امروز:۲۸ فروردین ۱۴۰۳

راهنمای استفاده غذاساز: با غذاساز چی می‌تونیم درست کنیم؟

راهنمای استفاده غذاساز

این روزها نیاز به وسیله‌ای که بتواند در وقت آشپزها صرفه‌جویی قابل اعتنایی را به ارمغان بیاورد و امور زمان‌بر آشپزی را در مدتی کوتاه‌تر انجام دهد به شدت احساس می‌شود. بهترین وسیله‌ای که می‌تواند به عنوان یک دستیار قدرتمند و کارا در کنار آشپز باشد غذاساز است. وسیله‌ای چند کاره که می‌تواند مواد غذایی مختلف را با یکدیگر مخلوط، ورقه ورقه، خرد و یا رنده کند. از آنجایی که غذاساز یک دستگاه پیچیده با تجهیزات جانبی فراوان است، باید نحوه استفاده صحیح از غذاساز را بدانید تا بتوانید از حداکثر کارایی این وسیله همه فن حریف بهره ببرید. ما در مگینال نکات کاربردی و مهم را در راهنمای استفاده غذاساز آورده ایم تا بتوانید با صرف زمانی اندک از این دستیار زبده به صورت بهینه استفاده کنید.

قطعات جانبی غذاسازها در برندهای مختلف، متفاوت هستند.

قطعات جانبی غذاسازها در برندهای مختلف، متفاوت هستند.

راهنمای استفاده غذاساز

شاید برایتان جالب باشد بدانید که ایده ساخت غذاساز توسط یک شرکت آلمانی در سال ۱۹۴۶ ارائه شده است. اگرچه اولین غذاساز به نام Starmix شبیه یک مخلوط کن ساده بود اما در کنار آن تجهیزات جانبی برای برش نان و هم زدن شیر و بستنی قرار داده شده بود.

غذاساز دستگاهی است که در یک چشم به هم زدن مواد غذایی را برای شما پودر، خرد، ورقه ورقه و یا خمیر می‌کند. فقط کافیست که با هر قسمت و کارایی آن آشنا شوید و بدانید که چگونه باید از دستگاه‌تان استفاده کنید. پس از آن بدون هیچ گونه مشکلی یک ربات کار راه انداز و بی نظیر را در کنار خود خواهید داشت.

قیمت و خرید خردکن ادمیلسون

قیمت و خرید خردکن ادمیلسون

معرفی قطعات و ابزارهای جانبی غذاساز

غذاسازها برحسب اینکه چند کاره باشند دارای قطعات مختلفی مانند چند نوع دیسک، چند تیغه و چند ظرف هستند. اما در همه آن‌ها یک سری قطعات اصلی وجود دارد. موتور، پارچ، کاسه، تیغه اصلی چند کاره و منبع تغذیه از اجزای اصلی غذاساز هستند.

موتور در پایه قرار می‌گیرد و هر چه سنگین‌تر باشد دستگاه در هنگام کار روی پیشخوان نمی‌لغزد. جنس پایه‌ها معمولاً از نوع پلاستیک هستند و بسته به اینکه از چه برندی خرید کنید کیفیت این پلاستیک‌ها متفاوت است. پارچ و کاسه‌ها نیز در برخی برندها شیشه‌ای و در برخی دیگر طلقی یا استیل هستند.

در راهنمای استفاده غذاساز این تجهیزات جانبی را به تفصیل معرفی می‌کنیم تا به راحتی بتوانید از دستگاه‌تان استفاده را کنید.

تیغه S شکل چند کاره

تیغه استانداردی است که معمولاً در همه دستگاه‌ها وجود دارد. از این تیغه برای کارهای معمولی مانند خرد کردن استفاده می‌شود. این تیغه معمولا در کاسه اصلی قابل استفاده است. تیغه کوچکتر در ظرف کوچکتر از ظرف اصلی باید نصب و استفاده شود.

برای استفاده از تیغه چند منظوره برای خرد کردن میوه و سبزیجات ابتدا میوه را پوست بکنید و هسته و دانه‌های آن را جدا کنید. میوه یا سبزی را در قطعات چند سانتی برش دهید و با سرعت ۱ در اندازه دلخواه خرد کنید.

برای پوره کردن میوه و سبزیجات به اندازه هر یک فنجان مواد غذایی، یک چهارم فنجان مایع بریزید. سپس با استفاده از پالس آرام آرام مواد را خرد کنید و پس از آن با سرعت ۱ تا هر زمانی که مخلوط دلخواه‌تان حاصل شود به پوره کردن ادامه دهید.

مخلوط کن

دو مدل مخلوط کن در برندهای مختلف غذاسازها وجود دارد. برخی از مدل‌ها یک پارچ اضافی دارند که روی پایه به صورت جداگانه متصل می‌شود و برخی دیگر یک ابزار سایبانی شکل برای مخلوط کردن به کمک تیغه درون کاسه اصلی طراحی کرده‌اند.

شما با خرید غذاسازی که پارچ مخلوط کن دارد بدون آنکه نیاز باشد مخلوط کن جداگانه‌ای بخرید و فضای بیشتری از آشپزخانه‌تان را اشغال کنید می‌توانید غذاها را پوره کنید، اسموتی و میلک شیک درست کنید، مواد سوپ را میکس و یا حتی یخ خرد کنید. البته ابتدا باید مطمئن شوید که دستگاه شما توان انجام همه این کارها را دارد یا خیر.

همانطور که گفته شد برخی برندها یک ابزار مخلوط‌کردن را در کاسه اصلی غذاساز پیش‌بینی کرده‌اند. این ابزار با کمک تیغه اصلی برای ترکیب سوپ و مواد دیگر کارر مخلوط‌ کردن را انجام می‌دهند.

در این روش ابزار مخلوط کن از بالا مانند یک سایه بان روی ظرف قرار می‌گیرد و از حرکت مواد به کناره‌ها یا بالای ظرف جلوگیری می‌کند تا یک مخلوط یکنواخت حاصل شود . اگر نمی‌خواهید یک ظرف جداگانه برای مخلوط‌کن داشته باشید این نوع غذاساز یک انتخاب بسیار خوب است.

راهنمای استفاده غذاساز: منبع تغذیه (feed tube)

در غذاسازها معمولا لوله‌ای به عنوان منبع تغذیه برای اضافه کردن مواد غذایی در هنگام کار دستگاه وجود دارد. مانند زمانی می‌خواهید روغن مایع به موادتان اضافه کنید.

برخی از منابع تغذیه ۳ پوشر دارند. پوشر بزرگ برای اضافه کردن مواد بزرگ و پوشر کوچک برای اضافه کردن مواد ریز و مایعات است. سوراخ زیر پوشر مواد را به آرامی وارد کاسه غذاساز می‌کند.

دیسک خردکن

دیسک خردکن یا دیسک رنده روی کاسه قرار می‌گیرد نه داخل آن. زمانی که شما از طریق لوله تغذیه مواد را داخل کاسه می‌ریزید مواد غذایی ابتدا با دیسک برخورد می‌کنند و خرد می‌شوند. می‌توانید با استفاده از این دیسک هویج خرد کنید و یا سالاد کلم درست کنید.

تیغه خمیر زن

تیغه پلاستیکی خمیر مانند تیغه S است و برای ورز دادن خمیر استفاده شود. این تیغه معمولاً پلاستیکی است و منحنی‌های کمتری دارد تا بتوانند خمیر را به خوبی ورز دهد.

دیسک‌ها روی ظرف اصلی قرار می‌گیرند نه درون آن

دیسک‌ها روی ظرف اصلی قرار می‌گیرند نه درون آن

دیسک برش

دیسک برش شبیه دیسک خردکن است و در بالای ظرف قرار می‌گیرد و وقتی مواد غذایی از طریق لوله تغذیه وارد می‌شوند آن‌ها را قطعه قطعه می‌کند. از این دیسک برای برش سیب زمینی و سبزیجاتی مانند کدو می‌توانید استفاده کنید.

راهنمای استفاده غذاساز: دکمه سرعت و پالس

غذاساز‌ها معمولا دو سرعته هستند و یک کلید پالس یا ضربه‌ای نیز دارند که با کمک آن می‌توانید میزان خرد شدن مواد را کنترل کنید چرا که زمانی دست تان را از روی دکمه بردارید دستگاه بلافاصه متوقف می‌شود.

دکمه ۱ سرعت پایین و دکمه ۲ سرعت بالاست. از سرعت پایین برای مواد غذایی نرم و معمولاً شروع کار دستگاه استفاده می‌شود از دکمه ۲ برای کار با مواد غذایی سفت.

اگر غذاساز شما دکمه‌های دیگری دارد حتما قبل از اولین استفاده دفترچه راهنمای غذاساز خود را مطالعه کنید.

کاسه کوچک و بزرگ

کاسه کوچک و تیغه ضد زنگ کوچک برای خرد کردن و میکس مواد غذایی ریز بسیار عالی است. کاسه بزرگ برای مواد غذایی حجیم استفاده می‌شود. کاسه‌های کوچک و متوسط همراه با تیغه مخصوص که در برخی برندها وجود دارد درون کاسه اصلی قرار می‌گیرند.

راهنمای استفاده غذاساز: آبمیوه گیری

در برخی غذاسازها امکان گرفتن آبمیوه‌ها به وسیله یک سانتریفیوژ و همچنین گرفتن آب مرکبات توسط پرس وجود دارد. اگر از این نوع غذاسازها بخرید می‌توانید آب پرتقال و آب دیگر میوه‌ها را با کیفیت خوب در خانه تهیه کنید و دیگر نیازی به خرید دستگاه آبمیوه گیری جداگانه نخواهید داشت.

دیسک خردکن دورو

این دیسک برای رنده و یا خرد کردن به صورت ریز یا درشت است. مثلاً می‌توانید پنیر یا سبزیجات را در صورت دلخواه به صورت ریز یا درشت رنده کنید.

از ژولین دیسک برای خرد کردن ورقه‌ای و نازک میوه و سبزیجات می‌توانید استفاده کنید.

از ژولین دیسک برای خرد کردن ورقه‌ای و نازک میوه و سبزیجات می‌توانید استفاده کنید.

راهنمای استفاده غذاساز: دیسک ژولین

دیسک ژولین برای تهیه چیپس و برش‌های نازک سبزیجات یا سیب زمینی بسیار کاربرد دارد.

دیسک امولسیون

دیسک امولسیون ساز برای تهیه سس ها، هم زدن تخم مرغ و شکلات استفاده می‌شود.

راهنمای استفاده از همزن

  • واشر آب بندی را روی تیغه قرار داده و مطمئن شوید که واشر به طرز صحیح قرار گرفته باشد، در غیر اینصورت مایعات از دستگاه به بیرون نشت خواهد کرد.
  • پارچ را در جهت عقربه‌های ساعت ببندید.
  • مواد را درون پارچ بریزید.
  • درب را روی گذاشته و به پایین فشار دهید تا محکم شود.
  • همزن را روی موتور قرار داده و در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا قفل شود.
  • سرعت مناسب را انتخاب کرده و یا از پالس استفاده کنید.

راهنمای استفاده از آسیاب

از آسیاب می‌توانید برای آسیاب کردن ادویه، آجیل و دانه‌های قهوه و … استفاده کنید.

  • مواد را درون ظرف قرار دهید.
  • واشر آب بندی را روی تیغه جا بزنید.
  • تیغه را داخل پارچ قرار دهید به صورتی که تیغه در پایین قرار گیرد.
  • تیغه را روی پارچ ببندید و قفل کنید.
  • آسیاب را روی موتور قرار داده و در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا قفل شود.
  • سپس دستگاه را با سرعت کم روشن کنید و یا از پالس استفاده کنید.

در برخی برندها کاردک برای تمیز کردن درون ظرف وجود دارد. همچنین برای قرار دادن لوازم جانبی یک باکس مخصوص طراحی شده اما این موارد در همه برندها وجود ندارند و شما می‌توانید در صورت لزوم این قطعات را جداگانه تهیه کنید.

راهنمای استفاده غذاساز

راهنمای استفاده غذاساز

راهنمای نصب و راه اندازی دستگاه غذاساز

قبل از هر چیز باید بدانید که هر قطعه‌ای که داخل جعبه غذاساز می‌بینید بی دلیل طراحی نشده بنابراین بهتر است نحوه استفاده از هر کدام را بدانید تا بی استفاده باقی نمانند. در هنگام راه اندازی دستگاه غذاساز حتماً می‌بایست به نکات زیر توجه کنید و این مراحل را با دقت انجام دهید:

  • بسته بندی‌ها را باز کرده و تمامی برچسب‌ها را از روی قطعات مختلف جدا کنید.
  • با توجه به اینکه تیغه‌ها و دیسک‌های غذاساز بسیار تیز هستند،دقت داشته باشید که لبه‌های تیز آن را در دست نگیرید.
  • قطعات را به صورت کامل بشویید.
  • برای نصب غذاساز همیشه کلیه مراحل را به ترتیبی که در دفترچه راهنما توضیح داده شده انجام دهید.
  • پایه اصلی ترین قسمت است که تمامی تجهیزات روی آن نصب می‌شوند. محورهای ظروف و محورهای تیغه‌ها در پایه باید قرار بگیرند.
  • محور جدا شونده را روی موتور نصب کنید.
  • سپس کاسه را جا بزنید. دستگیره را در جهت حرکت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا در جای خود قفل شوند.
  • تیغه مورد نظر را روی محور محرک جا بزنید. (دقت کنید که تیغه به خوبی قفل شود و محکم قرار بگیرد)
  • پس از گذاشتن تیغه مواد غذایی مورد نظر را در ظرف ریخته و درب آن را چفت کنید.
  • قبل از وصل کردن دوشاخه به برق مطمئن شوید که ولتاژ محل زندگی شما با ولتاژی که روی دستگاه شما نوشته شده برابر باشد.
  • سیم اضافه را در پشت دستگاه جمع کنید.
  • غذاساز را روشن کرده و متناسب با کاری که می‌خواهید انجام دهید و مطابق عکس راهنمای استفاده غذاساز سرعتی را انتخاب کنید.
  • در صورت لزوم از کلید پالس برای حرکت ضربه‌ای استفاده کنید. کلید پالس در هنگامی که دستگاه در حالت سرعت ۱ یا ۲ است فعال نمی‌شود.
  • قبل از برداشتن درب دستگاه را خاموش کرده و از برق بکشید.
  • برای برداشتن درب، ملحقات و کاسه روش بالا را برعکس انجام دهید.

توجه داشته باشید اگر دستگاه شما مجهز به میکروسویچ باشد در صورتی که کاسه و درب به صورت اشتباه قرار گرفته باشند دستگاه کار نخواهد کرد.

قیمت و خرید خردکن ادمیلسون

نکات راهنمای استفاده غذاساز

  • مواد غذایی داغ را درون ظرف نریزید و بگذارید کمی خنک شوند و سپس عملیات مورد نظر خود را انجام دهید.
  • اگر مواد غذایی منجمد دارید بگذارید کمی در دمای محیط یخ آن‌ها باز شود و سپس آن‌ها را درون ظرف بریزید.
  • قبل از اولین استفاده تمامی قسمت‌های قابل شستشو را با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و خشک کنید. قسمت‌های غیر قابل شستشو را با دستمال نمدار تمیز کنید.
  • اگر می‌خواهید قطعات غذاساز را درون ماشین ظرفشویی قرار دهید باید قبل از این کار دفترچه راهنما را مطالعه کنید تا در صورتی که قطعات قابل شستشو در ماشین ظرفشویی بودند این کار را انجام دهید. در غیر اینصورت ممکن است این قطعه‌ها مخصوصا تیغه‌ها را که از ابزارهای حیاتی یک غذاساز هستند از دست بدهید.
  • بیش از ماکزیمم مقداری که روی کاسه غذاساز درج شده مواد غذایی درون آن نریزید.
  • غذاساز یک وسیله برقی است که با موتور کار می‌کند و مانند تمام وسایل برقی دیگر نباید به صورت مداوم در زمان طولانی کار کند. بنابراین به ازای هر ۳۰ ثانیه استفاده یک الی دو دقیقه به موتور دستگاه استراحت بدهید تا عمر مفید موتور افزایش یابد.
  • در هنگام خرید به میزان استفاده از غذاساز و تعداد افرادی که برایشان آشپزی می‌کنید توجه کنید و متناسب با آن برای خرید هزینه کنید. حجم غذاساز و چند کاره بودن و توان مصرفی پارامترهای مهمی هستند که باید به ان‌ها توجه داشته باشید. در راهنمای خرید غذاساز تمامی نکات لازم برای یک خرید خوب را گفته ایم.

راهنمای تمیز کردن دستگاه غذاساز

دقت داشته باشید که بعد از هر بار استفاده از دستگاه غذاساز آن را به دقت تمیز کنید و این تمیز کردن نیز راه و روش خود را دارد که باعث افزایش طول عمر دستگاه و جلوگیری از خرابی و زنگ‌زدگی آن می‌شود.

  • قبل از تمیز کردن دستگاه غذاساز و پس از استفاده از آن، دستگاه را از دوشاخه برق جدا کنید.
  • مقداری آب گرم درون ظرف ریخته و آنرا برای مدت کوتاهی روشن کنید. اگر روغن درون دستگاه جمع شده می‌توانید با برنج خام این کار را انجام دهید.
  • ظرف را زیر آب گرفته و قطعات را کاملاً بشویید و سپس آنها را با پارچه خشک نمایید.
  • تیغه‌های دستگاه غذاساز قابلیت جدا شدن از دستگاه را دارند، آن‌ها را جدا کرده و به صورت جداگانه بشویید.
  • پایه دستگاه را با پارچه نمدار تمیز کنید و دقت داشته باشید که هیچ گاه این قسمت را زیر آب نگیرید تا باعث خرابی دستگاه نشود.
با خرید یک غذاساز نیازی به خرید مخلوط کن و آبمیوه گیری و ... ندارید.

با خرید یک غذاساز نیازی به خرید مخلوط کن و آبمیوه گیری و … ندارید.

چگونه می‌توان عیب غذاساز را تشخیص داد و آن را رفع کرد؟

ممکن است اتفاقات و مشکلات مختلفی برای این دستگاه ایجاد شود. برای اینکه بتوانید این مشکلات را برطرف کنید باید قادر به عیب یابی دستگاه غذاساز بوده و بدانید که ایراد دقیقا از کجاست!

پس از عیب یابی چنانچه ایراد جزئی بود می‌توانید آن را به راحتی رفع نموده اما چنانچه متوجه عیب و ایراد اساسی در دستگاه خود شدید که نیاز به تخصص برای تعمیر دارد این کار را به افراد متخصص در زمینه تعمیرات دستگاه غذاساز بسپارید.

غذاسازها ممکن است به مرور زمان در قسمت‌های سیم برق، کلیدها، دکمه‌ها و یا فیوز موتور دچار قطعی و خرابی شوند. مشکل دیگری که ممکن است برای غذاساز به وجود بیاید کثیف شدن و یا شکستن تیغه یا خراب شدن چرخ دنده ها، پاره شدن تسمه یا مشکل دار شدن چفت درب است.

همچنین یکی از معمول ترین مشکلات غذاسازها در رفتن تسمه آن هاست که به راحتی قابل جا انداختن است.

  • چنانچه موتور غذاساز شما روشن می‌شود اما تیغه‌ها نمی‌چرخند تسمه و یا چرخ دنده‌ها را چک کنید زیرا ممکن است تسمه در رفته و یا چرخ دنده‌ها خراب شده باشند.
  • چنانچه غذاساز روشن نمی‌شود، ابتدا سیم خروجی و پس از آن فیوز موتور را بررسی کنید.
  • چنانچه ظرف غذاساز نشتی دارد باید چک کنید که ظرف به صورت صحیح روی پایه جا گرفته باشد.
  • و اگر دستگاه غذاساز شما روی بعضی از سرعت‌ها کار نمی‌کند باید چک کنید که آیا برق وارد سوئیچ چند سرعت می‌شود یا خیر؟

توجه داشته باشید که این کار توسط ابزار مولتی متر انجام می‌شود و باز هم تاکید می‌کنیم که اگر اطلاعات کافی ندارید بهتر است به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه کنید.

با رعایت نکات ایمنی می‌توانید یک استفاده ایمن و بهینه را از غذاساز داشته باشید.

با رعایت نکات ایمنی می‌توانید یک استفاده ایمن و بهینه را از غذاساز داشته باشید.

نکات ایمنی راهنمای استفاده غذاساز

هر وسیله برقی هر چند بی خطر، در صورتی که به درستی مورد استفاده قرار نگیرد و نکات ایمنی رعایت نشود می‌تواند خطر آفرین باشد. با رعایت کردن این نکات می‌توانید طول عمر دستگاه خود را افزایش داده و از آسیب دیدن خود و یا عزیزانتان توسط این دستگاه جلوگیری کنید.

  • ولتاژ برق را کنترل کنید که مطابق ولتاژ نوشته شده بر روی دستگاه غذاساز شما باشد.
  • به هیچ عنوان از دستگاهی که سیم برق یا دوشاخه آن آسیب دیده استفاده نکنید.
  • هرگز برای جابجایی مواد غذایی از دست استفاده نکنید و همیشه از کاردک مخصوص استفاده کنید.
  • دستگاه غذاساز را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • همیشه پس از اتمام کار و قبل از جدا کردن قطعات و متصل کردن آن‌ها به دستگاه، غذاساز را از برق بکشید.
  • قبل از خارج کردن دوشاخه از پریز برق دستگاه را خاموش کنید.
  • برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی و یا سوختن موتور دستگاه آن را در آب قرار ندهید.
  • قبل از جدا کردن کلاهک ابتدا دستگاه را از پریز خارج کنید و همچنین اطمینان حاصل کنید که تیغه‌ها کاملا از حرکت ایستاده باشند.
  • به هیچ وجه به صورت مستقیم به تیغه‌ها دست نزنید.

شما با خرید یک غذاساز یک دستگاه همه فن حریف دارید. این دستگاه با مخلوط کن فرق می‌کند چراکه طیف وسیعی از تیغه‌ها و دیسک‌ها باعث می‌شود تا بتوانید عملیات مختلفی را بر روی مواد غذایی انجام دهید. برخلاف مخلوط کن که فقط یک تیغه دارد و طیف عملیات قابل انجام بسیار کم است.

  • شما با استفاده از غذا ساز می‌توانید کره بادام زمینی، گردو و بادام را بگیرید.
  • می توانید گوشت را چرخ کنید.
  • می توانید انواع سس مانند سس مایونز و سس سالسا و سس خردل تهیه کنید.
  • مواد کوکو و کوفته را در کمتر از چند دقیقه آماده کنید.
  • سوپ را مخلوط کنید.
  • سالاد درست کنید.
  • می توانید خمیر نان و خمیر کیک و بستنی و لواشک و رب درست کنید.
  • انواع آبمیوه‌ها را با کیفیت خوب و بهداشتی در خانه داشته باشید.
  • غذاساز به تنهایی کار مخلوط کن، آسیاب و همزن را انجام می‌دهد.
  • غذاساز مواد غذایی را چرخ، خرد، رنده، ورقه ورقه و پوره می‌کند.

منبع ++

راهنمای خرید غذاساز

راهنمای خرید غذاساز

اشتراک‌گذاری

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *