امروز:۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای استفاده یخچال فریزر

راهنمای استفاده یخچال فریزر: آموزش استفاده از امکانات یخچال‌های روز دنیا!

از آن جایی که یخچال فریزر یکی از مهم‌ترین، پرکاربردترین و گران‌ترین وسایل آشپزخانه شما است، آشنا بودن با نحوه استفاده از آن ضروری است. همان‌قدر که آگاهی از نحوه استفاده از یخچال می‌تواند در نگه‌داری بهتر مواد غذایی، مراقبت درست از دستگاه و افزایش عمر مفید آن، استفاده کارآمدتر و زندگی آسان‌تر، کمک کننده باشد به همان میزان استفاده نا آگاهانه از آن ممکن است منجر به صدمه دیدن موتور دستگاه و خرابی قطعات شود. به همین دلیل در راهنمای استفاده یخچال فریزر به بررسی تمام نکات ایمنی و فنی مربوط به یخچال فریزر می‌پردازیم.

راهنمای استفاده یخچال فریزر

امروزه در بازار یخچال فریزر شاهد انواع مدل‌ها با ابعاد و ظرفیت‌های متنوع هستیم. هر کدام از این مدل‌ها مزایا و معایبی دارند که در ادامه به معرفی آن‌ها و نقاط ضعف و قوت هر مدل خواهیم پرداخت.

  • یخچال‌های فریزر بالا/فریزر پایین

همان طور که از نامشان پیدا است در این مدل یخچال ها، فریزر یا در بالا بدون کشو و تک درب است و یا در قسمت پایین و کشودار می‌باشد. تعداد کشوهای فریزر بسته به برند سازنده بین ۲ تا ۴ کشو متغیر است. به طور کلی استفاده از این مدل یخچال‌ها بسیار رایج بوده و پر طرفدار هستند.

برای افزایش طول عمر مفید یخچال، نکات راهنمای استفاده یخچال فریزر را با دقت مطالعه کنید.

برای افزایش طول عمر مفید یخچال، نکات راهنمای استفاده یخچال فریزر را با دقت مطالعه کنید.

برای کسانی که بیشتر از غذاهای فریزری استفاده می‌کنند مدل فریزر بالا را پیشنهاد می‌کنیم زیرا فریزر درست در مقابل‌شان است و به تمام قسمت‌های آن مسلط هستند.

برای کسانی که بیشتر از یخچال استفاده می‌کنند مدل فریزر پایین توصیه می‌شود چون برای هر بار استفاده از یخچال باید خم شوند تا تمام بخش‌های داخل یخچال را به خوبی بینند. قیمت این مدل یخچال‌ها نیز از سایر مدل‌ها مناسب‌تر است.

  • یخچال فریزر‌های دوقلو

از دو بخش یخچال و فریزر تشکیل شده که به طور موازی و عمود کنار هم قرار می‌گیرند. این دستگاه‌ها فضای زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهند و برای خانواده‌های بزرگ بسیار گزینه مناسبی هستند. اما دقت داشته باشید که این یخچال‌ها فضای زیادی را اشغال کرده و بسیار سنگین هستند و جابه‌جایی آن‌ها مشکل است .

  • یخچال فریزر‌های ساید بای ساید

شاید بتوان یخچال‌های ساید را مدل ارتقا یافته یخچال‌های دوقلو دانست. یخچال ساید به دلیل طراحی زیبا، دکوراسیون منزل را شکیل‌تر نشان داده، فضای زیادی را در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهد و اکثر مدل‌های آن به پیشرفته‌ترین امکانات جانبی که یخچال فریزرها می‌توانند داشته باشند مجهز هستند.

یخچال‌های ساید بسیار پرفروش و مورد توجه مصرف کنندگان هستند اما با این حال سنگین و بزرگ هستند، فضای زیادی را اشغال می‌کنند و حمل و نقل آن‌ها سخت است.

  • یخچال فریزرهای درب فرانسوی

در این مدل از یخچال فریزرها یخچال با دو درب بالا و فریزر در قسمت پایینی با یک درب ولی به صورت طبقه‌بندی شده قرار دارد. این یخچال‌ها در زیبایی و کارآمدی و داشتن ظرفیت بالا، همه چیز تمام هستند و تمام قابلیت‌های جدید و پیشرفته در طراحی آن‌ها به کار برده شده است.

یخچال‌های درب فرانسوی با عرض بیشتر امکان نگهداری مواد غذایی حجیم و بزرگ را به شما می‌دهند. اما از سایر مدل‌ها یخچال فریزر گران‌تر بوده و برای فضاهای کوچک مناسب نمی‌باشند.

  • یخچال فریزرهای چهار درب

تنها تفاوت این مدل با مدل درب فرانسوی در قسمت فریزر است. در این مدل، فریزر مانند یخچال دارای دو درب است، بنابراین کشو‌ها به تعداد بیشتر و متعددتری ارتقاء می‌یابند، که با استفاده از آن‌ها می‌توان مواد غذایی داخل فریزر را منظم‌تر بسته‌بندی کرد.

خرید یخچال فریزر

نحوه نصب و راهنمای استفاده یخچال فریزر

معمولاً جهت استفاده از خدمات پس از فروش و گارانتی محصول، نصب یخچال فریزر برای اولین بار توسط تکنسین نمایندگی برند مربوطه انجام می‌شود. اما از آن جایی که ممکن است شما نقل مکان داشته باشید و بارها پیش بیاید که یخچال را جابه‌جا کنید، نیاز است که از مراحل نصب و راه‌اندازی این وسیله تا حدودی اطلاعات داشته باشید.

  • در ابتدا باید فضای مناسبی را برای قرار دادن یخچال در نظر بگیرید.

فضای مناسب برای یخچال فضایی است که دور از گرما باشد، هوا در اطراف آن به راحتی جریانبیاید، یعنی فواصل استاندارد از دیوارها حفظ شود و فضای کافی برای باز شدن درب یخچال وجود داشته باشد که در زمان تمیز کردن یخچال و استفاده از آن به مشکل خاصی بر نخورید.

  • یخچال را روی سطحی صاف و خشک قرار دهید و مطمئن شوید که پایه‌های آن تراز هستند.

برای تراز کردن یخچال از پایه‌های قابل تنظیم آن استفاده کنید. معمولاً در قسمت پایه یخچال، اهرم یا پیچ‌هایی وجود دارد که با چرخاندن آن پایه‌های جلو را کمی بالا می‌آورید تا یخچال تا حدی به سمت عقب شیب پیدا کند. برای این که از میزان شیب مناسب آگاه شوید می‌توانید درب یخچال را باز بگذارید، اگر به آهستگی و خودبه‌خود بسته شد، شیب مناسب است .

  • سپس اجازه دهید یخچال چند ساعتی استراحت کند تا گازی که به دلیل حمل‌ونقل یخچال حرکت کرده به حالت عادی در کمپرسور برگردد.
  • در فاصله‌ای که یخچال خاموش است و استراحت می‌کند، بهتر است قطعات داخلی یخچال را (کشو ها، طبقات و…) کاملاً تمیز کرده و بشویید و خشک کنید.

لازم به ذکر است که در نصب اولیه یخچال فریزر نیز لازم است که تمام قطعات داخلی از بسته‌بندی کارخانه خارج و کاملاً شسته و تمیز شوند و پس از خشک کردن در فضای داخلی یخچال که آن را هم تمیز و ضدعفونی کرده اید نصب کنید.

  • پس از تمیز کردن داخل یخچال می‌توانید قطعات داخلی شسته شده را نصب کنید. در این مرحله دفترچه راهنما یا راهنمای استفاده یخچال فریزر می‌تواند شما را هدایت کند.
  • برای این که سرمای داخل یخچال فریزر یکدست شود بهتر است اجازه دهید چند ساعتی به صورت خالی کار کند. سپس موادغذایی را به ترتیب در طبقات مربوط به خود بچینید .
  • از آن جایی که یخچال فریزر وسیله‌ای گران قیمت محسوب می‌شود، فراموش نکنید برای روشن کردن یخچال حتماً از محافظ برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از تغییر نوسانات برق استفاده کنید.
واشر درب را بررسی کنید تا در صورت شل شدن نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

واشر درب را بررسی کنید تا در صورت شل شدن نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

بایدها و نبایدهای استفاده از یخچال‌ فریزر

برای مراقبت از هر دستگاه الکتریکی و پیشگیری از بروز خرابی یا هر نوع مشکلی در استفاده از آن و همچنین افزایش عمر مفید دستگاه، به عنوان کاربر موظف به رعایت نکاتی در رابطه با استفاده از آن هستید. در ادامه راهنمای استفاده یخچال فریزر به نکات مهمی در رابطه با استفاده از این وسیله می‌پردازیم.

  • از قرار دادن غذاهای داغ داخل یخچال اکیداً خودداری کنید. زیرا دمای آن‌ها باعث بالا رفتن دمای داخل یخچال شده و در نتیجه از سرمای یخچال می‌کاهد.

بنابراین با گرم شدن داخل یخچال مواد غذایی نیز گرم شده و زودتر فاسد می‌شوند و همچنین موتور یخچال تحت فشار زیادی قرار خواهد گرفت. بهتر است صبر کنید غذاها سرد شوند و حرارت آن‌ها از بین برود، سپس داخل یخچال قرار دهید و اگر نگران رشد باکتری‌های بیماری‌زا در مواد غذایی هستید می‌توانید ظرف داغ غذا را در ظرف بزرگ‌تری که حاوی آب سرد یا یخ است قرار دهید تا زودتر خنک شود.

  • بهتر آن است که غذاهای اضافی موجود در یخچال را بین ۱ تا ۲ روز حتما مصرف کنید، زیرا بعد از آن باکتری‌ها شروع به رشد می‌کنند. غذاهای داخل فریزر را نیز طی دو تا سه ماه استفاده کنید.
  • دمای یخچال در طبقات مختلف متفاوت است، بالای یخچال و درب آن از طبقات پایینی گرم‌تر است .

بنابراین بهتر است که هر دسته از مواد غذایی را در طبقات مختلف نگهداری کنید به عنوان مثال: غذاهای پخته که زودتر مصرف می‌شوند بهتر است در طبقات بالا قرار بگیرند و سبزیجات و میوه‌ها که زودتر فاسد می‌شوند در طبقات پایین یخچال باشند.

  • سعی کنید مواد غذایی را در یخچال به شکل متراکم و درهم نچینید.

کنار هم چیده شدن مواد غذایی و بسته‌بندی‌ها باعث می‌شود که هوای سرد نتواند به راحتی جریان یابد و در نتیجه توازن دمای داخل یخچال به هم خورده و به موتور فشار می‌آید و انرژی زیادی نیز مصرف می‌شود. پس بهتر است مواد غذایی و ظروف داخل یخچال را مرتب و با اندکی فاصله بچینید. این کار عمر مفید دستگاه و مواد غذایی در یخچال را افزایش خواهد داد.

  • توصیه ما در راهنمای استفاده یخچال فریزر این است که درب یخچال فریزر را حین استفاده زمان طولانی باز نگذارید زیرا هر بار که درب یخچال باز می‌شود، میزانی سرما از داخل آن خارج و هوای بیرون و رطوبت وارد محیط یخچال می‌شود و در این بین موتور باید برای تنظیم مجدد دما فشار زیادی را متحمل شده و انرژی زیادی مصرف کند.
  • درب یخچال را زیاد باز و بسته نکنید. این کارو خصوصاً در روزهای گرم سال به موتور یخچال فشار زیادی وارد می‌کند. بهتر است قبل از باز کردن درب یخچال به آنچه که نیاز دارید فکر کرده و تصمیم بگیرید.

با باز و بسته نکردن‌های بی‌دلیل درب یخچال خصوصاً در هوای گرم یا زمانی که برق قطع است، و تنظیم درست ترموستات می‌توانید در حفظ سرمای داخل یخچال، افزایش عمر مفید کمپرسور و صرفه‌جویی در انرژی موفق باشید.

  • از آنجایی که یخچال محل نگهداری مواد غذایی است و ارتباط مستقیم با سلامت شما دارد، توصیه ما در راهنمای استفاده یخچال فریزر این است که که همواره محیط داخل آن را تمیز نگه دارید و هر دو یا سه ماه یک بار کاملاً ضدعفونی کنید.
  • اگر یخچال شما برفک میزند حتماً به طور منظم چند وقت یک بار آن را برفک‌زدایی کنید، زیرا وقتی برفک‌ها حجیم و ضخیم می‌شوند می‌توانند کارکرد یخچال در سرماسازی را دچار مشکل کرده و فضای زیادی از حجم فریزر را نیز اشغال کرده و همچنین باعث تغییر مزه مواد غذایی موجود در فریزر شود.
  • اگر لوله‌های با اواپراتور و کمپرسور در پشت یخچال دیده می‌شود حتماً چند وقت یک بار آن‌ها را به آرامی و با دقت گردگیری کنید.
  • موادغذایی مانند پیاز، سیب زمینی، روغن، قهوه را داخل یخچال نگهداری نکنید. زیرا طول عمر این مواد در محیط‌های تاریک و خشک بیشتر است.
  • از نظافت و تمیز کردن واشرهای درب یخچال و فریزر غافل نشوید، زیرا اگر واشر‌ها تمیز باشند درب به خوبی بسته می‌شود و این امر باعث می‌شود که سرمای داخل یخچال بهتر حفظ شده و استهلاک موتور کاهش یابد.
  • سالم بودن واشرهای درب یخچال و فریزر را سالی یک یا دو بار بررسی کنید.

واشر در جلوگیری از ورود هوای گرم و ذرات و آلودگی‌ها به درون یخچال نقش مهمی دارد و اگر سالم نباشد یا شل شده باشد باعث فشار آمدن به موتور و برفک زدن یخچال می‌شود. برای آگاهی از وضعیت شل بودن واشر، می‌توانید کاغذی را بین درب یخچال و واشر قرار دهید سپس درب را ببندید و کاغذ را بکشید اگر کاغذ راحت درآمد واشر یخچال شما شل شده است .

  • برای اینکه یخچال عملکرد بهتری داشته باشد سرمای آن را در فصول گرم بیشتر کنید.

زیرا به عنوان مثال میوه‌های تابستانی نسبت به میوه‌های زمستانی نرم‌تر بوده و زودتر خراب می‌شوند. بنابراین باید در در دمای پایین‌تری نگهداری شوند. دمای مناسب برای یخچال در تابستان صفر تا پنج درجه زیر صفر و برای فریزر -۱۵ تا -۱۸ است .

  • مواد غذایی را با مقدار زیاد در یخچال انبار نکنید، اگر مقدار مواد غذایی داخل یخچال بیشتر از حد معمول باشد مانع از چرخش هوای سرد در قسمت‌های مختلف یخچال شده و احتمال فاسد شدن آن‌ها بیشتر می‌شود.
  • موادغذایی حساسی که احتمال فاسد شدنشان بیشتر است را در داخل درب یخچال قرار ندهید.
  • مواد غذایی و خوراکی‌هایی را که باید زودتر مصرف کنید در ظروفی قرار دهید که شفاف بوده و محتویات آن‌ها دیده می‌شود تا در دیدتان باشد و مصرف آن را فراموش نکنید.
  • دقت داشته باشید که مواد غذایی داخل یخچال را به روزنه‌هایی که برای تنفس دستگاه و گردش هوای سرد در دیواره‌های داخلی یخچال تعبیه شده تکیه ندهید تا مانع گردش سرما در یخچال نشوند.
  • بطری‌های حاوی مایعات را چه از جنس پلاستیک و چه از جنس شیشه، در فریزر نگه ندارید زیرا خطر ترکیدن و یا شکستن آنها وجود دارد .
  • هرگز مواد غذایی را بدون پوشش و در ظروف درب باز در یخچال قرار ندهید.

بسته‌بندی مناسب و درست به همراه تنظیم دمای مناسب یخچال می‌تواند کیفیت مواد غذایی را طی زمانی که در یخچال هستند به بهترین شکل حفظ کند. برای بسته بندی مواد غذایی می‌توانید از ظروف یخچالی مناسب، فویل یا بسته‌بندی‌های پلاستیکی استفاده کنید.

  • مواد غذایی حساس و ظریف را در بخش‌های سردتر یخچال قرار دهید.
  • اگر قصد سفر دارید حتما مواد غذایی که زودتر فاسد می‌شوند را قبل از سفر مصرف کرده یا این که آن‌ها را از یخچال خارج کنید.
  • نگهداری موادی مانند کره، شکلات یا غذاهای پخته در فریزر، دارای محدودیت مصرف هستند و اگر زمان زیادی داخل فریزر باشند کیفیت و خواص آن‌ها از بین می‌رود.
  • در راهنمای استفاده یخچال فریزر توصیه می‌کنیم حتماً فیلتر هوا و فیلتر آب یخچال را در زمان معین تعویض کنید. عمر مفید این فیلتر‌ها معمولاً ۶ ماه است.
  • مواد را در بسته‌بندی‌های بزرگ در فریزر نگذارید تا هر بار بتوانید به راحتی یک بسته را از فریزر خارج کرده و به طور کامل استفاده کنید. تغییر دما و یخ زدایی و انجماد پیاپی باعث کاهش کیفیت مواد غذایی فریز شده می‌شود .
  • توجه کنید که ترموستات باید درست تنظیم باشد. دمای مناسب یخچال ۳ درجه بالای صفر و دمای مناسب فریزر ۳ درجه زیر صفر توصیه می‌شود، البته این دما در فصول گرم و سرد سال تغییر می‌کند.

درجه ترموستات در یخچال‌های قدیمی‌تر با یک پیچ چرخان مدرّج تنظیم می‌شد، اما امروزه با استفاده از دکمه‌های روی درب یخچال یا صفحه لمسی تعببه شده روی درب تنظیم می‌شوند.

دمای یخچال و فریزر را در تابستان و زمستان تغییر دهید.

دمای یخچال و فریزر را در تابستان و زمستان تغییر دهید.

نحوه عیب‌یابی در راهنمای استفاده یخچال فریزر

یخچال فریزر از دو سیستم مکانیکی و الکتریکی تشکیل شده و جزو دستگاه‌هایی با سیستم پیچیده به حساب می‌آید. بنابراین هر گونه مشکلی که در عملکرد دستگاه پیش بیاید می‌تواند دلالیل مختلفی داشته باشد، که علت‌یابی و تعمیر آن فقط از عهده تکنسین مجرب و کاربلد برمی آید.

منتها برای آگاهی بیشتر شما مخاطب عزیز در ادامه راهنمای استفاده یخچال فریزر به چند مورد از مشکلات رایج یخچال فریزرها و علل آن می‌پردازیم. توجه داشته باشید که هرگز بدون داشتن تخصص لازم و از سر کنجکاوی دست به تعمیر یخچال نزنید.

چرا یخچال اتومات نمی‌کند؟

  • لوله بلو، که در بدنه اواپراتور قرار دارد بر اثر جابه‌جایی نامناسب یخچال و یا ضربه دیدن از بدنه اواپراتور جدا شده است و باید در جای خود قرار بگیرد.
  • مقدار برفک در اواپراتور بیش از حد مجاز است و باید برفک زدایی شود.
  • سیم بندی مدار الکتریکی دچار مشکل شده است.
  • ترموستات تنظیم نیست.
  • واشر لاستیکی دور درب خراب است.

چرا یخچال روشن نمی‌شود؟

  • حتما سالم بودن پریز، دوشاخه، فیوز یا سیم رابط را بررسی کنید. ممکن است هر یک از آن‌ها دچار مشکل شده باشند.
  • ترموستات خراب شده است، اگر کلید ترموستات خراب باشد و فاز ورودی را به موتور نرساند موتور قادر به حرکت نخواهد بود.
  • سیم‌های اصلی مدار پاره شده، یا این که از اتصالات قطعاتی مانند ترموستات و موتور جدا شده است.
  • اورلود خراب است.

چرا آواپراتور زود به زود برفک می‌زند؟

  • واشر درب خراب است، اگر درب خوب بسته نشود از فواصل در هوای گرم وارد یخچال شده و در برخورد با هوای سرد به صورت قطرات آب درآمده و یخ می‌بندد.
  • غذا را داغ داخل یخچال می‌گذارید.
  • دیفراست (سیستم ذوب برفک) اتوماتیک دچار اشکال است.
  • یخچال در معرض نور خورشید است یا اینکه دمای محیط اطرافش خیلی زیاد است.
  • درب یخچال خیلی باز و بسته می‌شود.

چرا اواپراتور خیس است و آب از آن می‌چکد؟

  • ترموستات روی درجه مناسبی تنظیم نیست.
  • سیستم دیفراست به دلیل ایراد ترموستات مدام کار و برفک‌ها را ذوب می‌کند.
  • تایمر یخچال باید تعویض شود.

چرا موتور کار می‌کند اما اتومات نمی‌کند و یخچال سرما ندارد؟

  • از یخچال گاز خارج می‌شود و گاز کافی وجود ندارد.
  • فاصله کندانسور از دیوار پشتی کم است یا اینکه به دیوار چسبیده است.
  • فن یخچال دچار مشکل شده است.

چرا صدای یخچال موقع کار کردن زیاد است؟

  • محل قرار گرفتن یخچال تراز نیست.
  • اتصالات موتور شل شده است.
  • موتور خراب شده است.
  • فن موتور خراب است.

به چه دلیل قبل از روشن شدن یخچال صدای خاصی شنیده می‌شود و سپس از کار می‌افتد؟

  • ممکن است به دلیل ضعیف بودن جریان برق باشد، اگر این مشکل مربوط به ساعات اوج مصرف برق است، علت می‌تواند ضعیف بودن جریان برق باشد. برای حل این مشکل می‌توانید از ترانس‌های تقویت برق استفاده کنید.
  • ممکن است موتور نیم سوز شده باشد. اگر جریان برق منزل شما دچار افول نمی‌شود علت این امر می‌تواند نیم سوز شدن موتور باشد که در این صورت باید سیم پیچی آن تعویض شود.

چرا بدنه یخچال برق دارد؟

  • بدنه موتور اتصالی دارد.
  • بدنه ترموستات اتصالی دارد.
  • سرپیچ لامپ داخل یخچال اتصالی دارد.

چرا یخچال خنک نمی‌کند؟

  • ترموستات مشکل دارد.
  • کمپرسور دچار خرابی شده است.
  • واشر درب خراب شده است.

چرا مواد غذایی داخل یخچال یخ می‌زنند؟

  • ترموستات خراب است.
  • سنسور یخچال خراب است.
  • تنظیمات ترموستات درست نیست.
  • در زمان شارژ گاز بیش از حد گاز وارد شده است.

چرا یخ ساز یخ نمی‌سازد؟

  • سیستم یخ ساز باید تعمیر شود.
  • ممکن است به دلیل مسدود شدن لوله انتقال آب، یخ زدن لوله، خرابی شیر ورودی آب یا گرفتگی در فیلتر آب به یخ ساز نمی‌رسد.

چرا چراغ فیلتر تصفیه آب روشن شده است؟

  • زمان تعویض فیلتر تصفیه آب است.

چرا فشار آب ریز دستگاه کم است؟

  • فیلتر باید تعویض شود.
  • ممکن است فشار آب منزل کم است.
  • لوله انتقال آب دچار گرفتگی شده است.

یخچال کار می‌کند و سرمای مناسبی دارد اما چرا لامپ یخچال روشن نمی‌شود؟

  • لامپ یخچال سوخته است.
  • سیم کشی لامپ دچار مشکل شده است.
  • اتصالات سرپیچ به لامپ دچار نقص است.

چرا فریزر خنک است اما یخچال خنک نیست؟

  • در قسمت مربوط به یخچال نشتی گاز رخ داده و باید گاز شارژ شود.

چرا چراغ‌های یخچال چشمک می‌زند؟

  • این امر هشداری برای بالا رفتن دمای یخچال است و سریعاً باید علت رفع شود.پ

علت بوی نا مطبوع یخچال چیست؟

  • قرار دادن مواد غذایی بودار در ظرف‌های در باز و همچنین تمیز نکردن یخچال و خارج نکردن مواد غذایی فاسد منجر به بو گرفتن یخچال می‌شود.

به چه دلیل آب از یخچال نشت می‌کند؟

  • باید لوله تخلیه آب یخچال بررسی شود،که به دلایلی مانند وجود ذرات غذا، یخ و کیسه‌های مواد غذایی داخل فریزر مسیر خروج آب مسدود نشده باشد.
  • درب یخچال خوب بسته نمی‌شود.

چرا یخچال ناگهان خاموش می‌شود؟

  • ممکن است به علت نوسانات جریان برق باشد. حتماً در زمان بروز این مشکل جعبه‌ فیوز را بررسی کنید.
  • در غیر این صورت شاید مشکل به خرابی ترموستات یا کمپرسور یا اورلود برمی‌گردد.
توصیه راهنمای استفاده یخچال فریزر این است که فریزر را هر سه ماه یک‌بار یا حداقل هر ۶ ماه یک بار حتماً تمیز کنید.

توصیه راهنمای استفاده یخچال فریزر این است که فریزر را هر سه ماه یک‌بار یا حداقل هر ۶ ماه یک بار حتماً تمیز کنید.

راهنمای تمیز کردن یخچال فریزر

نظافت یخچال خانه شاید مورد علاقه شما نباشد، و آن را کاری وقت‌گیر و خسته کننده بدانید اما از ضروری‌ترین امور منزل محسوب می‌شود. ضرورت نظافت یخچال در پیشگیری از برخی بیماری‌های مربوط به عدم سلامت غذا، سالم و تازه‌تر ماندن مواد غذایی داخل بخچال، مصرف کمتر انرژی، افزایش طول عمر و کاهش استهلاک دستگاه یخچال فریزر است. در ادامه راهنمای استفاده یخچال فریزر نکاتی مهم درباره نظافت خواهیم گفت.

  • بهتر است یخچال فریزر را هر سه ماه یک‌بار یا حداقل هر ۶ ماه یک بار حتماً تمیز کنید.
  • قبل از تمیز کردن حتماً یخچال را از برق بکشید. در غیر این صورت خطر برق گرفتگی شما را تهدید می‌کند.
  • در مراحل نظافت یخچال هرگز از لوازم تیز و ساینده (اسکاچ سیمی) استفاده نکنید.
  • بهترین زمان برای تمیز کردن یخچال آخر هفته یا ماه است، زمانی که هنوز خرید تازه انجام نداده‌اید و لازم نیست زمان زیادی را برای تخلیه یخچال صرف کنید.
  • دقت داشته باشید در صورت گرم بودن هوا مواد غذایی را بیشتر از یک ساعت خارج یخچال نگه ندارید، بنابراین لازم است که بسیار برنامه‌ریزی شده و سریع کار نظافت یخچال را انجام دهید.
  • تمام مواد غذایی موجود در یخچال و فریزر را خارج کنید.
  • اگر برایتان مقدور است از یک ظرف پر از یخ برای خنک نگه داشتن مواد غذایی داخل فریزر به طور موقت استفاده کنید.
  • ابتدا موادی را که چند ماه است از آن‌ها استفاده نکرده‌اید و فکر می‌کنید که استفاده نخواهند شد و همچنین آن‌هایی که تاریخ مصرفشان گذشته را دور بریزید و از قرار دادن مواد اضافی و غیر قابل استفاده در یخچال پرهیز کنید. سپس تمام کشور‌ها و طبقات یخچال و فریزر را خارج کنید.
  • دقت کنید در زمان درآوردن، کشو‌ها و محفظه‌ها آسیب نبینند.
  • برای پیشگیری از شکستن یا ترک برداشتن قسمت‌های شیشه‌ای یا سرامیکی یخچال در مواجه با آب گرم، بهتر است قبل از شستن کمی صبر کنید تا به دمای محیط برسند و تا اندازه‌ای سرمای خود را از دست بدهند.
  • پس از خارج کردن تمام قسمت‌های جداشدنی یخچال، با دقت تک تک آن‌ها را با استفاده از مایع ظرف شویی و آب گرم تمیز بشویید.
  • بهتر است که آن‌ها را با دست شسته و از قرار دادن در ماشین ظرفشویی خودداری کنید.
  • تمام قطعات را به درستی آبکشی کرده و کاملاً خشک کنید.
  • پس از شستن طبقات و قسمت‌های متحرک نوبت به نظافت قسمت داخلی خود یخچال می‌رسد. هرگز قسمت داخلی یخچال را آب نگیرید این کار بسیار زیان‌بار است.
  • قسمت داخل یخچال را باید با دستمال کشیدن و سابیدن تمیز کنید. اگر لکه سخت وجود داشت می‌توانید از محلول آب گرم و جوش شیرین و آبلیمو برای از بین بردن آن استفاده کنید.
  • برای نظافت و ضدعفونی فضای داخلی یخچال از شوینده‌های شیمیایی استفاده نکنید، زیرا ممکن است ذرات و بوی این مواد توسط بدنه‌ی یخچال جذب شود.
  • توصبه ما در راهنمای استفاده یخچال فریزر این است که برای ضدعفونی کردن و ا ز بین بردن بوی داخل یخچال می‌توانید از مواد طبیعی مانند سرکه، جوش شیرین، لیمو، قهوه، و …استفاده کنید که بدون عوارض بوده و ضرری ندارند.
  • در زمان تمیز کردن داخل یخچال از نظافت قسمت داخلی درب یخچال غافل نشوید، زیرا یکی از بخش‌های پر استفاده یخچال شما است. درب یخچال از قفسه‌ها و بخش‌های زیادی تشکیل شده، که شما باید با حوصله تمام آن‌ها را به دقت نظافت کنید.
  • یکی از قسمت‌های مهم یخچال که بیشتر اوقات در نظافت نادیده گرفته می‌شود، واشر درب یخچال است.

تمیز بودن این قسمت در خوب باز و بسته شدن درب یخچال نقش اساسی دارد. بنابراین حتماً باید با مواد غیر شیمیایی و با دستمال نرم آن را تمیز کنید. با استفاده از یک دستمال نرم و محلول آب و سرکه (که میزان آب در آن کمی بیشتر از سرکه باشد) واشر را تمیز کرده و سپس کاملا خشک کنید.

درزهای واشر را با استفاده از یک مسواک کهنه و نرم به خوبی تمیز کنید که آلودگی‌ها و خرده‌های مواد غذایی از لای آنها خارج شود. تمیز بودن واشر یخچال در افزایش عمر مفید دستگاه و کاهش مصرف برق تاثیر بسیار چشم گیری دارد .

تمیز کردن فریزر نیز دقیقاً مانند یخچال، به همین شکل پیش می‌رود. پس از نظافت داخل یخچال فریزر نوبت به نظافت بخش بیرونی آن می‌رسد.

اگر طراحی یخچال شما به شکلی است که در پشت آن بخش کمپرسور یا کندانسور دیده می‌شود، یخچال را کمی جلو بکشید، سپس بخش‌های پشتی یخچال را با استفاده از یک دستمال حوله‌ای به آرامی گردگیری کنید. تمیز کردن این قسمت‌ها در بهتر شدن عملکرد یخچال و صرفه جویی در مصرف انرژی تاثیر زیادی دارد.

سپس دیواره‌های بیرونی کناری، درب یخچال و دستگیره‌ها را با استفاده از دستمال نرم و آب یا محلول آب و جوش شیرین تمیز کرده و خشک کنید. در آخر نیز دیوارها و سطوح نزدیک به یخچال مانند کابینت‌ها را به خوبی گردگیری کرده و تمیز کنید .

ما در راهنمای استفاده یخچال فریزر به شما توصیه می‌کنیم مخزن آب تامین کننده سیستم یخدساز و آب ریز یخچال‌تان را هر هفته با محلول آب گرم و نمک شسته، ضدعفونی کنید و پس از خشک کردن دوباره در جای مخصوص خود نصب کنید. اگر مخزن آب زود به زود ضدعفونی نشود ممکن است آب مصرفی شما دچار آلودگی شده و مشکلاتی برایتان ایجاد کند.

نحوه تمیز کردن یخچال با مواد طبیعی

در ادامه راهنمای استفاده یخچال فریزر روش تمیز کردن و بوگیری داخل یخچال با استفاده از مواد طبیعی را توضیح خواهیم داد.

  • تمیز کردن یخچال با استفاده از جوش شیرین

جوش شیرین را به نسبت ۵۰ به ۵۰ با آب ولرم در ظرفی حل کنید و با استفاده از یک دستمال تمام سطوح داخلی یخچال را با آن تمیز و ضدعفونی کرده و سپس با یک دستمال خشک همه جا را خشک کنید. مطمئن باشید که محلول هیچ بویی از خود به جا نمی‌گذارد.

  • تمیز کردن یخچال با سرکه

سرکه و آب را به نسبت ۴۰ به ۶۰ در ظرفی بریزید و با دستمال آغشته به محلول داخل رفتار را کاملاً تمیز و سپس خشک کنید. می‌توانید از محلول سرکه، جوش شیرین و آب با هم استفاده کنید.

به این شکل که دو قاشق غذاخوری جوش شیرین را با نصف لیوان آب داغ و نصف لیوان سرکه حل کرده و با یک دستمال یا اسفنج داخل یخچال را تمیز کنید و سپس آن را خشک نمایید.

راهنمای رفع بوی بد یخچال فریزر

از آن جایی که یخچال محل نگه‌داری مواد غذایی است، باید همواره محیط آن از هرگونه آلودگی و بوی نامطبوع پاک باشد.

می توانید با قرار دادن یک ظرف کوچک، حاوی جوش شیرین یا سرکه یا برش‌های لیمو ترش و یا دانه‌های قهوه بوی نامطبوع داخل یخچال را خنثی کنید. اما همیشه بهترین کار پیشگیری است. می‌توانید با رعایت چند نکته از به وجود آمدن بوی ناخوشایند در یخچال جلوگیری کنید .

  • مواد غذایی تان را حتماً داخل ظرف در بسته نگه دارید.
  • حدالمقدور سعی کنید هر چند ماه یک بار یخچال را کاملاً نظافت کنید .
  • تاریخ انقضا و سالم بودن مواد غذایی خصوصاً گوشت و سبزیجات را بررسی کنید و اگر بین آن‌ها چیزی فاسد شده بود حتما آن را از یخچال خارج کنید .
  • می توانید از یک پنبه‌ی آغشته به عصاره وانیل، لیمو یا هر نوع ماده خوشبو کننده طبیعی که مایل هستید در قسمت عقب فریزر استفاده کنید و با هر بار باز کردن درب فریزر از عطر خوش آن لذت ببرید.
  • در راهنمای استفاده یخچال فریزربه شما پیشنهاد می‌کنیم هرگونه لکه یا کثیفی در یخچال را همان موقع تمیز کنید، زیرا هم راحت‌تر تمیز می‌شود و هم اینکه ایجاد بو و آلودگی نمی‌کند.
اگر یخچال فریزر را بیش از اندازه پر کنید هوا نمی‌تواند در فضای یخچال جریان پیدا کند.

اگر یخچال فریزر را بیش از اندازه پر کنید هوا نمی‌تواند در فضای یخچال جریان پیدا کند.

راهنمای مرتب کردن یخچال فریزر

حتما برایتان پیش آمده که با باز کردن درب یخچال فریزر و دیدن طبقات شلوغ و در هم احساس ناخوشایندی پیدا کرده‌اید. این حال شما طبیعی است، زیرا انسان ذاتاً طالب زیبایی و نظم و تمیزی است، و هر زمان که فضای اطراف زندگی‌اش نا منظم و شلوغ باشد، احساس خوبی نخواهد داشت .

مرتب بودن طبقات و کشوهای یخچال فریزر علاوه بر این که، با هر بار باز کردن درب یخچال، چشمان شما را به تماشای یک تصویر زیبا و مرتب مهمان می‌کند، باعث می‌شود که دسترسی آسان‌تری به تمام مواد موجود در یخچال داشته باشید و همچنین مانع از فاسد شدن غذاها و خوراکی‌های داخل یخچال فریزر شما می‌شود .

در راهنمای استفاده یخچال فریزر نکاتی را در رابطه با مرتب نگه داشتن فضای داخلی یخچال فریزر برایتان خواهیم گفت که حتما می‌تواند کاربردی و مفید باشد .

  • برای جلوگیری از بی نظمی و کثیف شدن یخچال حتماً خریدهای خود را تمیز کرده و در صورت امکان بشویید و پس از خشک کردن در یخچال قرار دهید.
  • باقیمانده غذاها را حتماً در ظروف در بسته و شفاف قرار دهید تا محتویات آن دیده شده و زودتر مصرف گردد .
  • سبزیجات و میوه‌های داخل یخچال را مصرف کنید و سپس اقدام به خرید مجدد نمایید، این کار مانع از شلوغ شدن یخچال و فاسد شدن میوه‌های قبلی می‌شود .
  • بطری‌های نوشیدنی، شیر، آبمیوه را حتما در محل مخصوص خود که داخل درب یخچال یا در قسمت home bar که روی درب برخی از مدل‌های پیشرفته یخچال فریزر‌های امروزی تعبیه شده، قرار دهید تا فضای یخچال را بیهوده اشغال نکنند و یخچال مرتب‌تر باشد.
  • از سینی، سبد و ظروف درب دار پلاستیکی برای نظم دادن به فضای یخچال استفاده کنید. اگر برایتان مقدور است از ظروف یخچالی یک دست و یک رنگ استفاده کنید تا فضای یخچال ظاهر زیباتر و مرتب‌تری داشته باشد.
  • امروزه یخچال‌ها دارای محفظه‌های مخصوص نگهداری لبنیات، ماهی و گوشت تازه، و سبزیجات هستند، که هر کدام از دما و رطوبت مناسب جهت نگهداری مواد غذایی خاصی که به آن‌ها اختصاص داده شده‌اند، برخوردارند. بهتر است از هر یک از این محفظه‌ها برای نگهداری مواد غذایی مناسب خود بهره ببرید، تا هم یخچال‌تان منظم‌تر باشد و هم طول عمر مواد غذایی بیشتر شده و تازه‌تر بمانند.
  • دمای طبقات مختلف یخچال برای نگهداری یک سری از مواد غذایی طراحی شده‌اند که بهتر است از هر طبقه استفاده مناسب به عمل بیاید. دمای طبقات یخچال فریزر از پایین به بالا به ترتیب گرم‌تر می‌شوند.
  • میوه‌ها را در طبقه پایین و در کشوی مخصوص میوه که در پایین‌ترین قسمت یخچال قرار دارد نگه دارید.
  • کشوی نگهداری سبزیجات تازه مثل کاهو و سبزی خوردن در بالای کشوی میوه قرار داده شده و رطوبت بالاتری نیز دارد که این رطوبت باعث می‌شود سبزیجات تازه‌تر بمانند.
  • مواد گوشتی خامی را که قصد دارید در نزدیک‌ترین وعده غذایی آن‌ها را مصرف کنید، در طبقات پایین‌تر قرار دهید و سریع استفاده کنید زیرا اگر زمان طولانی باقی بمانند ممکن است فاسد شوند.
  • تخم مرغ، لبنیات، مربا، کره را نیز می‌توانید در طبقات وسط یخچال نگهداری کنید، البته لازم به ذکر است که برخی یخچال‌ها خود دارای محفظه مخصوص نگهداری لبنیات هستند.
  • اگر در محل داخل درب یخچال جاتخم‌مرغی تعبیه شده پیشنهاد راهنمای استفاده یخچال فریزر است که از آن برای نگه داری تخم‌مرغ استفاده کنید.
  • و در نهایت مواد غذایی مانده و اضافی را که خیلی زودتر می‌خواهید استفاده کنید را می‌توانید در طبقات بالای یخچال نگهداری کنید.
  • انواع نوشیدنی ها، سس ها، پودر‌های سوخاری، آب میوه، داروهای گیاهی و……. را نیز می‌توانید در محل داخلی درب یخچال قرار دهید.
  • می توانید روی برخی ظروف داخل یخچال را که لازم می‌دانید برچسب زده و نام گذاری کنید تا در زمان استفاده راحت‌تر به آن دسترسی داشته باشید.
  • سبزی‌ها و میوه‌ها را پس از شستن ابتدا کاملا آب گیری کرده، خشک کنید و سپس در یخچال قرار دهید زیرا رطوبت همراه آن‌ها باعث زودتر فاسد شدن شان می‌شود .
  • کاهو و سبزی را حتماً پس از شستن و خشک کردن داخل کیسه‌های پلاستیکی یا ظروف دربسته گذاشته و سپس در یخچال قرار دهید.
موادغذایی را مرتب و در ظروف درب بسته قرار دهید.

موادغذایی را مرتب و در ظروف درب بسته قرار دهید.

نکات ایمنی راهنمای استفاده یخچال فریزر

  • قبل از هر چیز دفترچه راهنمای یخچال فریزری را که خریداری کرده‌اید با دقت مطالعه کنید.
  • برگه گارانتی محصول را دور نیاندازید.
  • برای وصل کردن یخچال فریزر به برق از یک پریز جداگانه استفاده کنید.
  • یخچال فریزر را حتماً با استفاده از محافظ به برق بزنید.
  • یخچال را نباید در نزدیکی وسایل گرمایشی مانند اجاق گاز، شوفاژ، آبگرم کن یا پنجره آفتاب گیر قرار دهید. زیرا گرمای محیط اطراف یخچال موتور دستگاه را تحت فشار قرار داده و عملکرد آن را دچار مشکل می‌کند. دمای متناسب برای محیط اطراف یخچال بین۱۶ تا ۴۳ درجه بسته به فصول سال، متغیر است. اگر فضای آشپزخانه‌تان کوچک است و فاصله زیادی بین یخچال و وسایل گرمازا وجود ندارد و می‌توانید از عایق‌های مناسب بین آن‌ها استفاده کنید.
  • یخچال نباید خیلی به دیوارها و کابینت‌های اطراف خود چسبیده باشد و همواره باید فضای اطراف یخچال تا اندازه‌ای باز باشد که هوای تازه به راحتی در محیط آن به گردش در بیاید. فاصله استاندارد یخچال باید از دیوار پشت ۱۰ تا ۲۰ سانتی‌متر، از دیوارهای اطراف ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر و از سقف نیز نیم متر یا بیشتر باشد.
  • در صورت جابه‌جایی، یخچال باید حتما دو تا سه ساعت خاموش باشد، سپس می‌توانید آن را روشن کنید.
  • اگر در زمان جا به جایی مجبور شدید یخچال را کاملاً به حالت افقی در بیاورید، باید تا یک روز آن را به برق نزنید.
  • یخچال را حتماً روی سطح صاف و خشک و به دور از منابع رطوبتی و پاشش آب قرار دهید.
  • در زمان جابه‌جایی، نصب یا تمیز کردن یخچال فریزر بسیار مراقب باشید که سیستم سرما ساز یخچال آسیب نبیند.
  • از قرار دادن اشیا سنگین و تزئینی یا گلدان روی یخچال جداً خودداری کنید.
  • هیچ گونه پارچه یا دستمالی روی یخچال نیندازید.
  • با دست خیس به بدنه داخلی فریزر دست نزنید زیرا ممکن است پوست دست‌تان به آن بچسبد و صدمه ببینید.
  • برای تمیز کردن یخچال و فریزر هرگز از وسایل تیز برای جدا کردن هرگونه چسبندگی از سطوح استفاده نکنید.

امیدواریم که با مطالعه راهنمای استفاده یخچال فریزر اطلاعات کافی و مفیدی را در رابطه با نحوه استفاده از دستگاه و ایمنی و مراقبت از آن به دست آورده باشید.

منابع ++

راهنمای خرید یخچال فریزر

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *