امروز:۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای استفاده کتری برقی

راهنمای استفاده کتری برقی: آموزش کامل استفاده و نکات نگهداری کتری برقی

شاید به نظر بیاید که جوشاندن آب آن قدر کار ساده‌ای است که نیاز به هیچ وسیله خاصی جز یک کتری معمولی و شعله آتش ندارد. اما اگر کمی دقیق باشید می‌بینید که حوصله زندگی‌های پرسرعت و انسان‌های پرمشغله امروز، دقایق طولانی منتظر ماندن برای جوشاندن آب و دم آوردن یک نوشیدنی را بر نمی‌تابد و ترجیح می‌دهد که در زمانی بسیار ناچیز بتواند یک نوشیدنی گرم داشته باشد. امروزه واقعاً دسترسی به آب جوش فوری یک نیاز ضروری در منزل و محیط کار بوده و کتری برقی بهترین وسیله برای رفع این نیاز است. بدون اینکه وقت، انرژی و فضای زیادی نیاز داشته باشد، می‌تواند در تهیه سریع انواع دمنوش و نوشیدنی‌های گرم کمک کننده باشد. راهنمای استفاده کتری برقی توسط مگینال برای شما تدوین شده تا با استفاده صحیح از این کتری پرسرعت و پرکاربرد آشنا شوید.

راهنمای استفاده کتری برقی

کتری برقی یک ابزار الکتریکی مفید در زندگی امروز بشر به حساب می‌آید، که با تبدیل انرژی الکتریکی به گرما آب را در زمانی بسیار اندک می‌جوشاند. با استفاده از کتری برقی دیگر نیازی نیست همچون گذاشته زمان زیادی را صرف جوشاندن آب کنید و در کمتر از چند دقیقه می‌توانید آب جوش لازم برای تهیه انواع چای قهوه و سایر دمنوش‌ها را در اختیار داشته باشید.

کتری برقی یک ابزار الکتریکی مفید در زندگی امروز بشر به حساب می‌آید.

کتری برقی یک ابزار الکتریکی مفید در زندگی امروز بشر به حساب می‌آید.

به وسیله کتری برقی می‌توانید بدون صرف انرژی و زمان زیاد، بسیار سریع و آسان برای رفع خستگی و یا پذیرایی از دوستان یک دمنوش گرم را آماده کنید. تکنولوژی پیشرفته کتری برقی‌های امروزی این امکان را فراهم می‌کند که بتوانید دمای آب داغ مورد نیازتان را تنظیم کنید و هر نوع دمنوش یا چای و قهوه را با درجه حرارت مناسب خود آن نوشیدنی درست کنید. همچنین به شما این اختیار را می‌دهد که آب داغ داخل مخزن کتری را در دمای مورد نظرتان، تا چند ساعت با همان کیفیت و دما نگهداری کنید.

کتری برقی‌ها در بازار از تنوع بسیار بالایی برخوردارند و انتخاب شکل و جنس آن‌ها به سلیقه و نیاز شما بستگی دارد. برای آنکه بتوانید کتری برقی موردنظرتان را راحت تر خریداری کنید لازم است بدانید؛

  • نوعی از کتری برقی برای استفاده بهتر است که سنگین نباشد و وقتی مخزن آن با آب پر می‌شود در بلند کردن آن مشکلی نداشته باشید.
  • بهتر است توان مصرف کتری برقی بالاتر از ۱۵۰۰ باشد. زیرا هرچه که توان دستگاه بالا باشد سرعت عمل آن نیز افزایش می‌یابد، این را نیز بدانید که افزایش توان مساوی با افزایش مصرف انرژی در دستگاه هم هست. البته برای صرفه جویی در مصرف انرژی و رضایت کاربران کتری‌های برقی، امروزه انواعی از آن‌ها در بازار موجودند که المنت‌های آن ها، کم مصرف‌تر و پرقدرت طراحی شده‌ است.
  • از نظر مقاومت بدنه باید گفت که جنس استیل از همه انواع دیگر مقاوم‌تر است.
  • ظرفیت و اندازه کتری برقی نیز بستگی مستقیم به نوع مصرف و فضای شما دارد، اما برای یک خانواده با تعداد معمولی، یک کتری برقی با گنجایش ۱/۵ لیتر کافی است.
  • علاوه بر موارد گفته شده در زمان خرید کتری برقی به قابلیت‌های جانبی آن نیز توجه خاصی داشته باشید. درست است که هر اندازه ویژگی‌های جانبی برقی بیشتر باشد قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت اما دست شما را در استفاده از آن بازتر خواهد کرد.

خرید کتری برقی

داشتن ویژگی‌های همچون قابلیت تنظیم دما، گرم نگه داشتن آب، آب سنج، خاموش کردن خودکار، چرخش ۳۶۰ درجه‌ای کتری، المنت درونی، فیلتر آب، محفظه سیم، جدا شدن از پایه؛ در زمان استفاده از کتری برقی، بسیار برایتان رضایت‌بخش بوده و کار شما را آسان‌تر خواهد کرد.

راهنمای راه‌اندازی کتری برقی

از آن جایی که کتری برقی جز وسایل برقی ساده‌ای است، که به آسانی قابل استفاده می‌باشد، مراحل نصب خاصی ندارد. پس از این که بسته‌بندی کارخانه را با احتیاط باز کردید، با دو بخش اصلی دستگاه، یعنی کتری و پایه روبه‌رو می‌شوید.

کتری دستگاه به شکلی طراحی شده که کلید اتوماتیک دستگاه، کلید تنظیم درجه حرارت، کلید رها کننده درپوش کتری، و نمایشگر آب روی آن قرار داده شده است. کتری روی پایه‌ای قرار می‌گیرد که المنت دستگاه و سیم برق، داخل پایه تعبیه شده است.

برخی از کتری‌های برقی این امکان را دارند که سیم دستگاه را به طور کامل داخل پایه خود جای می‌دهند و در صورت عدم نیاز می‌توانید سیم را داخل محفظه مخصوص آن درون پایه جمع کنید.

قبل از اولین استفاده، حتما پایه را با دستمال نرم تمیز کرده، و کتری را یک یا دو بار با آب پر کرده و خالی کنید. مراقب باشید که آب به بدنه و کف کتری نفوذ نکند. پس از اطمینان از خشک بودن کامل بیرون و کف کتری درب آن را محکم بسته و آن را روی پایه قرار دهید. حالا دستگاه کتری برقی شما آماده وصل شدن به پریز برق و کار کردن است.

آب کتری بیش از مقدار MAX و کمتر از MIN پر نشود.

آب کتری بیش از مقدار MAX و کمتر از MIN پر نشود.

گام به گام راهنمای استفاده از کتری برقی

  • ابتدا با فشار دادن دکمه رهاسازی که روی درب کتری قرار دارد درپوش کتری را باز کنید. ممکن است درب کتری یک درب ساده باشد و یا ممکن است به صورت چرخشی باز و بسته شود.
  • سپس کتری را از روی پایه برداشته و تا جایی که نیاز دارید از آب پر کنید، توجه داشته باشید که بیشتر از حد تعیین شده (max) آب داخل کتری نریزید اگر مقدار آب بیشتر شد حتما آن را خالی کنید.
  • همچنین میزان آب داخل کتری نباید از کمترین حد تعیین شده (min) پایین‌تر باشد. در برخی دستگاه‌ها اگر آب داخل کتری کمتر از ۰/۲۵ لیتر باشد زنگ‌ هشدار کتری به صدا در می‌آید و تصویر یک قطره آب روی صفحه نمایشگر نشان داده می‌شود ( لازم به توضیح است که این عملکرد کتری برقی در مدل‌های مختلف متفاوت عمل می‌کند)
  • بعد از ریختن آب مناسب در کتری درب آن را ببندید. به این شکل که کمی فشار دهید تا صدای حاصل از قفل شدن درب را بشنوید و یا مطمئن شوید که درب کاملا کیپ شده است.
  • اگر بدنه و کف کتری خشک است آن را روی پایه قرار داده و به برق وصل کنید.
  • حالا می‌توانید دکمه start رو بزنید تا آب بجوشد و اگر کتری شما قابلیت تنظیم دما دارد، دما را برای آب تنظیم کنید.
  • در حالت عادی صفحه نمایشگر دمای پیش فرض یعنی ۱۰۰ درجه را نشان می‌دهد که شما می‌توانید با استفاده از دکمه‌های + و – آن را کاهش یا افزایش بدهید .
  • در اکثر کتری‌برقی‌ها می‌توان دما را بین ۵۰ تا ۱۰۰ درجه تنظیم کرد.
  • فرض می‌کنیم دمای مورد نیاز شما ۸۵ درجه است، با استفاده از دکمه ( – ) دما را روی ۸۵ تنظیم می‌کنید .
  • _سپس دکمه start را برای شروع کار کتری بزنید، کلمه on روی صفحه نمایشگر پدیدار می‌شود این یعنی دستگاه کتری‌ برقی شما در حال کار است.
  • وقتی آب به دمای ۵۰ درجه برسد از آن پس نمایشگر کتری دمای آب را، هر ثانیه به شما نشان خواهد داد، تا جایی که دمای آب به دمای تنظیم شده (مثلاً دمای ۸۰ درجه) برسد.
  • وقتی آب جوش آمد صفحه نمایشگر کلمه off را نشان می‌دهد، و هنگامی که دمای آب تا دمای مورد نظر شما (مثلاً دمای ۸۰ درجه) برسد، دستگاه بوق می‌زند. در برخی کتری‌ها بعد از جوش آمدن آب و یا رسیدن به دمای مورد نظر به صورت خودکار دستگاه روی حالت گرم کن خواهد رفت.
  • اگر دستگاه را برای گرم نگه داشتن آب تنظیم کنید، صفحه نمایشگر به رنگ نارنجی در می‌آید، در غیر این صورت می‌توانید دستگاه را خاموش کنید.
  • اگر دستگاه شما دارای قابلیت تنظیم دما باشد، جدول راهنمای تنظیم دما برای نوشیدنی‌ها و دمنوش‌های مختلف در دفترچه راهنمای استفاده کتری برقی موجود است و شما با مطالعه دقیق آن دمای مناسب برای تهیه انواع نوشیدنی‌ها را در اختیار خواهید داشت.
  • اگر قصد دارید آب داغ کتری را برای مدت مشخصی در همان دما نگهداری کرده و استفاده کنید می‌توانید بعد از اینکه آب به دمای دلخواه‌تان رسید، با فشردن دکمه keep warm و یا فشردن و نگه داشتن دکمه دما، آب را از نیم ساعت تا چند ساعت (بستگی به نوع تنظیمات کتری برقی دارد) گرم نگه دارید.
  • حالت گرم نگه داشتن دما را می‌توانید با فشردن کلید start/cancel متوقف کنید.

برای خاموش کردن دستگاه کتری برقی:

  1. می توانید با زدن دکمه start/ cancel در زمان کار کردن دستگاه آن را خاموش کنید.
  2. می توانید در زمانی که دستگاه در حالت گرم نگه داشتن آب (keep warm) است با فشردن و نگه داشتن دکمه start/cancel آن را خاموش نمایید.

نکات مهم در راهنمای استفاده کتری برقی

کتری برقی وسیله‌ای است که با آب جوش و برق سروکار دارد و طبیعتا می‌تواند بالقوه خطرناک باشد. بنابراین لازم است نکات راهنمای استفاده کتری برقی را در هنگام استفاده از آن با دقت رعایت کنید.

  • کتری را روی پایه پر نکنید

هرگز زمانی که کتری برقی روی پایه قرار دارد آن را پر نکنید، برای پر کردن مخزن بهترین کار این است که ابتدا کتری را از روی پایه برداشته روی یک سطح صاف قرار دهید سپس آن را پر کنید.

ریختن آب روی پایه و نفوذ آن به داخل سیستم پایه کتری‌ برقی بسیار خطرناک بوده و منجر به اتصالی دستگاه و آتش‌سوزی می‌شود.

  • درب کتری را محکم ببندید

بعد از پر کردن کتری و قرار دادن آن روی پایه حتماً از محکم شدن درب آن مطمئن شوید. کافیست کمی با دست، درپوش کتری را فشار دهید تا کاملاً بسته شود و صدای تق حاصل از بسته شدن آن را بشنوید. اگر در خوب بسته نشود در زمان جوشیدن آب قل می‌زند و به سمت بالا می‌پاشد و از لبه‌های باز در کتری خارج شده و روی بدنه ریخته و به داخل منافذ پایه نفوذ می‌کند و بسیار خطرآفرین خواهد بود.

همچنین اگر درب به خوبی بسته نشود مدت زمانی بیشتری کتری به جوشیدن ادامه خواهد داد و خاموش کن خودکار احتمالا فعال نمی‌شود و همین امر به نوبه خود ممکن است منجر به سوختن المنت‌ها شود.

  • از آب تصفیه شده استفاده کنید

برای اینکه مجبور نباشید زود به زود کتری برقی‌تان را رسوب زدایی کنید بهتر است از آب تصفیه شده و سبک استفاده کنید. آب تصفیه شده مواد معدنی کمتری دارد بنابراین در ته کتری ته‌نشین نمی‌شود و روی عملکرد کتری و طعم آب نیز تاثیر منفی نخواهد داشت.

  • از قابلیت تنظیم دمای کتری برقی استفاده کنید

بیشتر کتری برقی‌هایی که از برندهای مختلف در بازار موجود است دارای قابلیت تنظیم دما هستند. این قابلیت در کتری برقی‌های امروز بسیار مفید و مهم است. زیرا این کتری برقی می‌تواند آب جوش را در دمای ۱۰۰ درجه داشته باشد و انواع دمنوش‌ها و چای و قهوه و شیرخشک را در دمای مخصوص به هر یک تهیه کند. به این ترتیب هر نوشیدنی و دمنوشی طعم و عطر و خواص بهتری خواهد داشت.

  • به جز آب چیز دیگری داخل کتری برقی نجوشانید

کتری برقی برای جوشاندن آب طراحی شده است. بنابراین سعی کنید از جوشاندن مایعات دیگری مانند شیر و …. درون آن خودداری کنید. زیرا ممکن است تا مدت‌ها مزه و بوی آن را درون کتری حس کنید.

  • کتری برقی را رسوب زدایی کنید

برای اینکه آب جوش کتری برقی شما شفاف، تمیز، بدون بو و مزه باشد باید همیشه کتری برقی را تمیز نگه دارید. بهتر است هر هفته آن را رسوب زدایی کنید و هر بار قبل از استفاده داخل آن را با آب شسته و خالی کنید سپس آب بجوشانید. البته اگر رسوب داخل کتری زیاد است می‌توانید کمی سرکه سفید را به مدت ۵ دقیقه در آن جوشانده و سپس خالی کنید و یکبار دیگر آب را درون آن بجوشانید تا بوی سرکه باقی نماند.

  • از سیم رابط استفاده کنید

درست این است،که وسایل برقی را مستقیم به پریز برق وصل نکنید، زیرا تغییر ولتاژ برق می‌تواند جریان برق ورودی به دستگاه را تغییر داده و به دستگاه شما صدمه بزند. کتری برقی هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین بهتر است که کتری برقی را با استفاده از یک رابط محافظ دار به پریز برق وصل کنید تا عمر مفید دستگاه افزایش پیدا کند.

راهنمای استفاده کتری برقی برخی ایرادات احتمالی و نحوه برطرف کردن آن‌ها را بررسی خواهد کرد.

راهنمای استفاده کتری برقی برخی ایرادات احتمالی و نحوه برطرف کردن آن‌ها را بررسی خواهد کرد.

عیب یابی و بررسی ایرادات احتمالی در راهنمای استفاده کتری برقی

کتری برقی نیز مثل هر وسیله الکتریکی دیگری بعد از مدتی استفاده ممکن است دچار ایراداتی شده و خوب کار نکند. اگر از کتری برقی درست استفاده کنید، سال‌های طولانی به بهترین شکل برایتان کار می‌کند و از آن جایی که دستگاه ساده‌ای است و ساختمان پیچیده‌ای ندارد، در صورت به وجود آمدن هر مشکلی به راحتی قابل عیب‌یابی و تعمیر است. در ادامه به چند مورد از رایج‌ترین ایراداتی که ممکن است برای کتری‌ برقی شما رخ دهد اشاره خواهیم کرد.

توجه داشته باشید که در صورت بروز هر نوع مشکلی در کارکرد کتری برقی حتماً از نظر متخصص و تعمیرکار مجرب استفاده کنید و بدون داشتن مهارت لازم، هرگز شخصاً دست به تعمیر آن نزنید.

  • چرا کتری برقی روشن نمی‌شود؟

ممکن است دکمه روشن کردن کتری برقی و یا یکی از سیم‌های اصلی آن دچار قطعی شده باشد و یا اینکه برد الکتریکی دستگاه شما خراب شده است.

  • چرا کتری برقی روشن می‌شود و چراغ آن روشن است اما آب داغ نمی‌شود؟

این مسئله به المنت دستگاه مربوط است، کار المنت دستگاه تبدیل انرژی الکتریکی به گرما است و اگر دچار مشکل شود آب داغ نمی‌شود باید المنت کشی برقی را تعمیر و یا تعویض کنید.

  • چرا بعد از اینکه آب جوش می‌آید کتری برقی خاموش نمی‌شود؟

علت این مسئله به احتمال خیلی زیاد خراب شدن سنسور دما است، کار این سنسور تشخیص دمایی خاص و خاموش کردن دستگاه پس ازرسیدن آب به آن دما است.

  • به چه دلیل قبل از اینکه آب جوش بیاید کتری برقی خاموش می‌شود؟

دلیل این مشکل آزاردهنده می‌تواند ایراد در عملکرد سنسور دما باشد. یک علت احتمالی دیگر نیز می‌تواند جمع شدن رسوبات ناشی از آب روی المنت دستگاه باشد، که در این صورت بهتر است کتری را حتما رسوب زدایی کنید.

  • چرا دکمه‌های کتری برقی درست کار نمی‌کند؟

این مسئله در اکثر کتری‌های برقی بعد از مدت طولانی استفاده پیش می‌آید دلیل آن می‌تواند گرم شدن بیش از حد دستگاه و یارانش کردن بخار در مدار آن باشد.

تاکید می‌کنیم در صورت بروز هر مشکلی در کتری برقی :

  • میزان آب موجود در کتری را بررسی کنید که کمتر یا بیشتر از حد مجاز نبوده باشد.
  • مطمئن شوید که آب از کتری بیرون نریخته باشد، که در این صورت فوراً باید دستگاه را از برق بکشید.

نحوه تمیز کردن دستگاه در راهنمای استفاده کتری برقی

مواد معدنی موجود در آب طی استفاده مکرر از دستگاه کتری برقی، رسوب کرده و لایه‌های این رسوبات به دیواره داخلی کتری می‌چسبد. اگر این رسوبات هرچند وقت یک بار تمیز نشوند باعث خرابی دستگاه کتری برقی و کم شدن حرارت آن می‌شوند، و علاوه بر آن تاثیرات بدی روی طعم آب جوش خواهند داشت.

برای تمیز کردن دستگاه کتری برقی راهکارهای زیادی ارائه شده است که در این‌جا به چند مورد از کارآمدترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • رسوب زدایی با سرکه سفید

برای تمیز کردن کتری برقی با سرکه سفید، مقدار مساوی از آب و سرکه را داخل کتری ریخته و اجازه دهید تا محلول در کتری بجوشد، زمانی که دستگاه به طور خودکار خاموش شد، بگذارید حدود به یک ربع محلول آب و سرکه داخل کتری بماند.

بعد از گذشت یک ربع آن را خالی کرده و با یک اسکاچ نرم داخل کتری را بشویید. برای از بین بردن بوی سرکه می‌توانید کتری را پر آب کرده و بگذارید تا بجوشد سپس آب آن را خالی کنید.

این کار را ۳ یا ۴ بار انجام دهید. پس از چند مرحله تکرار بوی سرکه کامل از بین خواهد رفت. همچنین می‌توانید بدنه کتری را با استفاده از یک دستمال نرم آغشته به محلول آب و سرکه تمیز کرده و برق بیندازید.

  • رسوب زدایی با جوش شیرین

در روش تمیز کردن کتری برقی با جوش شیرین باید دو قاشق چای‌خوری جوش شیرین را به آب داخل کتری اضافه کنید و سپس بجوشانید. پس از اینکه آب داخل کتری به جوش آمد بگذارید یک شب این محلول داخل کتری برقی بماند. پس از گذشته زمان معین شده آب را خالی کرده و داخل کتری را بشویید، سپس چندین بار آب تمیز داخل کتری ریخته بجوشانید و خالی کنید تا اثر جوش شیرین از بین برود.

  • رسوب زدایی با لیمو ترش

برای تمیز کردن رسوبات داخل کتری برقی با استفاده از لیموترش، کتری را تا علامت max پر از آب کرده، آب یک عدد لیموترش را به علاوه تکه‌های لیموی آب گرفته شده به آن اضافه کنید و بگذارید تا آب کتری همراه آب لیمو بجوشد.

پس از خاموش شدن کتری آن را از برق بکشید و اجازه دهید یک شب کامل این معلول در کتری باقی مانده و خیس بخورد. روز بعد کتری را خالی کرده و داخل آن را بشویید، و مانند دو روش قبل را چند بار با آب تمیز پر کرده به جوشانید و خالی کنید.

به جز روش‌هایی که توضیح داده شد می‌توانید از محصولات جرم‌گیر و تجاری موجود در بازار یا فیلترهای رسوب گیر مخصوص کتری برقی و چای ساز نیز استفاده کنید.

نحوه تمیز کردن بدنه کتری برقی

قسمت بیرونی کتری برقی را نیز می‌توانید با دستمال آغشته به مایع ظرفشویی تمیز کرده، سپس با دستمال نم دار نرم کف مایع ظرفشویی را از روی آن پاک کرده و بایک دستمال تمیز کاملاً خشک کنید. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان کتری برقی را نباید زیر آب گرفت، زیرا احتمال ورود آب به داخل دستگاه و صدمه دیدن دستگاه زیاد است.

برای تمیز کردن و براق کردن بدنه کتری برقی‌های استیل می‌توانید آن را با استفاده از یک دستمال نرم آغشته به روغن زیتون صیقل داده و برق بیندازید.

نحوه تمیز کردن فیلتر کتری برقی

در مورد کتری برقی‌هایی که فیلتر آب دارند لازم است که چند روز یک بار فیلتر را درآورده و تمیز کنید. زیرا هر چقدر که فیلتر دستگاه عاری از رسوبات آب باشد آب جوشیده شما کیفیت بهتر و در نتیجه دمنوش‌هایتان نیز خوش طعم‌تر خواهند بود.

برای تمیز کردن فیلتر رسوب گیر کتری برقی به مراحل زیر توجه فرمایید:

  • فیلتر دستگاه کتری برقی درست پشت لوله خروجی کتری تعبیه شده است، برای خارج کردن فیلتر لازم است ابتدا با زدن دکمه رها کننده درب کتری را باز کرده و سپس فیلتر را از بالای لوله بگیرید و به سمت بالا بکشید.
  • پس از خارج کردن فیلتر آن را زیر آب گرفته و با فرچه نرم یا پارچه رسوبات را از آن زدوده و خوب تمیز کنید.
  • پس از شستشوی دقیق، دوباره فیلتر را در محل تعبیه شده در پشت لوله خروجی کتری‌برقی قرار دهید.
  • اگر رسوبات آهکی حاصل از آب روی فیلتر ماند و با شستشوی معمولی تمیز نشد می‌توانید آن را به مدت یک شب در محلول آب و سرکه قرار داده، سپس خارج کرده و چندین بار آبکشی کرده و مجددا استفاده کنید
نکات ایمنی را در هنگام کار با کتری برقی رعایت کنید تا خطری شما را تهدید نکند.

نکات ایمنی را در هنگام کار با کتری برقی رعایت کنید تا خطری شما را تهدید نکند.

نکات ایمنی راهنمای استفاده از کتری برقی

  • دفترچه راهنمای دستگاه را با دقت مطالعه کنید تا از تمام نکات مربوط به استفاده از کتری برقی‌تان کاملا آگاه شوید.
  • برگه ضمانت‌نامه دستگاه را نگه دارید و دور نیندازید.
  • پس از باز کردن بسته‌بندی کارخانه، سالم بودن تمام قطعات دستگاه را بررسی کنید ‌.
  • اگر دوشاخه یا پریز آسیب دیده هرگز دستگاه را به برق نزنید.
  • دستگاه را در جایی نزدیک پریز برق قرار دهید.
  • دستگاه را دور از منابع حرارتی و رطوبتی در محل استفاده قرار دهید.
  • فضای اطراف و بالای کتری برقی را تا حد امکان باز بگذارید.
  • کتری برقی را نزدیک پرده یا وسایل قابل احتراق روشن نکنید.
  • دستگاه را روی سطح صاف، ثابت و خشک قرار دهید.
  • کتری برقی را در فضای باز و بدون سقف و یا در فضایی که در معرض تابش نور خورشید قرار دارد (جلوی پنجره)، روشن نکنید.
  • هماهنگی بین ولتاژ دستگاه و ولتاژ برق مصرفی خود را بررسی کنید.
  • برای استفاده بهینه از کتری برقی آن را به وسیله یک سیم رابط به برق وصل کنید.
  • هرگز کتری برقی را همراه چند وسیله برقی دیگر، با یک سیم رابط به یک پریز نزنید، زیرا ممکن است باعث داغ شدن پریز و اتصالی برق شود.
  • کتری برقی را نزدیک سینک ظرفشویی به برق نزنید، زیرا پاشیدن آب و نفوذ آن به داخل منافذ کتری برقی خطرساز است.
  • هیچ وقت کتری برقی را خالی و بدون آب به برق نزنید.
  • وقتی که کتری برقی روشن است روی آن دستمال یا پارچه نیندازید.
  • هرگز کتری برقی را در زمان روشن بودن جابجا نکنید.
  • دقت کنید هیچ وقت سیم دستگاه کتری برقی از لبه کانتر یا کابینت آویزان نباشد، زیرا خطر سقوط وجود دارد.
  • برای تمیز کردن کتری برقی حتما آن را خاموش کرده و اجازه دهید تا کاملا خنک شود.
  • وقتی بدنه دستگاه داغ است از پیچیدن سیم برق آن به دور دستگاه خودداری کنید.
  • اگر سیم یا بدنه کتری برقی در زمان روشن بودن به طور غیرعادی داغ شد، آن را از برق کشیده و با نمایندگی یا تعمیر کار مجرب تماس بگیرید.
  • برای جابجا کردن دستگاه کتری برقی حتماً آن را از قسمت پایه بلند کنید و هرگز به وسیله سیم دستگاه آن را نکشید.
  • هیچ وقت کتری برقی را در حالی که روی پایه قرار گرفته پر نکنید.
  • بعد از پر کردن کتری برقی، خشک بودن کف کتری و بدنه آن را بررسی کنید و سپس روی پایه قرار دهید.
  • قبل از ریختن آب داخل مخزن کتری بررسی کنید که شی یا موجود زنده‌ای (حشره، سوسک، و… ) داخل مخزن کتری نباشد.
  • وقتی کتری برقی در حال کار است درب آن را باز نکنید.
  • برای پیشگیری از خطر سوختگی، در حین روشن بودن دستگاه، هرگز دست خود را بالای دهانه کتری برقی قرار ندهید.
  • از کتری برقی برای مصارف صنعتی استفاده نفرمایید.
  • هنگامی که کتری برقی در حال کار کردن است آن را از روی پایه جدا نکنید.
  • بیشتر یا کمتر از حد تعیین شده آب داخل کتری برقی نریزید.
  • پس از هر بار شستشو و نظافت کاملاً دستگاه را خشک کنید.
  • از محکم بودن درب کتری در زمان روشن بودن دستگاه مطمئن شوید.
  • در صورت بروز هر نوع مشکل برای کتری برقی از نظر متخصص و تعمیرکار باتجربه استفاده کنید.
  • خودسرانه دست به تعمیر دستگاه کتری‌ برقی نزنید.
  • برای افزایش عمر دستگاه و کاهش مصرف انرژی برق در حد امکان از کتری برقی در ساعات اوج مصرف برق استفاده ننمایید.
  • هرگز کف و پایه کتری برقی را زیر آب نگیرید و نشویید. نفوذ آب به پایه و کف کتری می‌تواند منجر به خراب شدن دستگاه و آتش‌سوزی شود.
  • زمانی که به کتری برقی نیاز ندارید آن را خاموش کرده و از برق بکشید.
  • برای تمیز کردن کتری برقی از دستمال زبر یا اسکاچ سیم دار استفاده نکنید.
  • از آن جایی که کتری برقی همواره حامل آب داغ است، آن را جایی دور از دسترس کودکان و افراد سالمند و معلول آن قرار دهید.
  • کتری برقی را جایی به برق بزنید که بخار خارج شده از آن به سطوح بالای کتری صدمه نزند.

در مقاله راهنمای استفاده اکتری برقی سعی بر آن داشتیم که دستگاه کتری برقی، کاربرد و فواید آن در زندگی روزمره، نحوه درست استفاده کردن از آن، و نکات مهم در مراقبت از دستگاه را برایتان به روشنی توضیح داده و شما را با کاربرد این دستگاه مفید در زندگی‌تان آشنا کنیم.

امید است با کمک این مقاله بتوانید به راحتی و بدون هیچ مشکلی کتری برقی‌تان را به کار انداخته و از آن در تهیه انواع نوشیدنی‌های گرم استفاده کرده و لذت ببرید.

منبع ++

راهنمای خرید کتری برقی

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *