امروز:۹ فروردین ۱۴۰۳
راهنمای خرید قهوه ساز

راهنمای خرید قهوه ساز: انواع قهوه ساز را بشناسید سپس خرید کنید!

شاید قهوه همان نوشیدنی سحرآمیزی باشد که برای از تن به در کردن خستگی یک روز کاری به آن نیاز دارید. این نوشیدنی با عطر و بوی ناب خود هر روز مهمان فنجان‌های افراد زیادی در دنیا است. اگر تا به امروز نوشیدنی صبحگاهی شما چیزی به جز قهوه بوده و این بهانه را داشته‌اید که نمی‌توانید از عهده دم کردن قهوه بربیایید با راهنمای خرید قهوه ساز همراه باشید. ما در این مقاله در مگینال ضمن معرفی دستگاه قهوه ساز، به کاربردهای مختلف، برندهای مطرح و اجزای دستگاه قهوه ساز خواهیم پرداخت تا آگاهانه خریدی مطلوب و دلچسب داشته باشید.

راهنمای خرید قهوه ساز

قهوه به عنوان یک نوشیدنی صبحگاهی، مورد علاقه بسیاری از افراد است، به گونه‌ای که نمی‌توانند بدون آن روز خود را شروع کنند. کافی‌شاپ‌ها در همه جا وجود دارند، اما برای داشتن یک فنجان در خانه نیاز به دستگاه قهوه‌ساز است تا بتوانید از یک نوشیدنی گرم و خوش طعم لذت ببرید.

قهوه سازها می‌توانند به راحتی و بدودن دردسر یک قهوه خوش عطر و خوش طعم برای شما سرو کنند.

قهوه سازها می‌توانند به راحتی و بدودن دردسر یک قهوه خوش عطر و خوش طعم برای شما سرو کنند.

وقتی خودتان این نوشیدنی گرم و خوش طعم را دم می‌کنید، می‌توانید دقیقاً از موادی که دوست دارید استفاده کنید، طعم دهنده‌هایی که مورد علاقه‌تان است به قهوه اضافه یا اینکه آن را ساده و بدون هیچ مواد افزودنی دم کنید و دقیقاً به میزان مناسب شیر، خامه یا مواد شیرین کننده مطلوب و مورد پسندتان را اضافه کنید.

نکته حائز اهمیت در دم کردن قهوه در خانه این است که نه تنها در هر زمان که بخواهید می‌توانید قهوه دلخواه خود را میل کنید، بلکه دم کردن قهوه با دستگاه قهوه ساز باعث صرفه‌جویی در مصرف قهوه می‌شود. مهم نیست که کدام دستگاه قهوه ساز را انتخاب می‌کنید، چرا که همگی عملکرد یکسانی دارند و نوشیدنی مورد علاقه شما را در اختیارتان می‌گذارند. آنچه که مهم است این است که خروجی دستگاه باکیفیت و اصیل باشد.

خرید قهوه ساز

به طور معمول عملکرد دستگاه قهوه‌ ساز به این صورت است که قهوه آسیاب شده با آب روبه رو می‌شود و همین تلاقی، موجب می‌شود طعم دانه‌ها گرفته شود. پس از این مرحله، آب از طریق دانه‌هایی که در یک فیلتر نگهداری می‌شوند تخلیه شده و پس از آن، قهوه بدون ریزه آماده است.

با اینکه این فرآیند ساده به نظر می‌رسد، اما دستگاه‌های مختلف قهوه ساز می‌توانند به نتایج متفاوتی نایل شوند. در واقع باید گفت دمای آب، مدت زمان تماس آب با دانه‌های قهوه و تکنیک‌های متفاوت در مخلوط شدن آب با دانه‌ها بر روی طعم و مزه قهوه بسیار مؤثر است. همین موضوع اهمیت راهنمای خرید قهوه ساز را مشخص می‌کند تا شما بتوانید تصمیم بگیرید که چه دستگاهی برایتان مناسب‌تر است.

دستگاه قهوه‌ ساز به عنوان یک دستگاه مطلوب و مورد پسند که اکثر خانواده‌ها از آن بهره می‌گیرند، کاربردی اصلی دارد و آن، تهیه قهوه و نوشیدنی‌های بر پایه قهوه برای اعضای خانواده است. در واقع می‌توان گفت کاربرد قهوه سازها در دم کردن یک نوشیدنی مطلوب، استفاده از تکنیک‌های مختلف در مخلوط شدن آب با دانه‌های قهوه است.

معرفی قسمت‌های مختلف دستگاه در راهنمای خرید قهوه ساز

به طور کلی، دستگاه قهوه ساز قسمت‌های مختلفی دارد که می‌توان آن‌ها را در چند قسمت: Decanter، پمپ برقی، خرد کننده، المنت گرمایشی، ریز پردازنده، Steam wand، ترموبلاک و صفحه گرم کننده معرفی کرد.

اکثر قطعات قهوه سازهای قطره‌ای اتوماتیک از پلاستیک ساخته شده‌اند. به عنوان مثال بدنه و سبد نگهدارنده فیلتر. صفحه پایه و صفحه گرم کننده و سایر قطعاتی که گرما می‌بینند از قطعات فلزی مختلف که معمولاً استیل یا آلومینیوم آنودایز شده هستند، ساخته می‌شوند.

کافه معمولاً از جنس شیشه ضد حرارت ساخته می‌شود. سایر قطعات شامل تایمر، کلیدها و سیم‌های داخلی هستند. در این بخش از مقاله راهنمای خرید قهوه ساز به صورت اجمالی به معرفی هر یک از قسمت‌ها خواهیم پرداخت.

  • Decanter

Decanter یا carafe نوعی کارافه استیل ضد زنگ شیشه‌ای یا چند لایه است که به طور معمول در قهوه سازهای فیلتر قطره‌ای رایج است. کارافه‌های عایق، به طور معمول نسبت به سایر کاراف‌ها کارآیی بیشتری دارند، زیرا برای گرم نگه داشتن قهوه دم کرده انرژی کمتری مورد نیاز است.

  • پمپ برقی

پمپ برقی یا پیستون، رکن دیگری از دستگاه قهوه ساز است که به فرآیند دم آوری اجازه می‌دهد تا آب سرد را از مخزن آب پمپاژ کرده و تحت فشار بیشتر از ۱۰۰ psi آن را به دیگ بخار تزریق کند. البته باید در نظر داشت فشار آب ورودی، آب گرم موجود در دیگ بخار را به گروه یا سر دم وارد می‌کند.

  • خرد کننده

خرد کننده قسمت دیگری از برخی دستگاه‌های قهوه ساز است که در آن یک موتور الکتریکی دانه‌های کامل قهوه را کاملاً آسیاب کرده و دانه‌های قهوه به نوعی آماده فرورفتن در قطرات آب می‌شوند.

  • المنت گرمایشی

عنصر دیگری که در قهوه‌ سازها وجود دارد، عنصر حرارتی است که در مخزن آب تعبیه شده و برای گرم کردن آب در قهوه سازها استفاده می‌شود.

  • ریز پردازنده

ریز پردازنده بخش دیگری از قهوه سازها است که برای کنترل عملکردهای مختلف محصول تعبیه شده و به طور کامل قابل انتخاب توسط کاربر می‌باشد. از جمله عملکردهای این بخش از قهوه‌ ساز که لازم است در مقاله راهنمای خرید قهوه ساز با آن آشنا شوید، پیش گرم شدن کارافه و تایمرهای شروع، توقف خودکار و دم کردن است.

  • نازل بخار

این لوله کوچک به دیگ بخار متصل است و بخار تولید شده توسط این دیگ را به بیرون منتقل می‌کند.

  • ترموبلاک

دیگ بخار یا‌ ترموبلاک، بخشی است که در قهوه سازها آب داغ را برای دم کردن و بخار را برای ایجاد کف تولید می‌کند. به طور معمول، دستگاه‌های غیر پمپاژ از فشار بخار استفاده می‌کنند؛ فشاری که با جوشاندن آب در یک محفظه تولید می‌شود. می‌توان گفت ‌ترموبلاک، به پمپ آب فشار قوی گفته می‌شود که پیش از گرم شدن آب سرد آن را به داخل محفظه خود وارد می‌کند.

  • صفحه گرم کننده

آخرین بخش از ارکان قهوه ساز که در این بخش از مقاله راهنمای خرید قهوه ساز می‌توان به آن اشاره کرد، صفحه گرم کننده است که به طور معمول برای نگهداری قهوه دم کرده در دمای ۱۶۰ تا ۱۹۰ درجه فارنهایت از این صفحه استفاده می‌شود.

راهنمای خرید قهوه ساز شما را برای انتخاب یک دستگاه مناسب راهنمایی خواهد کرد.

راهنمای خرید قهوه ساز شما را برای انتخاب یک دستگاه مناسب راهنمایی خواهد کرد.

معرفی انواع مختلف دستگاه قهوه ‌ساز

نوع قهوه سازی که شما برای منزل یا شرکت خریداری می‌کنید، می‌تواند در تجربه کلی شما تفاوت زیادی ایجاد کند. به طور معمول گزینه‌های زیادی در بازار وجود دارند، اما اتفاق نظر روشن و دقیقی در مورد بهترین نوع قهوه ساز وجود ندارد و همه این‌ها متناسب با سلیقه و همچنین شرایط و بودجه شما متغیر خواهد بود.

قهوه‌سازها انواع مختلفی دارند. از مدل‌های غیر برقی گرفته تا دستگاه‌های قهوه ساز قطره‌ای برقی، دستگاه‌های دارای لیوان یا کپسول که هر بار فقط یک فنجان قهوه درست می‌کنند و دستگاه‌های اسپرسوساز.

نوع دیگر قهوه‌سازهای سرد هستند. این گروه از قهوه سازها، از آب سرد برای تهیه کنسانتره قهوه استفاده می‌کنند یا می‌توانند کنسانتره قهوه را به صورت کم غلظت‌تر تولید کنند.

در این بخش از مقاله راهنمای خرید قهوه ساز انواع مختلف این دستگاه‌ را معرفی خواهیم کرد تا شما بتوانید متناسب با شرایط و نیازتان آنچه را که می‌خواهید انتخاب نمایید.

  • قهوه ‌ساز قطره‌ای یا قهوه جوش (Drip Coffee Maker / Coffee Brewer)

قهوه جوش که با عنوان قهوه ساز قطره‌ای اتوماتیک نیز شناخته می‌شود، متداول‌ترین نوع قهوه ساز محسوب می‌شود. این نوع دستگاه‌ قهوه ‌ساز می‌تواند شکل‌ها و اندازه‌های متنوعی داشته باشد.

شیوه استفاده از این گونه دستگاه‌ها بسیار آسان است. در این دستگاه قهوه ساز به فیلتر متناسب با قهوه آسیاب شده نیاز دارید که لازم است آن را در محل اختصاص داده شده قرار ‌دهید، آب را به مقدار لازم اضافه کرده و دستگاه قهوه ساز را راه‌اندازی کنید.

در این دستگاه‌ها، لیستی از ویژگی‌ها، گزینه‌ها و تنظیمات در اختیار شما قرار داده خواهد شد که این امکان را به شما می‌دهد که قهوه را دقیقاً همان‌طور که دوست دارید دم کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

نکته حائز اهمیت این است که در این دستگاه می‌توانید قهوه را هر زمان که مایل بودید، مجدداً گرم کرده و استفاده نمایید. البته دستگاه‌های قهوه ساز قطره‌ای فقط در منازل مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، بلکه در اتاق‌های استراحت ادارات و انواع رستوران‌ها قابل استفاده است.

این نوع از قهوه سازها نه تنها مقرون به صرفه است، بلکه استفاده از آن نیز بسیار ساده می‌باشد، زیرا فیلترهای به کار رفته در این نوع دستگاه‌های قهوه ساز، ارزان و بادوام هستند و برای مدت طولانی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. از سوی دیگر، شما می‌توانید دانه‌های قهوه کامل را تهیه کنید و از آسیاب قهوه برای آسیاب کردن دانه‌های قهوه خود بهره بگیرید.

نقاط قوت:

  • آسانی استفاده از قهوه ساز قطره‌ای
  • مقرون به صرفه بودن این دستگاه، جهت خرید و استفاده روزانه
  • امکان تهیه قهوه زیاد در حد یک قوری
  • تنوع مدل‌ها، اشکال، اندازه‌ها و برندهای معتبر
  • انعطاف‌پذیری آسان در تهیه بهترین مزه قهوه، مطابق با حس چشایی

نقاط ضعف:

در کنار تمام مزایا، این نوع قهوه ساز معایبی هم دارد؛ این مدل قهوه‌سازها، فقط قهوه سنتی درست می‌کنند؛ یعنی هیچ چیز فانتزی نیست و به احتمال زیاد برای کسانی که علاقه‌مند به نوشیدنی‌هایی چون اسپرسو هستند، راضی کننده نخواهد بود.

همان طور که در میان نقاط قوت این دستگاه قهوه ساز به آن اشاره شد، در این مدل از قهوه سازها، قهوه زیادی تولید می‌شود و گرچه این یک مزیت محسوب می‌شود، اما ممکن است مواردی وجود داشته باشد که در نهایت مقدار زیادی قهوه را هدر دهید.

  • دستگاه‌های قهوه ساز یکبار مصرف یا قهوه ساز یک فنجانی (Single-Serve Coffee Maker/One Cup Coffee Maker)

دستگاه‌های قهوه ساز یکبار مصرف از جمله دستگاه‌هایی هستند که گاهی اوقات با عنوان قهوه ساز کپسولی (pod coffeemakers) نیز شناخته می‌شوند، زیرا لازم است برای تهیه قهوه از کپسول‌های تک نفره یا چندتایی استفاده کنید. در واقع باید کپسول‌ها را در طعم‌های متنوعی که متناسب با سلیقه شخصی شماست، خریداری کنید و سپس آن‌ها را در دستگاه بیندازید، آب را اضافه و قهوه را دم کنید.

دستگاه‌های تک فنجانی که در آن‌ها از کپسول استفاده می‌شود، در رده آسان‌ترین دستگاه‌های قهوه ساز قرار دارند، چرا که در این نوع از دستگاه‌ها مجبور نیستید با ابزارهای زیادی کار کنید. برای استفاده و به کارگیری این نوع دستگاه‌ها لازم است به راحتی فنجان (یا کپسول) را وارد و قهوه را دم ‌کنید.

بعضی دستگاه‌ها می‌توانند دمای سفارشی را تنظیم ‌کنند، در حالی که بعضی دیگر به شما این امکان را می‌دهند که دما و تعداد فنجان را خودتان انتخاب کنید. در نظر داشته باشید ابتدایی‌ترین دستگاه‌ها از دمای یکسانی استفاده می‌کنند، البته ممکن است این امکان را در اختیارتان بگذارند که اندازه و تعداد فنجان را تنظیم کنید.

نقاط قوت:

  • سهولت استفاده از این نوع قهوه ساز
  • مقرون به صرفه بودن
  • تنوع طعم‌های کپسول‌های قهوه
  • استفاده به صرفه از قهوه، به طوری که اگر فقط می‌خواهید هر بار یک فنجان بنوشید، قهوه کمتری را هدر خواهید داد.
  • مناسب برای شرکت‌ها، چرا که همکاران می‌توانند به راحتی و مطابق با سلیقه خود قهوه دلخواه را دم کنند.

نقاط ضعف:

این قهوه‌ساز در کنار مزایای گفته شده، معایبی هم دارد؛ از جمله اینکه نه تنها قیمت کپسول‌ها با طعم‌های مختلف به مرور افزایش می‌یابد، بلکه برای محیط زیست نیز خطراتی به دنبال خواهد داشت، چرا که استفاده مداوم و دفع کپسول‌ها باعث ایجاد زباله‌های پلاستیکی زیادی می‌شود.

  • قهوه سازهای مدل فرانسوی (French Press)

قهوه سازهای مرسوم به مدل فرانسوی از سنتی‌ترین دستگاه‌های تهیه قهوه است که هیچ گونه تکنولوژی خاصی ندارد و استفاده از آن نیز بسیار ساده و آسان است. در این نوع قهوه سازها مقداری قهوه را در ظرف ریخته، آب جوش را به آن اضافه کرده و درب دستگاه را به سمت پایین فشار دهید تا محفظه قهوه پایین برود.

در این مدل از قهوه‌ سازها، نه تنها می‌توان از خرید فیلترها صرفنظر کرد، بلکه از آنجا که برای تهیه قهوه از برق استفاده نمی‌شود، بسیار مقرون به صرفه است.

نکته حائز اهمیت این است که قهوه تولید شده توسط قهوه‌ ساز فرانسوی، همیشه خوش طعم نیست، بخصوص اگر اجازه ندهید قهوه برای مدت زمان مناسب دم بکشد. پس می‌توان گفت خرید این نوع قهوه ساز، برای صرفه‌جویی در هزینه گزینه مطلوبی است، اما در مورد کیفیت قهوه دم شده هیچ تضمینی وجود ندارد.

نقاط قوت:

  • مقرون به صرفه‌ترین قهوه ساز از نظر قیمت
  • پرداخت هزینه‌های بسیار کم در هنگام خرید دستگاه
  • سهولت استفاده
  • عدم نیاز به فیلتر یا برق در هنگام استفاده از این دستگاه

نقاط ضعف:

  • ممکن است به هنگام استفاده، مقداری از مواد قهوه دم شده در نوشیدنی شما شناور باشد.
  • لازم است در هنگام استفاده از این دستگاه، مدت زمان دقیقی را برای تهیه قهوه‌ای با عطر و طعم مناسب بدانید.

 

  • اسپرسوساز (Espresso Marker)

یکی دیگر از انواع دستگاه‌های قهوه ساز که در ادامه مقاله راهنمای خرید قهوه ساز می‌توان به آن اشاره کرد، دستگاه اسپرسوساز است که اگر از علاقه‌مندان جدی قهوه هستید، بی‌شک این دستگاه مورد علاقه شماست. گرچه قهوه‌ سازها بر اساس برند و ویژگی‌هایشان، بازه گسترده‌ای از قیمت را شامل می‌شوند، اما در نهایت تقریباً همیشه دستگاه‌های اسپرسوساز بالاتر از محدوده قیمت قهوه سازها قرار می‌گیرند.

دستگاه‌های اسپرسوساز، معمولاً نسبت به پودر قهوه مورد استفاده، مقادیر کمتری قهوه تولید می‌کنند که باعث می‌شود قهوه قوی‌تر، پرکافئین‌تر و خوش‌طعم‌تر شود. با این حال، هر دستگاه اسپرسوسازی به شما این امکان را می‌دهد تا انواع نوشیدنی‌، مانند: کاپوچینو، ماکیاتو و لاته را درست کنید.

متداول‌ترین مدل‌ها این امکان را در اختیار شما می‌گذارند که هر بار فقط یک شات اسپرسو بسازید و در نظر داشته باشید ساختن اسپرسو دو شات، زمان بیشتری نیاز دارد. نکته حائز اهمیت این است که بهترین دستگاه‌های اسپرسو فقط به ساخت اسپرسو تعلق دارند. در این میان دستگاه‌های ‌ترکیبی نیز وجود دارند که می‌توانند قهوه معمولی و فرانسوی دم کنند.

نقاط قوت:

  • مطابق با گفته بسیاری از علاقه‌مندان، نه تنها استفاده از آن بسیار آسان است، بلکه دستگاه‌های اسپرسوساز بالاترین کیفیت قهوه را تولید می‌کنند.
  • دستگاه‌های اسپرسوساز این امکان را در اختیار شما می‌گذارند که انواع نوشیدنی‌هایی را که اغلب در کافی شاپ‌ها می‌بینید – مانند: کاپوچینو، لاته، موکا و ماکیاتو- تهیه کنید.

نقاط ضعف:

در کنار نقاط مثبت دستگاه اسپرسوساز که پیش از این در مقاله راهنمای خرید قهوه ساز به آن اشاره شد، از جمله نقاط منفی این گونه دستگاه‌ها می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • دستگاه‌های اسپرسوساز به طور معمول، گران‌ترین دستگاه تولید قهوه در بازار هستند.
  • دستگاه‌های اسپرسوساز، هر بار مقادیر کمی‌ قهوه تولید می‌کند؛ یعنی فقط یک شات.

 

  • قهوه ‌ساز سرد (Cold Brew Coffee Makers)

آخرین مدل از قهوه‌ سازها که در این بخش از راهنمای خرید قهوه ساز به آن اشاره خواهیم کرد، قهوه سازهای سرد است که از آب سرد و حتی گاهی از آب یخ برای استخراج طعم از دانه‌های آسیاب شده قهوه بهره می‌گیرد.

اکثر این مدل‌ها برای تولید قهوه سرد، به مدت زمانی طولانی (حداکثر ۲۴ ساعت) نیاز دارند و هنگام استفاده از آن‌ها به طور معمول از قهوه کمتر و آب بیشتر استفاده می‌شود.

دستگاه‌های تولیدکننده قهوه سرد می‌توانند قهوه‌ای تولید کنند که برای نوشیدن آماده باشد – چه سرد و چه گرم – و یا اینکه در هنگام استفاده از این قهوه‌سازها، می‌توانید از قهوه بیشتری استفاده کنید و یک کنسانتره ایجاد کنید که بتوان آن را به آب گرم اضافه نمود یا اینکه روی یخ ریخت.

نقاط قوت:

  • مزیت قهوه‌ی سرد این است که اسید کمتری دارد.
  • طعم آن برای کسانی که به طعم‌های تلخ تمایل دارند، دلپسندتر است، چرا که طعم آن نسبت به قهوه‌ی مرسوم تلخ‌تر است.

نقاط ضعف:

در کنار مزایای مذکور، این نوع دستگاه‌ها نقاط منفی هم دارند؛ از جمله اینکه مدت زمان لازم برای تهیه قهوه با این گونه از دستگاه‌های قهوه ساز بسیار طولانی است. از این رو لازم است شما زودتر از موعد برای تهیه قهوه خود برنامه‌ریزی کنید.

البته برای رفع این مشکل می‌توانید آن را به مقدار کافی دم کرده، در یخچال قرار دهید تا بسته به قدرت آن، طی چند روز تا حداکثر دو هفته استفاده نمایید.

دستگاهی متناسب با نوع و میزان استفاده روزمره‌تان از قهوه خریداری کنید.

دستگاهی متناسب با نوع و میزان استفاده روزمره‌تان از قهوه خریداری کنید.

پارامترها و فاکتورهای مهم در راهنمای خرید قهوه ساز

در هنگام خرید دستگاه قهوه ساز گزینه‌های بسیاری باید مد نظر قرار گرفته شود، گزینه‌هایی چون: راحتی استفاده، توان مصرفی، میزان استفاده، وزن مصرفی، زمانبندی، گرم یا سرد بودن، سایزبندی، گزینه‌های سفارشی سازی قهوه و …. که در این بخش از مقاله راهنمای خرید قهوه ساز به چند مورد از این موارد اشاره خواهیم کرد.

  • سهولت استفاده

پر کردن دستگاه قهوه ‌ساز و روشن کردن آن صبح‌ها برای برخی افراد سخت است. اگر شما جز این افراد هستید دستگاهی خریداری کنید که کمترین پیچیدگی را داشته باشد و شما را از استفاده از دستگاه‌تان دلزده نکند. چرا که در این صورت دستگاه شما تبدیل به یک دستگاه بی مصرف گوشه آشپزخانه خواهد شد.

  • خاموش و روشن شدن خودکار

احتمالا برای شما هم خیلی جذاب است که قهوه ساز برقی قابل برنامه‌ریزی بتواند قهوه را در هنگام بیدار شدن به صورت کاملاً خودکار آماده کند. برای این کار تنها کافی است از شب قبل با فشردن چند کلید، همه چیز را تنظیم و صبح روز بعد، نوشیدنی دلخواه‌تان را میل کنید.

ویژگی خاموش شدن خودکار برای کسانی که صبح زود از خانه بیرون می‌آیند و فراموش می‌کنند دستگاه قهوه ساز خود را خاموش کنند، بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند جزو فاکتورهای مهم راهنمای خرید قهوه ساز باشد.

  • خروجی دستگاه و نوع قهوه سرو شده

قهوه ‌سازها و اسپرسوسازها دستگاه‌های جداگانه‌ای هستند که هر دو همانند دستگاه‌های هیبریدی می‌توانند قهوه را دم ‌کنند. اما وجود هر دو در پیشخوان آشپزخانه، فضای زیادی را اشغال می‌کند، اما دستگاه‌های هیبریدی فضای کمتری گرفته و احتمالاً هزینه کمتری نسبت به خرید دو دستگاه جداگانه دارند، اما اگر به دنبال بالاترین کیفیت قهوه و اسپرسو هستید، ممکن است بهترین انتخاب برای شما نباشد.

  • تعداد فنجان‌های قهوه دم شده

چنان که در ابتدای مقاله راهنمای خرید قهوه ساز آمد، تنوع قهوه‌سازها به قدری زیاد است که می‌توانند از یک فنجان تا یک قوری را برای خانواده دم کنند. برای مثال قهوه‌جوش‌های تک فنجانی (single-serve machine) برای افرادی که تنها زندگی می‌کنند یا افرادی که طعم یا سبک خاصی از قهوه را ‌ترجیح می‌دهند، بسیار مناسب است. همچنین برای خانواده‌هایی که در زمان‌های مختلفی از روز بیدار می‌شوند، بسیار مناسب هستند.

در مقابل قهوه‌سازهایی که مقادیر بیشتری قهوه تولید می‌کنند، برای افرادی که به این نوشیدنی علاقه‌مندند و یا افرادی که صبحانه‌ را به صورت خانوادگی صرف می‌کنند، بسیار مناسب است. قهوه‌سازهای بزرگ اغلب ۱۰ تا ۱۲ فنجان ظرفیت تولید دارند. (البته باید بدانید که یک فنجان قهوه در این دستگاه‌ها دارای وزنی معادل ۵ تا ۶ اونس (هر اونس معادل ۳۱ گرم) است، نه ۸ یا ۱۶ اونس!)

  • قابلیت زمانبندی و گرم نگه داشتن قهوه در طول روز

اگر خانواده شما در طول روز قهوه می‌نوشند، ممکن است تمایل داشته باشید قهوه سازی را برگزینید که در طول روز قهوه را گرم نگه دارد. این گونه از مدل‌های قهوه ساز، ساعت‌ها قهوه را گرم و تازه نگه می‌دارند، اما باید به این نکته توجه داشت که برخی طعم سوخته‌ای را که این دستگاه‌ها در دراز مدت بر روی قهوه به جای می‌گذارند، دوست ندارند. البته این گونه مدل‌های قهوه ساز، گاهی چکه می‌کنند که این ایرادی است که برخی از آن شکایت دارند.

  • قهوه گرم یا سرد؟

برخی از افراد قهوه سرد یا دم کرده سرد را، بخصوص در ماه‌های گرم سال به قهوه داغ‌ ترجیح می‌دهند. در واقع علاقه‌ به نوشیدنی‌های سرد دارند. برخی از مدل‌های دستگاه‌های قهوه ساز قطره‌ای و غلاف، حالت دم سرد را ارائه می‌دهند. پس اگر طرفدار دم کرده غلیظ هستید، می‌توانید قهوه ساز سرد را انتخاب نمایید.

  • سایز دستگاه

یکی از پارامترهایی که به طور معمول در انتخاب قهوه ساز در نظر گرفته می‌شود و ما در این بخش از مقاله راهنمای خرید قهوه ساز می‌خواهیم به آن اشاره کنیم، سایز دستگاه است. همان طور که می‌دانید در نظر گرفتن فضای پیشخوان آشپرخانه در هنگام انتخاب مدل قهوه ساز بسیار مهم است.

این دستگاه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که عموماً بین دو کابینت پایین و بالا و روی پیشخوان قرار بگیرند. اگرچه اندازه دستگاه قهوه ساز تأثیری بر مقدار قهوه دم کرده شما نخواهد داشت، اما اگر دستگاه در فضایی که برای آن تعیین شده قرار نگیرد، می‌تواند دردسر زیادی برایتان ایجاد کند، زیرا برای افزودن آب و مواد مورد نیاز، باید قسمت بالای دستگاه هر بار باز شود. پس دقیقاً فضای پیشخوان خود را اندازه گیری کنید.

  • تنظیمات اضافی

ساده‌ترین دستگاه‌ها هیچ گزینه‌ای به غیر از افزودن بیشتر یا کمتر قهوه یا آب ندارند، در حالی که دستگاه‌های پیچیده‌تر این امکان را در اختیار شما می‌گذارند تا درجه حرارت آب، قدرت جوش و… را انتخاب کنید.

دستگاه‌های لیوان و کپسول، گزینه‌هایی را جهت تهیه شکلات داغ، چای و موارد دیگر در اختیار شما قرار می‌دهند، اما به طور کلی، دستگاه‌های قهوه ساز ساده که با قیمت کمتری در بازار عرضه می‌شوند و استفاده از آن‌ها بسیار آسان است، گزینه‌های سفارشی سازی خاصی ندارند.

برخی قهوه ساز‌ها آسیاب قهوه، صفحه گرم نگهدارنده و برنامه‌های قابل تنظیم دارند که بیشتر در کافی شاپ و توسط باریستاهای حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند و قیمت آن‌ها متناسب با کارایی‌شان متفاوت خواهد بود.

با استفاده از قهوه سازهای دیجیتالی می‌توان دمای آب را به گونه‌ای مناسب تنظیم و قهوه‌ای متناسب با سلیقه سرو کرد.

بعضی از دستگاه‌های قهوه ساز فراتر از گزینه‌های تهیه جوش و دم دارند و شامل تنظیماتی مانند دم کردن برنامه‌ریزی شده، گرم نگه داشتن یا خاموش شدن خودکار، یا کارافه گرمایی برای گرم نگه داشتن قهوه می‌شوند.

بعضی دستگاه‌ها زمان پایان کار قهوه به کاربر هشدار می‌دهند و در اکثر مدل‌های برقی، چراغ‌هایی تعبیه شده که نشانگر روشن بودن یا زمان آماده شدن قهوه است. در نظر داشته باشید دستگاه‌های پیشرفته‌تر ممکن است شامل ویژگی‌هایی مانند: تهیه کننده کف روی قهوه، آسیاب قهوه و اعلان‌ها هنگام نیاز به تمیز کردن دستگاه باشند.

  • فیلتر

فیلترها در دو شکل یکبار مصرف یا دائمی ‌هستند. فیلتر یکبار مصرف یا فیلتر کاغذی به راحتی قابل تعویض است و بعد از استفاده نیازی به تمیز کردن آن نیست، اما از آنجا که فیلتر دائمی‌ مقرون به صرفه‌تر است بیشتر کاربرد دارد. البته فیلترهای دائمی نیاز به شستشو پس از هربار استفاده دارند.

  • توان مصرفی

از مهم‌ترین آیتم‌های راهنمای خرید قهوه ساز توان مصرفی دستگاه است. در نظر داشته باشید هر قدر توان مصرفی دستگاه افزایش یابد، آب داخل مخزن زود‌تر به نقطه جوش می‌رسد. البته این موضوع موجب افزایش مصرف برق نیز می‌شود، پس اگر هزینه برق در مکان زندگی شما بالاست و هزینه برق برایتان مهم است، لازم است به این نکته هنگام خرید دقت کافی داشته باشید.

  • توانایی تولید کف شیر

در صورت علاقه‌مندی به نوشیدنی‌هایی مانند: کاپوچینو و لاته، می‌توانید دستگاه قهوه سازی با توانایی تولید کف شیر انتخاب کنید. در نظر داشته باشید فشار بخار در دستگاه‌های قهوه ساز‌ متفاوت است و هر قدر این میزان بالاتر باشد، به همان نسبت می‌توان خامه یا کف شیر بهتری داشت.

  • فشار بخار

فشار بخار پایین، می‌تواند طعم تلخ و تیزی به قهوه بدهد. فشار بخار مناسب در دستگاه‌های باکیفیت به طور معمول ۱۴ تا ۱۹ بار است. البته این میزان فشار در برندهای مختلف متفاوت است و ممکن است دستگاهی با فشار ۱۹ بار کیفیتی برابر با دستگاهی باکیفیت و با فشار ۱۵ بار داشته باشد.

معرفی بهترین برندها در راهنمای خرید قهوه ساز

خرید دستگاه قهوه ساز کاملاً به سبک زندگی، اولویت و سلیقه شخصی شما وابسته است. هر چند برندگرایی بیش از اندازه اشتباه است اما نمی‌توان نقش برند را در کیفیت دستگاه نادیده گرفت. بنابراین در این بخش از راهنمای خرید قهوه ساز به صورت اجمالی به معرفی بهترین برند‌های دستگاه‌ قهوه ساز می‌پردازیم.

  • قهوه ساز مولینکس

مولینکس از جمله برندهای مطرح دنیا است و محصولات متنوعی چون: همزن، غذاساز، ساندویچ ساز، مخلوط کن، چرخ گوشت، گوشت کوب برقی، آبمیوه گیری، کتری برقی، پلوپز، سرخ کن، اتوبخار، قهوه ساز و… را تحت برند بی‌نظیر خود پوشش می‌دهد. قهوه سازهای باکیفیت این برند می‌تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. قهوه‌ساز مولینکس مدل FG12، قابلیت تولید قهوه فرانسه تا حداکثر ۱۲ فنجان را در اختیارتان قرار می‌دهد.

  • قهوه ساز هاردستون مدل CM2401

هاردستون برند شناخته‌ شده‌ای از کشور چین است که در ایران طرفداران بسیاری دارد. این قهوه ساز که با بدنه‌ای از جنس پلاستیک ساخته شده است، می‌تواند دو فنجان را به طور همزمان مملو از قهوه کند. این قهوه ساز با توان مصرفی ۴۵۰ وات، قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارد و دارای فیلتر دائمی است که باید بعد از هر بار مصرف، شسته شود.

  • قهوه ساز فیلیپس

فیلیپس از دیگر برندهای مطرح دنیا در کشور هلند است. این شرکت با بیش از یک قرن تجربه، در تولید انواع محصولات برقی نامی آشنا از خود بر جای گذاشته است.

قهوه ساز فیلیپس مدل HD7457 با ظرفیت مخزن ۱٫۲ لیتر، قابلیت تولید قهوه فرانسه را دارد و ظرفیت قوری آن، ۱۰-۱۵ فنجان قهوه است. این قهوه ساز از سیستم قطع هوشمند برخوردار است و نه تنها تمام اجزای آن قابل جداسازی است، بلکه فیلتر قابل تعویض دارد و برای کسانی که تمایل به شستشوی هر باره فیلتر ندارند، گزینه بسیار مناسبی است.

فیلتر یکبار مصرف یا فیلتر کاغذی به راحتی قابل تعویض است و بعد از استفاده نیازی به تمیز کردن آن نیست.

فیلتر یکبار مصرف یا فیلتر کاغذی به راحتی قابل تعویض است و بعد از استفاده نیازی به تمیز کردن آن نیست.

نکات ایمنی و مهم در استفاده از دستگاه قهوه ساز

در دفترچه راهنمای دستگاه قهوه ساز، نکات ایمنی و شیوه‌های تمیز نگه داشتن آن ذکر شده است. در نظر داشته باشید برای عملکرد بهتر و دوام بیشتر یک محصول، داشتن اطلاعات مناسب در باب استفاده و نگهداری آن ضروری است. در ذیل به بیان نکاتی خواهیم پرداخت که لازم است در هنگام استفاده از همه مدل‌های قهوه‌ساز آن‌ها را رعایت کنید.

  • دقت کنید هنگام استفاده از دستگاه، آخرین قطره قهوه نیز از دستگاه خارج شود، چرا که باقی ماندن قهوه در دستگاه به مرور زمان، لکه‌هایی با مقاومت بسیار زیاد باقی خواهد گذاشت.
  • پس از هر بار استفاده از دستگاه قهوه ساز، دستگاه را خاموش کنید.
  • به طور مناسب و معتدل از دستگاه قهوه ساز استفاده کنید، چرا که استفاده بیش از حد ممکن است باعث از کار افتادن دستگاه شود یا المنت‌های داخلی آن را تخریب کند.
  • مخزن آب دستگاه قهوه ساز را با آب و شوینده‌ای ملایم تمیز نگه دارید، چرا که رطوبت موجود در مخزن آب دستگاه به مرور موجب رشد قارچ و باکتری خواهد شد.

اگر قصد خرید قهوه ساز را دارید باید بگوییم انتخاب نوع و مدل دستگاه کاملاً به سلیقه و میزان بودجه شما بستگی دارد. ما در مقاله راهنمای خرید قهوه ساز تلاش کردیم همه آنچه را که لازم است برای خرید قهوه ساز مناسب بدانید، در اختیار شما بگذاریم. شما کافی است نکات و پارامترهای مهم را در هنگام خرید در نظر بگیرید تا بتوانید خریدی به صرفه و دلچسب داشته باشید.

منبع +++++++

راهنمای استفاده قهوه ساز

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *