امروز:۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی: نکات مهم کاربردی از دستیار عزیز و گران‌بهای خانه‌

کسانی که با ماشین ظرفشویی کار می‌کنند خوب می‌دانند که می‌توان از ماشین ظرفشویی به عنوان جعبه‌ای جادویی یاد کرد. این جعبه از نظر ذخیره‌ی زمان و کمک‌کننده بودن، در سال‌های اخیر به دستگاه محبوبی در خانه‌ها تبدیل شده است. راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی نوشته شده تا کارایی و طول عمر مفید و کاربردی دستگاه شما را افزایش دهد تا بتوانید با خیال راحت، زمان بیشتری را در کنار مهمان‌ها و خانواده سپری کنید.

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی نحوه کار با این دستگاه جادویی را به شما خواهد گفت.

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی نحوه کار با این دستگاه جادویی را به شما خواهد گفت.

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی

مطالعه‌ی این راهنما زمانی اهمیت پیدا می‌کند که خانم‌ها با این موقعیت مواجه می‌شوند که ماشین ظرفشویی‌شان نه تنها به کمک آن‌ها نیامده بلکه کار آن‌ها را زیادتر کرده است، ظرف‌ها کامل تمیز نشده‌اند؛ خودشان باید لکه‌ها را از روی ظرف‌ها پاک و به اصطلاح دوباره‌کاری کنند. برای همین ترجیح می‌دهند با آب، اسفنج و مایع ظرفشویی، ظرف‌ها را بشویند.

حال آنکه با خواندن و رعایت نکات مهم راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی می‌توانند علاوه بر صرفه‌جویی در وقت و انرژی خود، کارایی دستگاه را افزایش دهند و بدون نگرانی بابت لکه‌هایی که بر روی ظرف‌ها می‌ماند به کار با ماشین ظرفشویی ادامه دهند.

خرید ماشین ظرفشویی

در نگاه اول، عملکرد ماشین ظرفشویی ساده به نظر می‌رسد. به این شکل که ظرف‌ها درون ماشین قرار می‌گیرد، مواد شوینده اضافه می‌شود، برنامه‌ی مورد نظر انتخاب و دستگاه روشن می‌شود اما لازم است بدانید به همین سادگی‌ها نیست و استفاده از ماشین ظرفشویی، جزئیات و مراحلی دارد که عبارت‌اند:

  • آب در حوضچه جمع شود
  • به آب حرارت داده شود تا به دمای مناسب برسد
  • فواره‌ها، آب را با فشار به ظرف‌ها بپاشند
  • آب‌های کثیف خالی شود
  • آب اضافی به ظرف‌ها پاشیده شود و ظرف‌ها آبکشی شود
  • دوباره آب خالی شود
  • با حرارت دادن، ظرف‌ها خشک شود

در راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی، نحوه‌ی نصب و استفاده از ماشین ظرفشویی را شرح خواهیم داد تا شما شاهد بهترین عملکرد و بازدهی از دستگاه خود باشید. با ما در مگینال همراه باشید.

نحوه نصب و راه اندازی دستگاه در راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی به شما توصیه می‌کند برای نصب دستگاه خود چند مرحله را با دقت طی کنید و تا از نصب درست آن مطمئن نشدید، از ماشین استفاده نکنید. مراحل نصب عبارتند از:

  • روزنه‌ی کابینت یا مکانی مناسب برای قرارگیری ماشین ظرفشویی در نظر بگیرید. منظور از مکان مناسب این است که دستگاه شما حداقل ۵ سانتی‌متر از کابینت یا دیوار فاصله داشته باشد و همچنین کنار سینک ظرفشویی باشد تا به لوله‌ی آب و لوله‌ی فاضلاب نزدیک باشد.
  • توجه داشته باشید اگر فاصله‌ی بین ماشین و لوله‌ی فاضلاب بیشتر از سه متر باشد، آب به خوبی تخلیه نمی‌شود.
  • نکته‌ی مهم دیگر در نصب ماشین ظرفشویی آن است که برای حفاظت از کابینت‌ها آن‌ها را با رنگ ضد آب بپوشانید تا بر اثر نشت آب خراب نشود.

حواستان به سیم‌کشی ماشین ظرفشویی‌تان باشد

سیم‌کشی ماشین ظرفشویی مراحلی دارد. شما به عنوان کاربر آگاهی که تصمیم گرفته‌اید راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی را پیش از استفاده از آن مطالعه کنید، باید به این چند نکته به خوبی توجه کنید:

  • پریز برق را بررسی کنید و با استفاده از وسیله‌ی دیگر مطمئن شوید که برق در آن جریان دارد؛
  • به ولتاژ برق در دفترچه راهنمای دستگاه خود توجه کنید. فیوز پانزده آمپر برای پریز برق مناسب است؛
  • از سه راهی استفاده نکنید و از هر پریز برای یک دو شاخه استفاده کنید؛
  • فاصله ۲/۱ متری ماشین ظرفشویی از پریز برق را رعایت کنید؛
  • و در آخر یادتان باشد سیم برق نباید کشیده شود.

وقت آماده کردن ماشین ظرفشویی است

زمانی‌که ماشین ظرفشویی را از کارتن خارج کردید، آن را به پشت بخوابانید تا بتوانید ارتفاع را تنظیم کنید. یادتان باشد ارتفاع ماشین نباید از ۸۵ سانتی‌متر بیشتر باشد. محل قرار گرفتن ماشین ظرفشویی را با متر اندازه بگیرید تا مطمئن شوید دستگاه به درستی در محلی که برای آن در نظر گرفته‌اید جا می‌شود.

حواستان باشد سیم برق یا شلنگ تخلیه زیر دستگاه قرار نگیرد یا کشیده نشود. شلنگ تخلیه را از محفظه به داخل کابینت هدایت کنید، سیم برق را از پشت بیرون آورید و ماشین را به عقب هل دهید.

قطعات ماشین ظرفشویی‌ات را بشناس

ماشین ظرفشویی مانند هر دستگاهی دارای قطعاتی است که عبارت‌اند از:

  • مخزن نمک
  • مخزن شوینده (پودر یا قرص)
  • سبد کارد و چنگال
  • مجموعه فیلتر
  • مخزن براق کننده
  • دسته‌های آب‌پاش
  • قفسه‌ی فنجان
  • سبد ظروف
  • مجرای تخلیه
  • مجرای ورودی آب

هر یک از این قطعات بایستی به درستی کار خود را انجام دهد تا در نهایت ظرف‌هایی تمیز به شما تحویل داده شود. بنابراین در هنگام نصب و راه اندازی باید به این نکته توجه داشته باشید تا هم نتیجه کار دستگاه برایتان رضایت بخش باشد و هم موجب بروز خسارت و آسیب به ماشین نشود.

برای نصب دستگاه از شرکت خدمات پس از فروش بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

برای نصب دستگاه از شرکت خدمات پس از فروش بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد.

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی برای نخستین بار

پر کردن نمک در مخزن مخصوص

محل قرارگیری ظرف نمک، زیر سبد است. آنچه مهم است استفاده از نمک مخصوص ماشین ظرفشویی است و هر نمکی مانند نمک طعام و خوراکی قابل استفاده نیست و هیچ شرکتی مسئولیت آسیب ایجاد شده را نخواهد پذیرفت. به یاد داشته باشید مخزن نمک را اندکی قبل از شروع برنامه‌های شستشو پر کنید و دانه‌های نمک یا آب نمک را از کف ماشین پاک کنید تا سبب زنگ زدگی نشود.

  • سبد را بردارید، پیچ درِ مخزن نمک را باز کنید.
  • قبل از اولین شستشو، یک لیتر آب به ظرف نمک اضافه کنید.
  • دستگاه شما قیف مخصوصی دارد؛ آن را بردارید و حدود یک کیلوگرم نمک بریزید.
  • بعد از پر شدن ظرف، در جهت عقربه‌های ساعت سرپوش را بچرخانید و محکم ببندید.
  • بلافاصله پس از انجام کارهایی که گفته شد، یک برنامه‌ی شستشو را فعال کنید (برنامه‌ی سریع، انتخاب مناسبی برای شماست).

هشدار: در صورتی که این کار سریع انجام نشود، سیستم فیلتر، پمپ یا قسمت‌های دیگر دستگاه آسیب می‌بیند و مشمول گارانتی نخواهد شد.

البته بهتر است از نصاب مجازی که از طرف شرکت یا خدمات پس از فروش برای نصب ماشین ظرفشویی آمده است بخواهید تا برای اولین بار این کارها را برایتان انجام دهد و همچنین از وی بخواهید نحوه پر کردن نمک در مخزن و مقدار آن را برای دفعات بعدی که نمک مخزن کم شده، توضیح دهد.

توجه:

زمانی‌که چراغ هشدار نمک در صفحه‌‌ی کنترل روشن شد، مخزن نمک باید پر شود. چراغ هشدار نمک براساس مدت زمانی که نمک حل می‌شود ممکن است پس از پر شدن نمک روشن بماند.

ممکن است در مدل ماشین ظرفشویی شما چراغ هشدار نمک در صفحه‌ی کنترل موجود نباشد و در این مدل‌ها تشخیص ریختن نمک داخل مخزن براساس تعداد دفعاتی است که ماشین ظرفشویی کار کرده است.

اگر درون دستگاه خود گلوله‌های نمک می‌بینید باید با یک برنامه‌ی خیساندن یا یک برنامه‌ی سریع، نمک اضافی را خارج کنید.

پر کردن مخزن مایع براق‌کننده

باقی ماندن لکه‌ی آب روی ظروف برای هیچ فردی خوشایند نیست؛ بنابراین در طول شستشوی نهایی، براق‌کننده آزاد می‌شود تا این لکه‌ها روی ظرف‌ها ایجاد نشود و همچنین ظرف‌ها بهتر خشک شوند. برای پر کردن مخزن مایع براق‌کننده، سرپوش را بردارید و براق‌کننده را درون مخزن بریزید.

به نشانگرها توجه کنید و بر اساس شاخص‌ها، مایع بریزید. حواستان باشد مایع به اندازه‌ی کافی باشد و نباید زیر ۴/۱ پر شود تا لکه بر روی ظرف‌ها باقی نماند. همچنین مایع را به حدی نریزید که سر ریز شود و اگر این اتفاق افتاد با یک پارچه آن را تمیز کنید.

خوشبختانه بسیاری از شرکت‌های تولید کننده قرص شوینده، ترکیبات جلادهنده را به محصولات شان اضافه کرده اند. اگر از این گونه قرص‌ها برای شستشوی ظروف استفاده می‌کنید دیگر نیازی به استفاده از مایع جلادهنده نخواهید داشت.

البته لازم به ذکر است که بهتر است هر شش ماه یکبار ماشین ظرفشویی را با مایع جلادهنده به صورت خالی روشن کنید تا داخل ماشین تمیز و رسوب زدایی شود.

عملکرد مواد شوینده

عناصر شیمیایی شوینده‌ها برای از بین بردن کثیفی و خارج کردن آن‌ها از ماشین ظرفشویی و همچنین تجزیه‌ی لک مناسب هستند.

اگر شوینده‌ی بدون کلرین انتخاب کردید، برنامه‌ای با دمای بالاتر را انتخاب کنید تا لکه‌ها کامل برطرف شوند. اگر ماده‌ی شوینده‌ بدون فسفات را استفاده کردید، شوینده‌ی بیشتری استفاده کنید تا نتیجه‌ی بهتری عایدتان شود.

ترکیبات شیمیایی شوینده‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • شوینده‌های قلیایی با ترکیب‌کننده‌های غلیظ
  • شوینده‌های غلیظ با آنزیم‌های طبیعی و قلیایی کم

اگر برنامه‌ی شستشوی عادی با شوینده‌های غلیظ را انخاب کنید، آلودگی ظروف را کاهش می‌دهید. شوینده‌های غلیظ کمک خواهند کرد که با برنامه‌ی شستشوی عادی به نتایجی مشابه با برنامه‌ی فشرده دست یابید.

قرص‌های شوینده (قرص یا پودر):

مدل‌های مختلف قرص‌های شوینده در حل شدن سرعت متفاوتی دارند. اگر برنامه‌های کوتاه را انتخاب کنید ممکن است برخی قرص‌ها حل نشوند و قدرت تمیزکنندگی نداشته باشد. اگر از قرص‌های شوینده استفاده می‌کنید برنامه‌ی طولانی را انتخاب کنید. البته ناگفته نماند که کیفیت برند قرص در حل شدن یا نشدن آن بی‌تاثیر نیست.

مخزن شوینده (قرص یا پودر):

قبل از اینکه هر دور شستشو را شروع کنید، مخزن را با پودر شوینده یا قرص پر کنید. به طور معمول یک قاشق سوپ‌خوری پودر شوینده برای یکبار شستشوی عادی کفایت می‌کند. اگر ظرف‌های شما لکه‌ی بیشتری دارد، پودر بیشتری استفاده کنید. برای آنکه رطوبت باعث چسبیدن دانه‌های پودر نشود و به خوبی حل شود، اندکی پیش از شروع ظرفشویی، شوینده را اضافه کنید.

تجربه ما در راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی نشان می‌دهد که اگر قرص‌ها را در کف ماشین به جای مخزن شستشو قرار دهید نتیجه بهتری عایدتان خواهد شد!

نحوه روشن کردن ماشین ظرفشویی

مانند هر دستگاه برقی دیگر، ابتدا دستگاه را به برق متصل کنید و دکمه‌ی پاور را بفشارید. اینکه دکمه‌ی پاور دستگاه شما کجا قرار دارد، بستگی به برند ماشین دارد. معمولا دکمه‌ی پاور ماشین ظرفشویی روی در دستگاه قرار دارد. همچنین صفحه کلید و دکمه پاور در برخی ماشین‌ها به صورت لمسی طراحی شده اند که در این دستگاه‌ها می‌توانید با قرار دادن دست روی صفحه و نگه داشتن آن به مدت سه ثانیه دستگاه را روشن کنید.

قرص‌های شوینده را در محل طراحی شده در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

قرص‌های شوینده را در محل طراحی شده در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

نحوه شستن ظروف در راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی

همانطور که شستن ظرف‌ها با آب و مایع ظرفشویی و به کمک دستان شما، آداب خاص خود را دارد، استفاده از ماشین ظرفشویی نیز مراحل و نکاتی را دارد که بهتر است آن‌ها را گام به گام انجام دهید تا زیبایی و درخشش ظروف خود را مشاهده کنید و دستگاه شما، به صورت بهینه و به مدت طولانی پاسخگوی نیازهای شما باشد.

هشدار: قبل از ورود ظرف‌ها به ماشین ظرفشویی، دست نگه دارید

بسیاری از افرادی که از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنند این سوال برایشان پیش می‌آید که آیا لازم است مواد چسبیده به ظرف‌ها را پاک کنم؟

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی در این بخش به این سوال کاربران پاسخ داده است:

  • اگر بشقاب‌ها و ظروف غذا را از سر سفره یا روی میز، مستقیما به درون ماشین ظرفشویی منتقل کنید، اشتباه کرده‌اید. شما بایستی ظروف را ابتدا داخل سینک ظرفشویی قرار دهید و بررسی کنید مقدار غذای زیادی در ظرف‌ها باقی نمانده باشد و اگر غذا به آن‌ها چسبیده است با دستمال آن‌ها را پاک کنید. سهل‌انگاری در انجام این کار موجب گرفتگی فیلتر و پمپ تخلیه می‌شود و در نهایت بوی نامطبوع و مشکل در تخلیه را به همراه خواهد داشت.
  • می توانید قبل از انتقال ظروف از سفره به آشپزخانه به وسیله یک دستمال کاغذی باقیمانده غذاها را پاک کنید و سپس آن‌ها را مستقیم داخل ماشین بگذارید.
  • اگر هنگام آشپزی، موادغذایی درون ظرف شما سوخته است، ابتدا مواد سوخته را پاک کنید، سپس داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید.
  • هر چقدر ماشین ظرفشویی شما قدیمی‌تر باشد، نیاز است بیشتر به مواد چسبیده به ظروف توجه کنید. طبیعی است که ماشین‌های ظرفشویی جدیدتر، قدرت پاک‌کنندگی بیشتری دارند.
  • برخی افراد دوست دارند پیش از قرار دادن ظرف‌ها در ماشین ظرفشویی، با آب آن‌ها را بشویند. این کار باعث می‌شود آب زیادی مصرف شود؛ بنابراین فقط در صورت ضرورت این کار را انجام دهید.

از تمامی ظرفیت‌های ماشین ظرفشویی‌ استفاده کنید

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی به شما توصیه می‌کند با رعایت اصول چیدمان ظروف در ماشین ظرفشویی‌تان از تمام ظرفیت آن استفاده کنید. آب و انرژی‌ که ماشین ظرفشویی مصرف می‌کند تنها زمانی ارزش دارد که به اندازه‌ی کافی ظرف درون ماشین قرار گیرد.

البته باید متذکر شویم که ماشین‌های ظرفشویی جدید و مدرن مصرف آب و انرژی بسیار کمتری از شستشوی با دست دارند. در برخی برندها برای هر ساعت شستشو فقط ۹ لیتر آب مصرف می‌شود. این در حالی است که برای شستشوی همان میزان ظروف با دست مسلما میزان آب مصرفی چندین برابر خواهد بود.

کلمه‌ی «به اندازه» بهترین واژه‌ای است که می‌تواند برای استفاده از توان ماشین ظرفشویی شما استفاده شود. یعنی همانطور که پر نبودن دستگاه می‌تواند مضر باشد، اگر بیش از حد پر شود اشتباه است و باعث می‌شود به برخی قسمت‌ها آب نرسد.

راهنمای چیدمان ظروف در ماشین ظرفشویی

اگر ظرف‌هایی که شما روزانه با ماشین ظرفشویی می‌شویید را به چند دسته‌ی بشقاب‌ها، دیس‌ها، لیوان‌ها، قاشق و چنگال، ظروف پلاستیکی، قابلمه‌ها و… تقسیم‌بندی کنیم، راهنمای استفاده از ماشین ظرفشویی حالت ایده‌آل چیدمان را اینگونه معرفی می‌کند:

    • ماهیتابه و قابلمه در قفسه‌ی پایین و در اطراف قرار گیرند؛
    • بشقاب‌ها بایستی نزدیک به مرکز قرار گیرند؛
    • ظروف کوچک مانند سس‌خوری در مرکز قرار گیرند؛
    • لیوان‌ها در قفسه‌ی بالا قرار گیرند؛
    • یادتان باشد ظروف پلاستیکی در نزدیکی المنت دستگاه قرار نگیرند؛ چون ممکن است در اثر حرارت آسیب بینند؛
    • قاشق و چنگال در باکس مخصوص طوری قرار داده شوند که دسته‌ی آن رو به پایین باشد و چاقو به نحوی قرار گیرد که نوک آن به سمت پایین باشد.
    • ظرف‌های بلند طوری قرار داده شوند که جلوی بازوی اسپری‌کننده را نگیرند؛
    • ظرف‌ها به شکل اریب، عمودی و رو به سمت داخل چیده شوند.

یادتان باشد کثیف‌ترین ظرف‌ها را در مرکز قرار دهید. اگر این نحوه‌ی چیدمان را رعایت کنید ظرف‌ها به طور کامل تمیز می‌شوند و خطر شکستن آن‌ها کاهش می‌یابد.

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی با شوینده‌ی مناسب

درست است که نحوه‌ی چیدن ظروف در ماشین ظرفشویی از اهمیت زیادی برخوردار است ولیکن انتخاب شوینده‌ی مناسب نیز از ضروریات است. راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی یک محصول خاص را به شما پیشنهاد نخواهد داد زیرا انواع مختلفی شوینده در بازار وجود دارد.

    • شما بایستی از انوع مختلف مواد شوینده استفاده کنید تا بهترین آن را تشخیص دهید. هنگام خرید مواد شوینده ماشین ظرفشویی حتما به دستورالعمل آن توجه کنید.
    • میزان مواد شوینده در هر بار استفاده بسیار اهمیت دارد. اگر شما مقدار زیادی مواد شوینده بریزید، موجب ایجاد لکه در دیواره‌ی دستگاه و ظرف‌های شما خواهد شد.
    • پودر شوینده‌ی ظرفشویی، مخزنی دارد که در کنار مخزن براق‌کننده تعبیه شده است.
    • شما می‌توانید به جای استفاده از مواد شوینده، از قرص فول استفاده کنید.
    • مخزن پودر شوینده‌ی ظرفشویی، در کنار مخزن براق‌کننده تعبیه شده است.
    • اگر از قرص فول استفاده می‌کنید دیگر نیازی به شوینده نیست. برخی از قرص‌های ظرفشویی، متشکل از نمک، شوینده و براق‌کننده می‌باشند. قرص را در محفظه‌‌ی تعبیه شده برای آن، بگذارید.
    • مخزن مایع براق‌کننده ماشین ظرفشویی روی در آن قرار دارد که این مخزن، چراغ هشدار و درجه دارد. در صورتی که چراغ هشدار روشن شود، باید آن را پر کنید. یادتان باشد درجه‌ی براق‌کننده را روی یک بگذارید.

راهنمای تنظیم زمان ماشین ظرفشویی

راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی به شما پیشنهاد می‌کند تنظیمات مختلف دستگاه را بشناسید تا بتوانید حالت مناسب را متناسب با نیاز خود تعیین کنید. اگر تعداد ظرف‌ها آنقدر زیاد نیست یا ظرف‌ها خیلی کثیف نیستند، نیاز به تنظیمات شستشوی قدرتمند ندارید.

  • تنظیمات قابلمه را فقط زمانی استفاده کنید که این نوع ظروف را داخل دستگاه قرار داده‌اید.
  • اگر عجله ندارید به منظور صرفه‌جویی در انرژی از تنظیمات خشک‌کن استفاده نکنید.
  • یادتان باشد اگر تنظیمات درستی را انتخاب کنید نیازی به شستن دوباره‌ی ظرف‌ها نیست و به میزان قابل توجهی در وقت، هزینه و انرژی شما صرفه‌جویی خواهد شد.
با خواندن دفترچه راهنمای دستگاه بهترین برنامه را برای شستشو انتخاب کنید.

با خواندن دفترچه راهنمای دستگاه بهترین برنامه را برای شستشو انتخاب کنید.

نحوه تمیز کردن دستگاه در راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی

تمیز کردن فیلتر ماشین ظرفشویی

هفته‌ای یکبار فیلتر ماشین ظرفشویی را از کشوی پایینی خارج کنید و فیلتر را دربیاورید. فیلترها معمولا استوانه‌ای شکل هستند. با استفاده از مسواک آن را پاک کنید و ذرات را از داخل فیلتر خارج کنید. علاوه بر تمیز کردن فیلتر، حواستان به بازوهای آبپاش هم باشد. مطئن شوید خرده غذا روی آن نباشد. می‌توانید با خلال دندان خرده غذاها را خارج کنید.

تمیز کردن فضای درونی ماشین ظرفشویی

شاید فکر کنید ماشین ظرفشویی قادر است علاوه بر ظرف‌ها، خودش را هم تمیز کند ولی جالب است بدانید اگر به شستن ماشین ظرفشویی خود نپردازید، به مرور زمان، باقی‌مانده‌ی شوینده‌ها را در دیواره خواهید دید؛ بنابراین برای نگهداری بهینه از دستگاهتان و افزایش عملکرد آن، بهتر است زمانی که آثار مواد شوینده را در فضای دستگاه خود دیدید، آن را خالی به کار اندازید.

برای تمیز کردن ماشین ظرفشویی‌تان نیازی به مواد شوینده ندارید. می‌توانید مقداری نوشابه‌ی گازدار را کف ماشین ظرفشویی بریزید و دستگاه را بر روی آب داغ و خشک کن قرار دهید و آن را روشن کنید.

همچنین می‌توانید مقداری سرکه داخل کاسه‌ای بریزید و کاسه را در وسط کشوی بالایی دستگاه قرار دهید و ماشین را روی بالاترین درجه‌ی آب روشن کنید.

تمیز کردن فضای خارجی ماشین ظرفشویی

برای پاک کردن ماشین ظرفشویی از جنس پلاستیک، از آب گرم و مایع ظرفشویی استفاده کنید و با استفاده از اسفنج درِ ماشین ظرفشویی را تمیز کنید. برای تمیز کردن ماشین ظرفشویی از جنس استیل، از شیشه پاک‌کن استفاده کنید. هیچ موقع محلول را به صورت مستقیم اسپری نکنید، زیرا سیستم الکتریکی ماشین آسیب می‌بیند. محلول را روی دستمال یا حوله‌ی نرم بپاشید و بعد با استفاده از آن، در ماشین را تمیز کنید.

بایدها و نبایدهای راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی

اگر قرار باشد راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی در چند نکته و به صورت خلاصه شما را در استفاده و حفظ دستگاه ماشین ظرفشویی‌تان یاری کند به شما می‌گوید:

  • قبل از هر اقدامی دفترچه راهنمای ماشین خود را با دقت مطالعه کنید و برنامه‌های دستگاه را به خوبی بشناسید.
  • می توانید از نصاب مجاز و فرد متخصصی که برای نصب دستگاه آمده است بخواهید که برنامه‌های ماشین و کارایی هر یک را برایتان توضیح دهد.
  • سوالات و ابهامات خود را با جزییات از نصاب بپرسید.
  • پیش از آنکه ظرف‌ها را در ماشین قرار دهید، تکه‌های غذا را از روی آن پاک کنید؛
  • برای کارایی بهینه‌ی دستگاه، از ظرفیت آن به درستی استفاده کنید؛
  • به یاد داشته باشید استفاده از شوینده‌های تقلبی و بی‌کیفیت ممنوع است و به مرور زمان سبب خوردگی و آسیب به دستگاه شما خواهند شد؛
  • شوینده‌ی مناسب مانند قرص فول استفاده کنید؛
  • فضای داخلی و بیرونی ماشین ظرفشویی را تمیز نگه دارید؛
  • بهترین برنامه را متناسب با حجم و کثیفی ظروف انتخاب کنید؛
  • هر شش ماه یکبار، ماشین ظرفشویی خود را جرم‌گیری کنید؛
  • سرویس سالیانه را فراموش نکنید.
  • درب ماشین ظرفشویی را بلافاصله باز نکنید. هنگامی که ماشین ظرفشویی در حال کار است نباید در آن را باز کنید. پس از اتمام مراحل شستشو می‌توانید دو تا سه ساعت به ماشین زمان دهید و بعد در آن را باز کنید.
  • اگر برای برداشتن ظروف شسته شده عجله دارید حداقل ۵ دقیقه صبر کنید و سپس درب را باز کنید. چرا که تداخل بخار داغ داخل ماشین در برخورد با فضای خنک فشای بیرون می‌تواند موجب شکستن ظروف و آسیب و سوختگی کاربر شود.
  • راه دیگری که پیش روی شماست این است که به منظور بیرون رفتن بخار و رطوبت، در ماشین ظرفشویی را باز کنید اما ظرف‌ها را خارج نکنید.
  • اگر کودکی در خانه دارید، تنظیمات قفل کودک ماشین ظرفشویی را فعال کنید.
  • حتما پس از هر بار شستشو کمی درب ماشین ظرفشویی را باز بگذارید تا فضای داخلی خشک شود. بهترین مکان برای رشد باکتری‌ها فضاهای مرطوب و تاریک هستند. عدم خشک شدن درون ماشین منجر به ایجاد بوی بدی خواهد شد که رفع آن به سختی امکان پذیر است.
  • از شوینده‌های با بوی تند استفاده نکنید. این شوینده‌ها موجب بو گرفتن ظروف مخصوصا لیوان‌ها می‌شوند و حس ناخوشایندی خواهد داشت.
تعمیرات و عیب یابی را به تکنسین‌های مجاز و حرفه‌ای بسپارید.

تعمیرات و عیب یابی را به تکنسین‌های مجاز و حرفه‌ای بسپارید.

عیب‌یابی ماشین ظرفشویی

اگر تمامی دستورالعمل‌های راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی را رعایت کردید و متوجه شدید ماشین شما ظرف‌ها را به درستی نمی‌شوید، مدت زمان زیادی کار می‌کند ولی آب‌گیری نمی‌کند و یا شروع به کار نمی‌کند و… باید به دنبال عیب‌یابی و رفع عیب آن باشید.

صرف نظر از برند ماشین ظرفشویی، ممکن است مشکلی برای دستگاه شما ایجاد شود که باید آن عیوب را بشناسید تا با کمک گرفتن از متخصص حرفه‌ای نسبت به رفع آن اقدام کنید.

یادتان باشد دستکاری‌های ناشیانه، خسارات جبران‌ناپذیری را به دستگاه شما وارد خواهد کرد. در ادامه به چند مورد از عیب‌هایی که ممکن است با آن‌ها مواجه شوید، اشاره شده است:

  • عیب ۱: روشن نشدن ماشین ظرفشویی

آیا روشن نشدن ماشین به دلیل اتصال الکتریکی است؟ آیا اشکال از پریز برق یا دو شاخه‌ی برق ظرفشویی است؟ فازمتر به شما کمک می‌کند از سالم بودن وسیله‌ی خود اطمینان حاصل کنید. بررسی فیوزها نیز راهکار بررسی عیب روشن نشدن ماشین ظرفشویی است.

خرابی قفل در ماشین ظرفشویی، تایمر یا کنترل الکترونیکی، رله استارت، فیوز حرارتی و… از دیگر موارد علت روشن نشدن ماشین ظرفشویی است که بررسی آن در حوزه‌ی تخصص تکنسین است.

  • عیب ۲: سر و صدای ماشین ظرفشویی

اگر جدیدا صدای دستگاه شما بلندتر از قبل شده است، ممکن است ناشی از مشکل جدی در دستگاه شما باشد. خراب شدن پمپ می‌تواند سر و صدا ایجاد کند. اگر ظرف‌ها را به درستی در دستگاه قرار ندهید، صدا ایجاد می‌شود. بازوهای آبپاش و اسپری کننده، ممکن است ایجاد صدا کنند و بایستی تعویض شوند.

  • عیب ۳: بوی نامطبوع داخل ماشین ظرفشویی

اگر فیلتر دستگاه شما به دلیل ماندن مواد غذایی، گرفته شود یا ذرات غذا در سوراخ آبپاش قرار گیرد، بوی نامطبوع تولید می‌شود. اگر این مشکل را برطرف نکنید، روز به روز بدتر خواهد شد.

همچنین ممکن است علت بوی نامطبوع رشد باکتری‌ها به علت خشک نشدن فضای داخلی ماشین باشد.

  • عیب ۴: نشتی آب ماشین ظرفشویی

اگر پس از اتمام کار ماشین ظرفشویی، مقداری آب روی زمین دیدید، بدانید دستگاه شما نشتی آب دارد که می‌تواند بروز خسارت جدی را به دنبال داشته باشد. معیوب بودن واشر لاستیکی یا شیلنگ تخلیه‌ی آب می‌تواند موجب بروز نشتی آب شود. حتما این موضوع را پیگیری و نسبت به رفع آن اقدام کنید.

  • عیب ۵: تمیز نشدن ظرف‌ها

برای آنکه ظرف‌های شما تمیز شسته شود باید کناره‌ها و اطراف واشر لاستیکی در ماشین ظرفشویی را از هر گونه پسماند غذایی، چربی و ذرات باقی‌مانده پاک کنید. همچنین توجه داشته باشید اگر بازوها، معیوب شود و قابلیت چرخش نداشته باشد، ظرف‌ها آنطور که باید تمیز نخواهد شد.

چیدمان نادرست ظروف هم منجر به عدم تمیزی کامل آن‌ها خواهد شد.

  • عیب ۶: تخلیه نشدن آب ماشین ظرفشویی

مشکل جدی زمانی پیش می‌آید که آب دستگاه شما تخلیه نشود. این اتفاق خسارات جدی را به همراه دارد. به طور معمول خرابی پمپ باعث ایجاد این مشکل می‌شود. گرفتگی فیلتر تخلیه، شیلنگ تخلیه‌ی آب یا فاضلاب خروجی آب دستگاه هم باعث تخلیه نشدن آب خواهد شد.

اگر مشکل شما با تمیز کردن فیلتر و بررسی شیلنگ حل نشد، از تعمیرکاران متخصص کمک بگیرید.

  • عیب ۷: آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی

خرابی قفل در ماشین ظرفشویی، خرابی شیر ورودی یا خم شدن شیلنگ‌ها، خرابی سوئیچ شناور یا خود شناور از دلیل اصلی آبگیری نکردن ماشین ظرفشویی است.

  • عیب ۸: خشک نشدن ظرف‌ها

خرابی هیتر یا المنت گرمایی و خرابی ترموستات باعث می‌‌شود ظرف‌ها به درستی خشک نشوند. مولتی‌متر، ابزاری است که کمک می‌کند تا از سالم بودن ترموستات اطمینان حاصل کنید. وجود مشکل در مخزن آبکشی یا کلاهک شوینده نیز باعث می‌شود ظرف‌ها خشک نشود.

یادتان باشد به محض مشاهده‌ی هر یک از عیوب، سریعا نسبت به برطرف کردن آن با کمک متخصصان و تکنسین‌های حرفه‌ای اقدام کنید.

امید داریم راهنمای استفاده ماشین ظرفشویی تا حد زیادی به شما کمک کند تا دستگاهی با بهترین عملکرد با طول عمر بالا و ظرف‌هایی سالم و درخشان داشته باشید و با صرفه‌جویی در زمان و انرژی، اوقات خوشی را در کنار خانواده سپری کنید.

منبع +++

راهنمای خرید ماشین ظرفشویی

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *