امروز:۹ فروردین ۱۴۰۳
راهنمای خرید سرخ کن

راهنمای خرید سرخ کن: خطرناک، متنوع و البته مفید… انتخاب با شماست!

غذاهای سرخ شده علیرغم تمام توصیه‌هایی که به عدم مصرف آن‌ها می‌شود همچنان محبوب هستند. سرخ کردن با ماهیتابه پای گاز کار کم زحمتی نیست. اما سرخ کن‌ شما را از ایستادن مداوم پای گاز و سرخ کردن موادغذایی در ماهیتابه و پاک کردن قطره‌های سرسخت روغن از روی گاز و اطراف آن نجات می‌دهد و به دنبال آن آشپزی را برایتان آسان‌تر خواهد کرد. فقط کافی است ماده غذایی را درون سرخ کن گذاشته و سپس دمای دلخواه و مدت‌زمان پخت را انتخاب کنید و به مابقی کارهایتان‌ برسید. اما انتخاب یک سرخ کن مناسب در میان تنوع فراوان این محصول در بازار کار راحتی نیست. ما در راهنمای خرید سرخ کن این بار را از روی دوش شما برخواهیم داشت.

راهنمای خرید سرخ کن

سرخ کن یکی از لوازم محبوب آشپزخانه است که برای تهیه غذاهای سرخ شده مانند گوشت، چیپس، سیب زمینی و حتی بعضی از سبزیجات بدون هیچ‌گونه زحمت و ریخت و پاش و پاشش روغن به اطراف استفاده می‌شود.

شما می‌توانید با یک سوال از اطرافیان خود به این نتیجه برسید که تقریبا همه از خوردن غذاهای سرخ شده لذت می‌برند و حتی بهترین و خوشمزه‌ترین غذاها در رستوران‌ها نیز جزو غذاهای سرخ شده هستند. دستگاه سرخ کن جزو ضرورت آشپزخانه نیست، ولی اگر شما از دسته افرادی هستید که از این غذاها لذت می‌برید و می‌خواهید از مهمانان خود با غذاهای سرخ شده پذیرایی کنید، این دستگاه به شما کمک زیادی می‌کند.

انتخاب سرخ کن‌های بدون روغن توصیه ما در راهنمای خرید سرخ کن به شما است.

انتخاب سرخ کن‌های بدون روغن توصیه ما در راهنمای خرید سرخ کن به شما است.

شاید با خود بگویید که این کار را می‌توان با وسایل دیگر هم انجام داد تا هزینه‌ی خرید یک سرخ کن را دیگر نداشته باشید. اما ما برای شما پاسخ قانع کننده‌ای داریم!

این دستگاه متشکل از یک المنت گرم کننده، یک ظرف توری برای قرار گرفتن موادغذایی درون آن و ظرف مخصوص روغن می‌باشد که با استفاده از این سیستم ساده شما می‌توانید غذای خود را به بهترین شکل ممکن سرخ و برشته کنید.

سرخ کن عملیات پخت غذا را با سرعت و در دمای معین (معمولا دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد تا ۱۹۰ درجه سانتی گراد) و به صورت یکدست انجام می‌دهد. این دستگاه دارای یک محفظه‌ی روغن است که شما باید در آن به اندازه‌ی مشخصی روغن بریزید. در این محفظه یک سبد وجود دارد تا شما غذا را در آن قرار دهید و آن را در روغن فرو ببرید و سپس بعد از پایان سرخ شدن سبد را به سمت بالا بیاورید.

این دستگاه امکانات زیادی همچون تایمر، اهرم اتوماتیک برای بالا و پایین آودن سبد، سیستم تهویه و… دارد که به شما در روند سرخ کردن غذا کمک زیادی می‌کند. همچنین دارای المنت‌های گرمایی است که با روغن در تماس هستند و اینکار باعث می‌شود تا اتلاف انرژی در این دستگاه کم‌تر باشد.

 

کاربرد سرخ کن

سال‌ها قبل سرخ کن‌ها، فقط در اندازه‌های بزرگ در رستوران‌ها استفاده می‌شدند. اما کم کم این وسیله در مقیاس کوچک‌تر و طرح‌های متنوع، مهمان خانه‌های مردم شد و امروزه یکی از لوازم آشپزخانه پرطرفدار است.

سرخ کن‌ها در انواع و اندازه‌های متفاوتی هستند. این وسیله با توجه به اندازه، در مصارف خانگی، آشپزخانه‌های رستوران‌ها و حتی در کارخانه‌ها به صورت صنعتی استفاده می‌شود. شما با در اختیار داشتن یک راهنمای خرید سرخ کن جامع می‌توانید بهترین انتخاب را با توجه به نیاز و بودجه خود داشته باشید.

اما قبل از اینکه تصمیم بگیرید یک دستگاه سرخ کن خریداری کنید باید از کارایی آن و غذاهایی که می‌توانید توسط این دستگاه سرخ کنید، اطلاعات کافی داشته باشید.

  • سبزیجات:

اگر از غذاهای آب‌پز خسته شده‌اید، می‌توانید از دستگاه سرخ کن برای تنوع در رژیم غذایی‌تان استفاده کنید و از آن لذت ببرید. شما می‌توانید برای پخت غذاهایی مانند سیب‌زمینی سرخ شده، قارچ سرخ شده، پیاز سرخ شده، لوبیا سبز سرخ شده و… از دستگاه سرخ کن استفاده کنید.

  • گوشت:

گوشت یکی از غذاهایی است که همیشه باید با روغن ترکیب شود تا طعم خوبی داشته باشد. برای سرخ کردن در دستگاه سرخ کن بیشتر از گوشت سفید استفاده می‌شود که محبوب‌ترین این غذاها مرغ کنتاکی است که حتما این غذای خوشمزه را امتحان کرده‌اید. شما می‌توانید غذاهای زیادی مانند بوقلمون سرخ شده، مرغ سرخ شده، میگو سرخ شده، خرچنگ سرخ شده، ماهی سرخ شده و… را با دستگاه سرخ کن درست کنید.

  • نان‌ها:

می‌توانید شیرینی‌های بسیار خوشمزه مانند زولبیا و بامیه، دونات و یا حتی نان فرانسوی را با این دستگاه درست کنید.

این فقط بخشی از غذاهایی است که شما می‌توانید با کمک دستگاه سرخ کن تهیه کنید.

خرید سرخ کن

خرید سرخ کن

معرفی انواع سرخ کن

یکی از دلایل استقبال کم از دستگاه‌های سرخ کن استفاده‌ی زیاد آن‌ها از روغن است که امروزه با مجهز کردن سیستم کاهش مصرف روغن و یا حتی بدون استفاده از آن بر روی دستگاه‌ها این مشکل رفع شده است. در ادامه انواع سرخ کن‌ها را برای شما نام برده و ویژگی‌ها و کاربردهای این دستگاه‌ها را برای شما توضیح خواهیم داد.

این دستگاه‌ انواع مختلفی مانند سرخ کن برقی، سرخ کن بدون روغن، سرخ کن air دارد. سرخ کن‌ها تفاوت زیادی از نظر ظرفیت مخزن، قدرت، ظرفیت موادغذایی و… دارند. سرخ کن‌ها امروزه در بازار در سه نوع مختلف وجود دارند.

  • سرخ کن‌های معمولی
  • سرخ کن‌های بدون روغن یا کم مصرف
  • مینی سرخ کن‌ها

سرخ کن‌های معمولی نمونه‌هایی هستند که شامل یک المنت و یک مخزن روغن می‌باشند و غذا را در دماهای مختلف سرخ می‌کنند.

سرخ کن‌های بدون روغن یا کم مصرف، نمونه‌ی دیگری از سرخ کن‌ها هستند که غذا را بدون نیاز به روغن، با استفاده از فن آوری جریان سریع هوا سرخ می‌کنند.

مینی سرخ کن‌ها هم نمونه‌های کوچک شده سرخ کن‌ها در بازار هستند، که در این نوع مانند نمونه‌های معمولی از روغن استفاده می‌شود با این تفاوت که به علت سایز کوچک‌تر آن‌ها به روغن کمتری نیاز است.

  • راهنمای خرید سرخ کن‌ معمولی

اساس کار در سرخ کن‌های معمولی این است که روغن را در این دستگاه باید تا دمای مورد نظر گرم کرده، ماده غذایی در سبد مخصوص قرار داده شود و سپس، سبد را در روغن داغ، غوطه ور کرده و منتظر ماند تا ماده غذایی داخل سبد به خوبی سرخ شود. بعد از، سرخ شدن به میزان دلخواه، سبد را بالا آورده و غذا آماده سرو می‌شود. پیشنهاد می‌شود قبل از سرو، روغن مواد را با دستمال کاغذی بگیرید و بعد با خیال راحت، غذا را نوش جان کنید.

این سرخ کن‌ها یک ایراد بزرگ دارند و آن استفاده از مقدار زیاد روغن است که از لحاظ اقتصادی اصلا به صرفه نیست. همچنین استفاده از روغنی که چند بار داغ و استفاده شود تهدید جدی برای سلامتی بدن محسوب می‌شود. چنانچه پرهیز غذایی از روغن دارید و یا به سلامت خود اهمیت می‌دهید، این نوع سرخ کن مناسب شما نیست.

  • راهنمای خرید سرخ کن‌ بدون روغن

شاید از این اسم تعجب کرده باشید و بگویید سرخ کردن بدون روغن امکان ندارد. ولی باید گفت که این دسته از سرخ کن‌ها با المنت‌های حرارتی پرقدرتی کار می‌کنند و به‌جای استفاده از روغن، با هوای گرم غذا را سرخ کرده و همان کارایی سرخ کن برقی را دارند و از نظر عملکرد تقریبا مشابه فرهای فن‌دار هستند. این سرخ کن‌ها برای گردش هوا از فن استفاده می‌کنند و این کار باعث انتقال بهتر گرما به تمام نقاط غذا و کاهش زمان پخت می‌شود.

نام این دستگاه به دلیل استفاده‌ی بسیار کم از روغن گذاشته شده است و شما باید برای پخت غذا از یک قاشق روغن و یا حتی کم‌تر استفاده کنید. سبد این دستگاه‌ها همانند سرخ کن‌های معمولی است و دارای سوراخ‌هایی است تا هوا بتواند به راحتی رفت و آمد کند. شما برای کار با این دستگاه فقط باید میزان دما و مدت زمان پخت را به دستگاه بدهید و این کار را برای شما بسیار راحت‌تر می‌کند.

این دستگاه ویژگی و کارایی‌های بسیار زیادی نسبت به سرخ کن معمولی مانند گرم کردن، پخت غذاهای یخ زده، گریل کردن، پخت کوکی یا بیسکوییت و بودادن آجیل دارد. این دستگاه به دلیل استفاده از هوا سرعت بسیار زیادی در پخت غذا‌ها خواهد داشت. پس اگر شما فرصت کمی برای پخت‌وپز و آشپزی دارید این دستگاه می‌تواند بهترین انتخاب برای شما باشد.

بهترین ویژگی این دستگاه شست‌وشوی بسیار راحت آن است. این دستگاه به دلیل مصرف کم روغن، کم‌تر از سرخ کن‌های معمولی نیاز به شست‌وشو دارد و راحت‌تر تمیز می‌شود. همچنین این سرخ کن‌ها سریع‌تر کار می‌کنند و این نکته باعث می‌شود تا مصرف انرژی کم‌تری را نیز داشته باشند.

غذای سرخ شده و تردی که با روغن کم یا بدون روغن تهیه شود، می‌تواند یک پیشنهاد وسوسه‌انگیز برای هر فردی که به سلامت خود اهمیت می‌دهد، باشد.

مزایا:

  • در این مدل به دلیل استفاده از هوا جهت سرخ شدن، ارزش موادغذایی به شکل قابل توجهی حفظ می‌شود.
  • درمقایسه با غذای سرخ شده معمولی، چربی موجود در غذا تا ۷۵٪ کاهش می‌یابد.
  • کمتر از ۱ قاشق غذاخوری روغن می‌تواند برای سرخ شدن موادغذایی کافی باشد.
  • این دستگاه کالری غذا را تا حد زیادی کم می‌کند.
  • افزایش سرعت در آشپزی
  • شست‌وشوی آسان
  • استفاده آسان
  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی

معایب:

در کنار تمام مزایا چند نکته منفی در مورد این نوع از سرخ کن وجود دارد، که شاید دوست داشته باشید قبل از خرید از آن مطلع شوید:

  • قیمت بالاتر نسبت به سرخ کن‌های معمولی
  • غذاها واقعا سرخ نمی‌شوند و طعم غذای سرخ شده را ندارند
  • حجم و اندازه بزرگ‌تر نسبت به سرخ کن‌های معمولی

کاربردهای سرخ کن بدون روغن

اما نکته‌ای که این نوع سرخ کن، را دوستداشتنی‌تر می‌کند، این است که کاربردهای دیگری‌ مانند:

  • گرم‌کردن غذاهای باقیمانده
  • پخت غذاهای یخ‌زده آماده ‌برای طبخ
  • گریل‌ یا کبابی‌کردن گوشت و سبزیجات
  • پختن مافین، کوکی، بیسکوییت و کیک‌‌‌های کوچک
  • بودادن آجیل

را هم دارد.

  • راهنمای خرید مینی سرخ کن‌ها

همانطور که از نام این سرخ کن پیداست برای مصارف خانگی در خانواده‌های کم جمعیت، و یا در محل کار برای استفاده‌های محدودتر استفاده می‌شود. از امتیازات این مدل، مصرف روغن کم و اندازه کوچک و قابلیت حمل آسان است.

اما در این سرخ کن‌ها همچنان به روغن نیاز دارند و غذایی که با این دستگاه‌ها سرخ می‌کنید به همان اندازه غذاهای سرخ شده در سرخ کن‌های معمولی پرکالری است. اما مزیتی که این مدل نسبت به مدل‌های معمولی دارد این است که چون شما برای سرخ کردن روغن کمتری در مخزن روغن ریخته‌اید بنابراین می‌توانید بعد از یک یا دوبار استفاده روغن را خالی کرده و روغن جدید در آن بریزید.

سرخ کن‌ها در یک تقسیم بندی کلی دیگر هم قرار می‌گیرند: سرخ کن برقی و گازی

  • راهنمای خرید سرخ کن برقی

یکی از رایج‌ترین سرخ کن‌ها در بازار، سرخ کن‌های برقی هستند که دارای یک المنت و منبع روغن است که مواد غذایی شما را با درجه حرارتی مختلف سرخ می‌کنند. این دستگاه‌ دارای ایمنی بالایی است و برای استفاده در خانه طراحی شده است.

مزایا:

  • ایمنی بالا
  • قابل استفاده در داخل آشپزخانه
  • قیمت مناسب و تنوع در قیمت

معایب:

  • نداشتن تهویه
  • با بزرگ‌تر شدن دستگاه قیمت نیز بالا می‌رود.
  • مصرف زیاد روغن در برخی مدل‌ها
  • راهنمای خرید سرخ کن گازی

این سرخ کن‌ها برای استفاده در فضای بیرون طراحی شده‌اند و ایمنی کم‌تری نسبت به بقیه‌ی سرخ کن‌ها دارند.

سرخ کن‌ها همگی از نوع گازی یا برقی هستند، بنابراین انتخاب بین این دو نوع بستگی به عواملی مانند: هزینه‌های برق یا گاز در محل زندگی کاربر، میزان استفاده و فضای در اختیار برای جادادن سرخ کن بستگی دارد.

مقایسه سرخ کن برقی و گازی

  • سرخ کن برقی ایمن‌تر از سرخ کن گازی است.
  • سرخ کن برقی بیشتر برای آپارتمان و فضای بسته مناسب است.
  • سرخ کن برقی معمولا برای غذاهای کوچک مانند میگو، سبزیجات و سیب‌زمینی و در کل تهیه غذا برای افراد خانواده طراحی شده است.

سرخ کن‌های گازی سریع‌تر گرم می‌شوند. علاوه بر این هزینه گاز مصرفی نسبت به هزینه برق معمولا کمتر و به صرفه‌‌تر است. البته ایمنی سرخ کن گازی کمتر از نوع برقی است.

  • روغن در سرخ کن گازی سریع‌تر از سرخ کن برقی داغ می‌شود.
  • امکان استفاده از نوع گازی، در بیرون از منزل (پیکنیک) با استفاده از کپسول گاز وجود دارد.
  • به دلیل وجود سرخ کن‌های گازی بزرگ، در آشپزخانه‌ی رستوران‌ها و کارخانجات از نوع گازی استفاده می‌شود.

اگر از ما بپرسید که کدام یک از انواع سرخ کن مناسب شما است، ما در راهنمای خرید سرخ کن به این سوال شما اینگونه پاسخ می دهیم:

نگرانی اصلی در مورد غذاهای سرخ شده، حجم روغن مصرفی جهت تهیه غذا و میزان کالری بالای آن است. از آن‌جایی که غذاها در سرخ کن‌های معمولی در روغن‌ غوطه‌ور می‌شوند، چربی زیادی به غذا اضافه می‌شود. با سرخ کن بدون روغن شما اصلاً نیازی به استفاده از روغن ندارید و یا در صورت نیاز می‌توانید از روغن خیلی کمی استفاده کنید و میزان چربی را در وعده غذایی خود کاهش دهید.

وقتی پای سلامتی و صرفه اقتصادی در میان باشد در میان انواع سرخ کن، مسلماً نوع بدون روغن، در این گروه برنده می‌شود. اما اگر عاشق غذاهای سرخ شده و خیلی ترد هستید و از نگرانی بابت سلامتی ندارید، یک سرخ کن معمولی تهیه کنید.

انتخاب میان سرخ کن گازی و برقی وابستگی زیادی به نوع کارایی مورد انتظار شما و هزینه انرژی در منطقه محل زندگی‌تان دارد، اما به صورت کلی سرخ کن برقی با استقبال بیشتری از سوی عموم روبه‌رو شده است.

با استفاده از سرخ کن می‌توانید مواد غذایی را به راحتی و بدون ریخت و پاش روغن روی گاز سرخ کنید.

با استفاده از سرخ کن می‌توانید مواد غذایی را به راحتی و بدون ریخت و پاش روغن روی گاز سرخ کنید.

بررسی قسمت‌های مختلف دستگاه در راهنمای خرید سرخ کن

سبد: یکی از اجزای اصلی هر دستگاه سرخ کن، سبد آن است. محفظه‌ای به شکل سبد و با سوراخ‌های ریز برای خارج شدن روغن، که به صورت دستی و یا جک دار، بالا و پایین می‌رود و ماده غذایی جهت سرخ شدن در این سبد قرار می‌گیرد. شما برای پخت غذا‌ها باید مواد غذایی را در آن قرار دهید و سپس آن را به سمت پایین ببرید تا در روغن قرار بگیرند.

همانطور که گفته شد این سبدها دارای سوراخ‌هایی هستند تا روغن بتواند در مواد به صورت یکنواخت پخش شود. این سبدها به دو نوع تقسیم می‌شوند: یک نوع به صورت آسانسوری و دیگری به صورت دستی. معمولا سبدهای آسانسوری زودتر خراب می‌شوند.

دکمه جدا کردن سبد: هنگام قرار دادن و جدا کردن سبد باید مطمئن شوید که به درستی در جای خود قرار گرفته و این دکمه را فشار دهید تا صدایی شبیه کلیک از آن شنیده شود.

چراغ هشدار دهنده: یکی از اجزای مهم سرخ کن‌ها چراغ هشدار دهنده است، این چراغ‌ زمان اتمام کار دستگاه را به شما اعلام می‌کند.

دسته سبد: معمولا از جنس عایق است تا آسیبی به دست وارد نشود و بتوان به راحتی سبد را حمل کرد.

محفظه روغن: این ظرف از جنس تفلون نچسب است و بسته به برند و سایز سرخ کن ظرفیت‌های مختلفی برای قرارگیری مواد غذایی دارد. فراموش نکنید که هرگز از دستگاه بدون قرار دادن محفظه روغن استفاده نکنید و در حین سرخ کردن یا مدتی بعد از استفاده، به قابلمه دست نزنید و در صورت نیاز از دستگیره استفاده کنید.

ورودی و خروجی‌ هوا: روی دستگاه و یا در مسیر ورودی هوا چیزی قرار ندهید. این کار باعث مسدود شدن جریان هوا و تأثیر بر عملکرد سرخ کن می‌شود.

پیچ کنترل دما: این پیچ با توجه به زمان و نوع ماده غذایی معمولاً در دمایی حدود (۲۰۰-۸۰۰) درجه سانتیگراد تنظیم می‌شود.

دماهاى توصیه شده براى پخت غذاهاى مختلف بسیار مهم است زیرا اگر دما خیلى پایین باشــد، غذاى ســرخ شــده روغن زیادى را جذب می‌کند و اگر دما خیلى زیاد باشد، روى غذا به ســرعت برشته و درون آن خام مى‌ماند. معمولا در سرخ کن‌ها تنظیمات دما برای سرخ کردن سیب زمینی و سبزیجات و گوشت به صورت پیش فرض تعریف شده است.

تایمر: حتما می‌دانید که هر غذایی برای پخت به یک زمان مشخصی نیاز دارد. به علت دمای بالا و روغنی که در سرخ کن وجود دارد اگر فقط چند دقیقه دیر کنید امکان دارد غذای شما بسوزد و حتی برای دستگاه مشکل ایجاد شود.
با داشتن تایمر دیگر نیاز نیست تمام حواستان به دستگاه سرخ کن باشد و مراقب آن باشید. بهتر است کمی زودتر از زمان شروع سرخ شدن (حدود ۳ دقیقه) تایمر را تنطیم کنید، تا دستگاه زمان لازم جهت گرم شدن را داشته باشد.

پیچ روشن و خاموش کردن: این پیچ در برخی دستگاه‌ها به صورت دکمه طراحی شده است. حتما در پایان کار و قبل از برداشتن ظرف روغن دستگاه را خاموش کرده و از برق بکشید.

پیمانه اندازه گیری روغن (دربعضی مدل‌ها)

سیم دستگاه: سیم در طول‌های مختلفی در برندهای مختلف طراحی شده و در برخی مدل‌ها محفظه‌ای برای نگهداری سیم در پشت دستگاه قرار دارد. طول سیم نه باید خیلی بلند باشد و نه خیلی کوتاه که استفاده از سرخ کن را در محل‌های دور از پریز مشکل کند.

برخی مشکلات سرخ کن‌ها و راه حل‌های احتمالی

ایراد علت احتمالی راه‌حل
مواد علیرغم زمان مناسب هنوز سرخ و آماده نشده‌اند. مقدار مواد غذایی موجود در سبد خیلی زیاد است. وقتی مقدار مواد کم‌ترباشد، یکنواخت‌تر سرخ می‌شوند.
مواد به صورت غیریکنواخت سرخ می‌شوند. مواد در حین سرخ شدن باید هم زده شوند. مواد غذایی بر روی یکدیگر قرار گرفته‌اند. مثلاً سیب زمینی خلال شده که احتیاج به تکان دارد تا بهم نچسبند و یکنواخت سرخ شوند.
سبد به سختی در داخل محفظه مخصوص قرار می‌گیرد. مقدار مواد داخل سبد خیلی زیاد است و یا سبد درست در قابلمه جای نگرفته است. سبد را بیشتراز نشانگر MAX پر نکنید.
سبد را در قسمت درست از قابلمه (قسمت تعبیه شده) جای بیندازید تا صدای مربوط به جا افتادن را بشنوید.
دود از دستگاه خارج می‌شود. موادی که در دستگاه ریخته‌اید زیادی چرب هستند. دقت کنید چربی اضافه ماده غذایی به خصوص گوشت گرفته شود. در غیر اینصورت کیفیت و طعم غذا دستخوش تغییر می‌شود.
غذای سرخ شده مانند سیب زمینی ترد نیست. آب مواد غذایی گرفته نشده است. حتما اجازه دهید آب ناشی از شستن ماده غذایی قبل از استفاده در سرخ کن، گرفته شود.
هرگز دستگاه را بدون قرار دادن سبد و محفظه روغن روشن نکنید.

هرگز دستگاه را بدون قرار دادن سبد و محفظه روغن روشن نکنید.

خرید سرخ کن

خرید سرخ کن

پارامترهای مهم در راهنمای خرید سرخ کن

فاکتورهای زیادی وجود دارد که برای خرید یک سرخ کن مناسب باید در نظر گرفت. فاکتورهایی اساسی مانند میزان روغن مصرفی، توان مصرفی دستگاه، فضای مورد نیاز، ظرفیت پخت، قیمت خرید، روش گرم کردن و …

ما در راهنمای خرید سرخ کن به شما توصیه می کنیم این پارامترها را به صورت دقیق بررسی کنید و در هنگام خرید الویت خود را براساس آن ها مشخص کنید تا خریدی به صرفه و مطلوب داشته باشید.

  • جنس بدنه

جنس بدنه‌ی سرخ‌کن‌ها از استیل یا پلاستیک فشرده است. مسلماً جنس استیل گزینه‌ی بهتری برای خرید از نظر مقاومت است ولی ممکن است بدنه استیل در زمان روشن بودن دستگاه کمی داغ شود. سرخ کن‌ها با بدنه پلاستیکی در برندهای معتبر امتحان خود را به خوبی پس داده‌اند و شما می‌توانید با خیال آسوده این جنس بدنه را برای خرید در نظر بگیرید.

  • میزان روغن مصرفی

همانطور که در راهنمای خرید سرخ کن بارها اشاره کرده‌ایم اگر سلامتی برایتان مهم است خرید دستگاه‌های بدون روغن را در الویت قرار دهید.

  • ظرفیت

قبل از خرید دستگاه سرخ کن باید بدانید که چه مقدار غذا را می‌خواهید در آن سرخ کنید. به این فکر کنید که می‌خواهید از سرخ کن خود برای چه مصارفی و چند نفر استفاده کنید. آیا قصد دارید تنها برای پخت یک میان وعده از آن استفاده کنید یا قرار است این وسیله در برگزاری مهمانی‌های بزرگ‌تر هم برای سرخ کردن یک مرغ کامل، به کمک شما بیاید.

آیا می‌خواهید فقط برای خود و خانواده‌ از این دستگاه استفاده کنید؟ اگر شما حالت اول را مدنظر دارید باید یک سرخ کن کوچک را خریداری کنید ولی اگر حالت دوم مد نظر شما است خرید سرخ کن بزرگ‌تری را در الویت قرار دهید.

اگر به این نکته توجه نداشته باشید امکان دارد مصرف انرژی شما بسیار زیاد شود و آشپزی شما نیز طولانی‌تر.

سرخ کن‌ها در اندازه‌های مختلف در بازار وجود دارنند و معمولاً گنجایش بین ۱ تا ۵ لیتر را دارند. سرخ کن‌های بدون روغن که امروزه با استقبال بیشتری روبه‌رو شده‌اند را می‌توان به طور کلی در سه سایز تقسیم کرد:

  • سایز کوچک (۱ تا ۲ لیتر)
  • سایز متوسط (۱.۸ تا ۲.۵ لیتر)
  • سایز بزرگ (۵ لیتر با بیشتر)

 

  • سبد سرخ‌کن

سرخ‌کن‌ها دارای دو نوع سبد دستی و آسانسوری هستند. نوع آسانسوری آسیب‌پذیر است و ممکن است، غذا، کفگیر یا هر وسیله دیگری در آن گیر کند و معمولا سریع‌تر خراب می شوند.

وقتی میزبان هستید و می‌خواهید در کمترین زمان غذایتان آماده شود، وجود چند سبد امتیاز بزرگی محسوب می‌شود. در یک سرخ کن معمولی با چند سبد شما قادر هستید چندین غذای سرخ شده را همزمان تهیه کنید.

  • سبد گردان

در این مدل سرخ کن‌ها سبد در حین کار چرخیده و موجب می‌شود تا مواد به صورت یکنواخت سرخ شوند. وجود این قابلیت در سرخ کن کاربر را بی نیاز از هم زدن مواد در حین کار خواهد کرد. این پارامتر در راهنمای خرید سرخ بسیار حائز اهمیت است و به شما توصیه می کنیم از فروشنده راجع به آن پرس‌وجو کنید.

  • درب شیشه‌ای

سرخ کن‌هایی که درب آن‌ها شیشه‌ای است یا پنجره نظارت دارند، ایمن‌ترند. زیرا می‌توانید بدون باز کردن درب دستگاه بر روند سرخ‌شدن غذا نظارت داشته باشید. به این ترتیب، خطر سوختگی با بخار داغ یا روغن جوشان کمتر است.

  • فیلتر دستگاه

فیلتر از پخش بوی ناشی از سرخ کردن غذا جلوگیری می‌کند. از آن جایی که فیلترهای سرخ کن به مرور زمان خراب می‌شوند، ما در راهنمای خرید سرخ کن توصیه می‌کنیم دستگاهی را انتخاب کنید که فیلتر قابل تعویض داشته باشد.

  • ایمنی

ایمنی دستگاه یکی ازمهم‌ترین فاکتورها است. چراکه در صورت ایمن نبودن دستگاه، به دلیل دمای بالا حین کار احتمال آتش‌سوزی وجود دارد.سرخ کن برقی ایمن‌‌تر است، اما هنوز هم خطرات زیادی را در صورت عدم رعایت نکات ایمنی توسط کاربر به همراه دارد.

  • بدنه عایق

در هنگام خرید سرخ کن به‌دنبال مدل‌هایی باشید که با وجود روشن بودن، بدنه آن‌ها زیاد داغ نشود و امکان دست زدن به بدنه و دستگیره سبد دستگاه در حین کار کردن را داشته باشید.

  • کاربرد سرخ کن

قبل از خرید سرخ کن شما باید بدانید که چه کاربردی را از این دستگاه می‌خواهید. این نکته می‌تواند نقش مهمی در انتخاب شما داشته باشد که کدام مدل از دستگاه سرخ کن را برای استفاده نیاز دارید. درست کردن غذاهایی مانند سیب‌زمینی و یا زولبیا با پخت مرغ تفاوت بسیار زیادی دارد. برای به نتیجه رسیدن که کدام دستگاه بهترین انتخاب شما می‌تواند باشد باید ویژگی انواع دستگاه‌ها را در راهنمای خرید سرخ کن به دقت بخوانید.

انتخاب نوع دستگاه، با توجه به اینکه این دستگاه را برای استفاده در چه محلی نیاز دارید (برای تهیه غذاهایی مثل سیب زمینی سرخ کرده و قارچ سرخ شده در خانه، یا سرخ کردن ماهی و مرغ در تعطیلات و در فضای باز و…) بسیار متفاوت است.

اگر برای استفاده در فضای باز به سرخ کن نیاز دارید احتمالاً باید به دنبال یک سرخ کن گازی که ظرفیت زیادی دارد بروید. اما اگر برای سرخ کردن سیب زمینی در منزل به فکر خرید سرخ کن افتاده‌اید، یک سرخ کن برقی کوچک‌ ممکن است برای شما کافی باشد.

  • ظرف نچسب

دقت کنید که ظرف روغن از نوع تفلون نچسب باشد. این لایه‌های نچسب باعث می‌شوند که علاوه بر ضایعات کمتر غذا، شست و شوی راحت‌‌تری هم داشته باشید.

  • توان مصرفی دستگاه

توان مصرفی سرخ کن‌ها مانند دیگر لوازم برقی متفاوت هستند، اما باید بدانید هرچه دستگاه موتور قوی‌تری داشته باشد و سریع‌تر روغن را داغ کند توان مصرفی بالاتری را دارد.

بیشتر سرخ کن‌ها توان مصرفی ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات دارند ولی این عدد در دستگاه‌های سرخ کن هوازی ۸۰۰ تا ۱۵۰۰ وات است. همانطور که گفته شد هر چه توان دستگاه بالاتر باشد، روغن سریع‌تر داغ می‌شود و بنابراین زمان کوتاه‌تری برای آماده شدن غذا نیاز خواهید داشت.

البته توان مصرفی بالاتر به معنای مصرف برق بیشتر و به تبع آن بیشتر شدن قبض برق شما در انتهای ماه است. بنابراین ما در راهنمای خرید سرخ کن به شما توصیه می‌کنیم که با توجه به نیاز و فرصتی که برای آشپزی دارید به توان مصرفی دستگاه توجه کنید. هر چند دستگاه‌های با توان مصرفی پایین را توصیه نمی‌کنیم.

  • چراغ‌های نمایشگر حرارت

یک دستگاه سرخ کن مطمئن، باید چراغ‌های نمایشگر داشته باشد. این چراغ‌ها در بعضی دستگاه‌ها تنها نشان دهنده روشن بودن دستگاه هستند؛ اما در دستگاه‌های جدیدتر، هنگامی که روغن به درجه حرارت مورد نظر برسد، روشن می شوند و آماده بودن روغن برای سرخ کردن مواد را اعلام می کنند. اگر دستگاهی دارای هر دوی این چراغ‌ها باشد، بسیار مطمئن‌تر خواهد بود.

  • قیمت و بودجه

قیمت در برندها و مدل‌های مختلف متفاوت است و شما باید بودجه را بر طبق نیازتان و اینکه این دستگاه را برای استفاده چند نفر در نظر دارید برنامه‌ریزی کنید. ارزان‌‌ترین انتخاب، سرخ کن‌های برقی کوچک‌تر هستند، اما این انتخاب تنها در صورت منطبق بودن با نیازهای شما منطقی است. همان ظور که پایین بودن قیمت به معنای پایین بودن کیفیت دستگاه نیست، گران قیمت بودن نیز کیفیت بالای سرخ کن را تضمین نخواهد کرد.

یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که شما باید به آن دقت کنید، هزینه‌ای است که می‌خواهید برای خرید یک سرخ کن متقبل شوید. اگر شما می‌خواهید در سرخ کن یک مرغ درسته را سرخ کنید نمی‌توانید یک دستگاه سرخ کن برقی کوچک خریداری کنید و باید بدانید با بالا رفتن سایز سرخ کن، قیمت آن نیز بالا می‌رود.

  • سهولت استفاده و تمیز کردن

تمیز کردن سرخ کن مسلماً در انتخاب شما بسیار اثرگذار است. برخی مدل‌ها دارای قطعات جدا شدنی هستند و این امکان را دارند که بتوان قسمت‌های قابل شستشوی آن‌ها را در ماشین ظرفشویی قرار داد تا روند تمیز کردن آسان‌تر شود.

همچنین باید در نظر بگیرید که تخلیه سرخ کن شما به راحتی انجام شود. برخی سرخ کن‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که روند تخلیه را ساده می‌کنند، مانند یک محفظه قابل جدا شدن که روغن در آن قسمت جمع می‌شود.

  • زمان گرم شدن

المنت‌ها کار داغ کردن روغن را برعهده دارند. هرچه توان دستگاه بالاتر باشد این المنت‌ها زودتر روغن را برای سرخ کردن آماده می‌کنند. روغن در سرخ کن‌های برقی معمولاً مدت زمان بیشتری نسبت به سرخ کن‌های گازی داغ می‌ماند.

  • دماسنج

برای اطمینان از زمان مناسب بیرون آوردن غذا از سرخ کن و برای حفظ ایمنی وجود دماسنج الزامی است. این وظیفه در برخی مدل‌ها بر عهده چراغ هشدار است.

  • محدوده دما

یکی از مواردی که باید به آن دقت کنید، محدوده دمایی است که دستگاه سرخ کن با ان کار می کند. دمای مورد نیاز سرخ کن‌ها برای پخت غذا به نوع غذاها بستگی دارد، اما در بیشتر موارد این محدوده در دستگاه‌های معمولی تا ۲۰۵ درجه سانتی‌گراد می‌رسد و در دستگاه‌های سرخ کن هوازی از ۸۰ درجه سانتی‌گراد تا ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد متغیر است.

  • سیستم قطع خودکار

با استفاده از تایمر و این سیستم به راحتی و با خیال آسوده می‌توانید دستگاه را روشن کنید و بدون نگرانی از سوختن موادغذایی به کارهای دیگر برسید.

  • لوازم جانبی

سرخ‌کن‌هایی با سبد دوقلو در بازار وجود دارد که برای پخت همزمان دو غذای مختلف کاربرد دارند. در برخی برندها کف‌گیری برای هم زدن تعبیه شده است. با این همزن‌ها می‌توانید در حین سرخ شدن مواد غذایی را هم بزنید که در نتیجه غذا با یکنواختی بیشتری سرخ می‌شود.

برند تفال یکی از بهترین سرخ کن‌ها را به بازار عرضه کرده است.

برند تفال یکی از بهترین سرخ کن‌ها را به بازار عرضه کرده است.

نکات ایمنی و نگهداری سرخ کن

  • همیشه مواد را برای سرخ شدن در سبد مخصوص بریزید تا در تماس مستقیم با المنت‌های حرارتی قرار نگیرند.
  • هنگامی که دستگاه روشن است و کار می‌کند ورودی و خروجی هوا را نپوشانید.
  • قابلمه را بیش از مقدار مشخص شده روی ظرف، از روغن پر نکنید چرا که ممکن است باعث آتش‌سوزی شود.
  • هرگز دستگاه را در آب یا هر مایع دیگری قرار ندهید، یا آن را مستقیم زیر شیر آب نگیرید.
  • برای جلوگیری از برق گرفتگی، اجازه ندهید آب یا مایع دیگری وارد دستگاه شود.
  • روغن ماده‌ای قابل اشتعال است. در صورت بروز آتش‌سوزی باید به سرعت در سرخ کن را بسته و آن را از برق بکشید. هرگز براى خاموش کردن روغن مشتعل شده از آب استفاده نکنید.
  • هرگز موادغذایی را بیشتر از سطح حداکثری که در سبد نشان داده شده است، نریزید.
  • وقتی دستگاه کار می‌کند، به داخل دستگاه دست نزنید.
  • قبل از استفاده مطمئن شـوید که ولتاژ برق منطقه شما، مطابق ولتاژ دستگاه می‌باشد.
  • اگر می‌خواهید سرخ کن با عمر طولانی داشته باشید و از طبخ غذا در آن لذت ببرید توجه به روغن استفاده شده در آن بسیار اهمیت دارد. اگر زیاد از سرخ کن استفاده می‌کنید، ممکن است لازم باشد دوبار در هفته روغن دستگاه را عوض کنید. اگر مطمئن نیستید که هر چند وقت یک بار باید روغن را عوض کنید، می‌توانید به سه نشانه دقت کنید که به شما می‌گوید زمان تغییر روغن دستگاه است.

بو: اگر روغن شما در ابتدا آشپزی، بوی سوختگی می‌دهد وقت آن است که روغن خود را عوض کنید.

طعم و مزه: غذای خود را مرتباً تست کنید و اگر طعم سوخته یا کهنه دارد، وقت آن است که روغن را عوض کنید.

تغییر رنگ: در صورت وجود رنگ تیره غذاها، یا تکه‌های سوخته در غذا یابد روغن را عوض کنید.

  • همیشه دستگاه را پس از استفاده تمیز کنید. قابلمه، سبد و داخل دستگاه دارای روکش نچسب هستند. از مواد شوینده‌ با خاصیت خورندگی برای تمیز کردن استفاده نکنید، چرا که به روکش نچسب و قسمت‌های مختلف دستگاه آسیب وارد می‌شود.
  • بعد از تمام شدن کار، دوشاخه را از پریز خارج کرده و اجازه دهید دستگاه خنک شود.
  • سطوح خارجی دستگاه را با استفاده از یک دستمال کمی نمدار تمیز و سپس خشک کنید.
  • سبد و قابلمه را با آب داغ و کمی مایع شوینده و یک اسفنج نرم بشویید. می‌توانید از یک مایع چربی‌زدا برای تمیز کردن آلودگی‌های باقیمانده استفاده کنید. (در اکثر مدل‌ها قابلمه و سبد، قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند)
  • اگر آلودگی به دیواره سبد یا کف قابلمه چسبیده باشد، قابلمه را از آب داغ و کمی مایع شوینده پر کنید. سبد را در قابلمه بگذارید و اجازه دهید حدود ۱۰ دقیقه خیس بخورند.
  • روغن مخصوص سرخ کردنی بهترین انتخاب برای این دستگاه است.
  • اگر در این دستگاه‌ها مواد غذایی آب‌دار و یا غذاهای همراه با نمک استفاده کنید امکان دارد شاهد سرریز شدن و یا کف کردن روغن باشید. با توجه به این نکته که وارد کردن مواد یخ زده در روغن داغ باعث کاهش دمای روغن می‌شود، شما باید تا حد امکان از مواد یخ‌زده استفاده نکنید. زیرا امکان دارد اینکار باعث بروز آسیب در دستگاه شود. اگر می‌خواهید از مواد غذایی یخ‌زده در دستگاه سرخ کن استفاده کنید بهتر است قبل از اینکار آن را یخ‌زدایی کنید و یا مدتی آن را در فضای بیرون قرار دهید.
  • توجه کنید که سبد دستکاه متحرک باشد تا شستشوی راحت‌تری داشته باشید. در رابطه با فیلترهای دستگاه سرخ کن باید دقت داشته باشید که فیلتر کربنی نباید با آب شسته شود زیرا آب می‌تواند خاصیت کربنی این فیلترها را از بین ببرد.

معرفی برندهای پرفروش در راهنمای خرید سرخ کن

پیشرفت تکنولوژی و تنوع در محصولات آشپزی، شامل سرخ کن‌ها هم شده است و آن‌ها را به یک وسیله کاربردی در آشپزخانه‌ها تبدیل کرده است. تولیدکنندگان زیادی در داخل و خارج کشور، این دستگاه را در شکل، اندازه، کاربردهای گوناگون و قیمت‌های مختلف تولید کرده‌اند، که در این قسمت از راهنمای خرید سرخ کن اشاره‌ای کوتاه به برخی از آن‌ها خواهیم کرد.

  • سرخ کن پارس خزر

اگر نمی‌خواهید هزینه زیادی متقبل شوید و قصد خرید از برند‌های ایرانی را دارید، به شما توصیه می‌کنیم که از برند پارس خزر غافل نشوید. چرا که علیرغم قیمت پایین توانسته است سرخ کن‌های با یفیت و با طول عمری بالا تولید و روانه بازار کند.

  • سرخ کن فیلیپس

این برند یکی از نام آشناترین برندهای تولیدکننده لوازم برقی است که در تولید سرخ کن‌های باکیفیت نیز موفق بوده است. اگر به دنبال مدلی باکیفیت و مطمئن هستید می‌توانید با خیال آسوده یکی ازز مدل‌های سرخ کن‌های فیلیپس را باتوجه پارامترهای گفته شده در راهنمای خرید سرخ کن انتخاب کنید.

  • سرخ کن تفال

از سرخ کن‌های تفال می‌توان به عنوان بهترین سرخ کن‌های موجود در بازار نام برد. این برند با پیشینه خوب و محبوبیت زیادی که در بازار لوازم خانگی دارد می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌ها برای خرید سرخ کن باشد.

مدل‌ها و برندهای متفاوتی در بازار موجود است که شما با توجه به بودجه و نوع نیازتان، امکان انتخاب آن‌ها را دارید. وسایل مدرن به سرعت می‌آیند و جایی در خانه ما پیدا می‌کنند. وسایلی که زندگی را برای ما آسان‌تر می‌کنند البته اگر بدانیم چگونه باید از آن‌ها استفاده کنیم و محصولی را مطابق نیاز خود تهیه کنیم و از مصرف‌گرایی اجتناب کنیم.

اگر شما بودجه کمی دارید و می‌خواهید برای خود سرخ کن بخرید بهترین انتخاب سرخ کن برقی کوچک است. ولی اگر می‌خواهید از این سرخ کن‌ها برای مهمانی استفاده کنید باید به سراغ سرخ کن‌هایی با ظرفیت بالاتر بروید.
این کار به این دلیل است که اگر شما زمان زیادی از این سرخ کن‌ها استفاده کنید هم مصرف انرژی بسیار زیاد خواهد شد و هم دستگاه در طولانی مدت آسیب خواهد دید.

اگر شما به سلامت خود و خانواده‌ اهمیت می‌دهید، توصیه ما در راهنمای خرید سرخ کن انتخاب سرخ کن‌های بدون روغن است که برخلاف سرخ کن‌های معمولی فقط نیاز به یک قاشق روغن و یا حتی کم‌تر از این میزان دارید.

منبع +++++++

راهنمای استفاده سرخ کن

راهنمای استفاده سرخ کن

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *