امروز:۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای استفاده چرخ گوشت

 راهنمای استفاده چرخ گوشت: یک قصاب دغدغه‌مند در خانه باشید!!

سلامت و تغذیه همواره دغدغه مهمی در زندگی انسان‌ها بوده که امروزه با توجه به فراوانی مراکز فروش فست فود و رستوران‌ها و علاقه زیاد افراد به مصرف انواع این غذاها این نگرانی چندین برابر شده است. اگر بتوانیم انواع فست فود اعم از همبرگر، سوسیس و کالباس خانگی را بدون مواد افزودنی و با کنترل میزان چربی و نمک و با استفاده از گوشت با کیفیت و سالم تهیه کنیم می‌توانیم تغذیه‌ای بهداشتی، لذیذ و البته با کیفیت را به افراد خانواده مان هدیه کنیم. داشتن یک دستگاه چرخ گوشت در آشپزخانه می‌تواند در این امر مهم ما را یاری کند. پس از خرید چرخ گوشت و در نظر گرفتن فاکتورهای مهم در خرید، راهنمای استفاده چرخ گوشت کمک شایانی در استفاده از این ابزار مفید به شما خواهد کرد. با مگینال همراه باشید.

دو نوع چرخ گوشت دستی و برقی وجود دارد که نوع الکتریکی آن طرفداران بیشتری دارد.

دو نوع چرخ گوشت دستی و برقی وجود دارد که نوع الکتریکی آن طرفداران بیشتری دارد.

راهنمای استفاده چرخ گوشت

با چرخ گوشت می‌توانید با خیالی آسوده گوشت مورد اطمینان تان را خریداری کرده، خودتان بشویید و با رعایت تمام نکات بهداشتی داخل چرخ گوشت شخصی خودتان چرخ کنید که با این حساب احتمال مصرف گوشت‌ چرخ کرده ناخالص و غیربهداشتی به صفر می‌رسد. در ضمن چرخ‌گوشت به شما این امکان را می‌دهد که خودتان میزان چربی و بافت گوشت چرخ کرده را بسته به نوع مصرف تان به دلخواه تعیین کنید.

علاوه بر آن می‌توانید همیشه گوشت‌ چرخ کرده تازه و آبدار مصرف کنید که قطعاً روی طعم و عطر غذایتان تاثیر بسزایی خواهد داشت. نکته مهم دیگر بهره بردن از قابلیت‌های جدید چرخ گوشت‌های موجود در بازار است که با کمک آنها شما می‌توانید بدون نگرانی از انواع گوشت قرمز و سفید، سوسیس و کالباس‌های خانگی و سالم تهیه، مرغوب ترین فست فودها را درست کرده و در کنار خانواده میل کنید.

باید بدانید چرخ گوشت شما را فقط به چرخ کردن گوشت محدود نمی‌کند، بلکه می‌تواند با چرخ کردن انواع خشکبار مانند گردو (برای تهیه فسنجان)، بادام زمینی (برای تهیه کره بادام زمینی)، نخود (برای تهیه فلافل)، مواد اولیه انواع ترشی و سالاد ها، گوشت پخته (برای تهیه انواع غذاها مانند کوفته)، انواع خمیرهای کم حجم برای تهیه شیرینی و نان و… به دستیاری کارآمد برای شما در امور آشپزی تبدیل شود.

خرید چرخ گوشت

خرید چرخ گوشت

معرفی انواع چرخ گوشت و فاکتورهای مهم در هنگام خرید

برای اینکه مراحل آماده سازی مواد اولیه انواع غذاها را به راحتی و با کمترین زحمت انجام دهید چرخ گوشت می‌تواند یکی از مفید ترین ابزارهای موجود در آشپزخانه تان باشد. بنابراین برای داشتن بهترین انتخاب برای خرید چرخ گوشت، لازم است که اطلاعات درست و مفیدی از این دستگاه کسب کنید، به این منظور برخی از فاکتورهای مهم خرید دستگاه را از دیدگاه راهنمای استفاده از چرخ گوشت بررسی می‌کنیم و سپس در ادامه به راهنمای استفاده چرخ گوشت خواهیم پرداخت.

چرخ گوشت‌ها شامل دو نوع دستی و برقی هستند. نوع دستی آن سبک تر، ارزان تر، و کم حجم تر است اما کار کردن با آن زمان و انرژی بیشتری برده و همچنین قابلیت‌های چرخ گوشت برقی را نیز ندارد. کار کردن با چرخ گوشت‌های برقی، آسان تر، سریع تر و بی دردسر است و به شما این امکان را می‌دهد که مواد غذایی متنوع تری را آماده کنید.

اما نسبت به نوع ابتدایی و دستی خود، پر هزینه تر،سنگین تر، پر سرو صدا تر، و بزرگتر هستند که شما با توجه به نیاز خود و میزان استفاده تان می‌توانید یکی از این دو نوع را انتخاب کنید. ناگفته نماند که امروزه با توجه به سرعتی که زندگی بشر پیدا کرده انتخاب اکثریت، چرخ گوشت برقی است.

توان موتور دستگاه: قدرت موتور بسیار مهم است. زیرا هر چه قدر قدرت موتور بیشتر باشد در زمان و انرژی شما صرفه جویی شده و فشار کمتری به دستگاه وارد می‌شود که در نتیجه استهلاک دستگاه پایین آمده و دیرتر خراب می‌شود.

اما توجه داشته باشید که هر چه قدر توان بالاتر باشد مصرف برق نیز بیشتر خواهد شد. توان دستگاه بر حسب وات بوده و ارتباط مستقیم با ظرفیت آن (میزان خروجی گوشت چرخ کرده از دستگاه) دارد.

جنس بدنه: چرخ گوشتی با بدنه‌ای از جنس پلاستیک بسیار سبک تر خواهد بود. اما مقاومت پلاستیک بالا نیست و با مرور زمان ممکن است دچار آسیب شود. در مقابل چرخ گوشت‌هایی که بدنه آلومینیومی و استیل دارند سنگین تر اما مقاوم تر هستند و با شستشوهای مکرر و گذر زمان صدمه خاصی نمی‌بینند. بنابراین در سالیانی که مورد استفاده قرار می‌گیرند دوام بیشتری خواهند داشت.

در هنگام خرید به لوازم جانبی چرخ گوشت‌ها و کارکردشان توجه کنید، زیرا تنوع آن‌ها به شما امکان فعالیت‌های گسترده تری خواهد داد.

در هنگام خرید به لوازم جانبی چرخ گوشت‌ها و کارکردشان توجه کنید، زیرا تنوع آن‌ها به شما امکان فعالیت‌های گسترده تری خواهد داد.

جنس تیغه ها: حتما دقت کنید که تیغه‌های چرخ گوشتی که می‌خرید فولاد ضد زنگ و خود تیزشو باشد. اگر تیغه‌ها به مرور با شستشو زنگ بزنند، علاوه بر کاهش کیفیت چرخ کردن، می‌توانند مواد غذایی را آلوده کنند.

ظرفیت چرخ گوشت: این عبارت به این معنی است که دستگاه شما چه مقدار گوشت چرخ کرده را در دقیقه آماده می‌کند که خروجی بالای ۱/۵ کیلوگرم می‌تواند مورد قبول باشد.

سیستم چرخش معکوس (reverse): این قابلیت به توانایی دستگاه در تغییر جهت چرخش موتور می‌گویندکه باعث می‌شود داخل مخزن کاملا تمیز شود و چیزی از ذرات گوشت به تیغه یا مارپیچ نچسبد.

تنوع و در دسترس بودن قطعات جانبی: در هنگام خرید به لوازم جانبی چرخ گوشت‌ها و کارکردشان توجه کنید، زیرا تنوع آن‌ها به شما امکان فعالیت‌های گسترده تری خواهد داد.

چرخ گوشت‌های موجود در بازار امکاناتی همچون: ظرف جهت جمع آوری گوشت چرخ شده، شبکه مخصوص سبزیجات، سوسیس ساز و کبه ساز، پنجره‌هایی با قطر متنوع و سبد ایمنی دارند.

سهولت شست وشو: از آنجایی که چرخ گوشت با گوشت خام و مواد غذایی سر و کار دارد باید به خوبی شسته شود تا مواد غذایی روی آن نماند و ایجاد میکروب و کپک نکند. اگر قطعات فلزی چرخ گوشت از فلز ضد زنگ باشد در شستشوی آن‌ها با مشکلی مواجه نخواهید بود.

ساده بودن کار کردن با دستگاه: بسیار مهم است که قطعات چرخ گوشت را بتوان هر بار خیلی آسان و با صرف زمانی اندک باز و بسته کرد، زیرا شما در هر بار استفاده باید قطعات را بسیار دقیق و محکم سرجای خود ببندید تا دستگاه درست کار کند و بعد از آن هم باید آن‌ها را باز کرده و بشویید. اگر این کار به سختی و با پیچیدگی انجام شود شما را خسته کرده و به دستگاه نیز آسیب می‌زند.

ابعاد دستگاه: در خرید چرخ گوشت به فضا و دکوراسیون تان توجه داشته باشید و دستگاهی انتخاب کنید که ابعادش مناسب فضای شما باشد، جاگیر نبوده و باعث زشتی یا نامنظمی آشپزخانه یا محل مورد نظرتان نشود.

خنک کنندگی موتور: روی چرخ گوشت‌های امروزی سنسورهایی تعبیه شده است که به صورت اتوماتیک جلو داغ شدن موتور را گرفته از سوختن آن جلوگیری می‌کند.

وزن: وزن چرخ گوشت بسته به جنس بدنه و موتور متفاوت است، اگر می‌خواهید چرخ گوشت تان را در جای ثابتی قرار داده و استفاده کنید وزن دستگاه خیلی مهم نیست اما اگر در هر بار استفاده باید جا به جا شود به وزن دستگاه اهمیت بدهید، تا به سختی نیفتید.

سر وصدا: چرخ گوشت اصولا دستگاهی پر سرو صداست، اما امروزه با طراحی موتورهای قوی میزان صدا تا حدودی کاسته شده است. با این حال اگر قصد استفاده‌ در حد هفته‌ای یک یا دوبار را دارید این صدا نمی‌تواند آزار دهنده باشد. اما اگر میزان استفاده شما روزانه است بهتر است دستگاهی با حداقل صدا انتخاب کنید تا از شما و همسایه‌ها سلب آسایش نشود.

پایه ضد لغزش: پایه‌هایی از جنس پلاستیک که دستگاه را روی کابینت یا کانتر محکم نگه می‌دارد و باعث می‌شود که آرامش و ایمنی بیشتری در حین کار با دستگاه داشته باشید.

شرکت سازنده: برند سازنده چرخ گوشت خیلی مهم است، پس حتما سعی کنید که در رابطه با برندهای موجود در بازار، سابقه آن ها، و میزان رضایت مندی مشتری هایشان اطلاعات کسب کنید.

باید بدانید چرخ گوشت شما را فقط به چرخ کردن گوشت محدود نمی‌کند.

باید بدانید چرخ گوشت شما را فقط به چرخ کردن گوشت محدود نمی‌کند.

راهنمای نصب و راه اندازی چرخ گوشت

برای کار کردن با یک دستگاه الکتریکی باید آشنایی لازم با اجزا، نحوه کارکرد و قابلیت‌های دستگاه، نحوه درست نگهداری و نکات ایمنی مربوط به آن را داشته باشید تا هم بهترین بهره را از عملکرد آن ببرید و هم عمر مفید دستگاه بیشتر و استهلاک آن کمتر شود.

راهنمای استفاده از چرخ گوشت تمام اطلاعات لازم در مورد استفاده و نگهداری از دستگاه چرخ گوشت را در اختیار شما قرار می‌دهد تا بتوانید به آسانی با آن کار کرده و دستگاه سالمی داشته باشید. چرخ گوشت نیز مانند هر دستگاه دیگری از چندین جزء تشکیل شده که برای دقیق کار کردن دستگاه باید همه اجزا در جای خود قرار بگیرند.

حال نحوه راه اندازی چرخ گوشت را مرحله به مرحله بررسی می‌کنیم:

  1. تمام قطعات را از بسته بندی خارج کرده، شسته و خشک کنید.
  2. یک سطح صاف و ثابت برای قرار دادن دستگاه انتخاب کنید.
  3. مخزن اصلی چرخ گوشت را که به شکل (T) است به قسمت جلو بسته و محکم کنید.
  4. میله مارپیچی شکل که میله هدایت کننده گوشت به سمت تیغه است را در داخل مخزن T شکل قرار داده و در جای خود سفت ببندید.
  5. تیغه چرخ گوشت را به شکلی که لبه‌های تیز آن به سمت داخل باشد در قسمت جلوی مخزن T شکل ببندید.
  6. شبکه یا پنجره مورد نیازتان را بعد از تیغه قرار دهید و دقت کنید که لبه‌ها با هم تراز باشند.
  7. پوشش روی پنجره (طوقه چرخ گوشت) را بعد از پنجره ببندید.
  8. سینی چرخ گوشت را به قسمت بالای دستگاه وصل کنید.

حالا دستگاه آماده کار است و می‌توانید آن را به برق وصل کرده و با حفظ نکات ایمنی از آن استفاده کنید.

نحوه استفاده از چرخ گوشت

اگر تاکنون با چرخ گوشت کار نکرده اید در این مرحله به طور کامل نحوه استفاده از آن را برایتان توضیح خواهیم داد:

  • ابتدا گوشت آها را از پوست و چربی جدا کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید.
  • مقداری از گوشت مورد نظر را از طریق گلویی دستگاه به داخل بریزید و سپس گوشت کوب را در محل خود (داخل گلویی) قرار دهید.
  • ظرف مناسبی را جهت جمع آوری گوشت‌های چرخ شده زیر محل خروجی چرخ گوشت قرار دهید.
  • سپس دستگاه را روشن کرده و با فشار یکنواخت گوشت کوب، گوشت‌ها را به سمت پایین هدایت کنید و به همین شکل بقیه گوشت‌ها را کم کم به داخل چرخ گوشت بریزید.
  • پس از چرخ کردن تمام گوشت ها، از دکمه معکوس چرخ گوشت استفاده کنید تا با این عملکرد، گوشت چرخ شده‌ای در داخل مخزن نماند و همه خارج شوند.
  • بعد از اتمام کار چرخ کردن گوشت، دستگاه را خاموش کرده و پریز را از برق بکشید.
  • سپس قطعات دستگاه را با دقت از هم باز کرده و با آب و مایع ظرفشویی بشویید،
  • مطمئن شوید که ذره‌های گوشت یا سایر مواد غذایی روی آن‌ها نماند، و سپس کاملا خشک کنید.
  • بدنه اصلی دستگاه را نیز با یک دستمال نمدار تمیز کنید.
تا جایی که برایتان امکان دارد قبل از ریختن گوشت‌ها به داخل چرخ گوشت آنها را به قطعات کوچک برش بزنید.

تا جایی که برایتان امکان دارد قبل از ریختن گوشت‌ها به داخل چرخ گوشت آنها را به قطعات کوچک برش بزنید.

باید‌ها و نباید‌های استفاده از چرخ گوشت

در برخورد با هر دستگاه الکتریکی همواره باید نکاتی را در حین استفاده، قبل و بعد از آن مورد توجه قرار دهید تا دستگاه شما زمان بیشتری را پر قدرت کار کند، دچار خرابی نشود، و در نتیجه آسایش بیشتری را در هنگام کار کردن برایتان فراهم کند.

  • تیز بودن تیغه‌های دستگاه را بررسی کنید و هر چند ماه یک بار آنها را تیز کنید تا با کیفیت بیشتری کار کند.
  • برای تیز کردن تیغه‌های چرخ گوشت از افراد ماهر در این زمینه کمک بگیرید تا به صورت اصولی و با سنگ‌های مغناطیسی تیز شوند.، ذر غیر این صورت تیغه‌ها آسیب جدی خواهند دید.
  • از چرخ گوشت برای چرخ کردن سبزیجات آب دار مانند پیاز، گوجه فرنگی، و… استفاده نکنید. زیرا نفوذ آب آن‌ها به داخل موتور باعث خرابی دستگاه شده و همچنین تیغه‌ها را نیز زودتر کند می‌کند.
  • از چرخ گوشت زمان طولانی یکسره استفاده نکنید زیرا با این کار از عمر مفید دستگاهتان کاسته خواهد شد. سعی کنید هر چند دقیقه یک بار به دستگاه استراحت بدهید و سپس دوباره آن را روشن کنید.
  • تا جایی که برایتان امکان دارد قبل از ریختن گوشت‌ها به داخل چرخ گوشت آنها را به قطعات کوچک برش بزنید تا به دستگاهتان فشار کمتری وارد شود و گوشت چرخ کرده با کیفیت تری داشته باشید.
  • بهتر است گوشت‌ها را قبل از چرخ کردن مدتی در یخچال بگذارید تا کمی خودشان را بگیرند و شل نباشند، این کار باعث سهولت بیشتری در عمل چرخ کردن گوشت می‌شود.
  • مواد سخت مانند استخوان را داخل چرخ گوشت نریزید.
  • هرگز دستگاه را خالی روشن نکنید زیرا باعث بالا رفتن دور موتور و در نتیجه فرسودگی قطعات دستگاه می‌شود.
  • پوست، رگ و پیه گوشت‌ها را قبل از ریختن داخل چرخ گوشت جدا کنید تا در چرخش تیغه‌های دستگاه مشکل ایجاد نکنند.
  • در زمان چرخ کردن گوشت با تصور اینکه سرعت کار را افزایش می‌دهید بیش از حد معمول به گوش کوب دستگاه فشار وارد نکنید، این کار نه تنها سرعت را افزایش نمی‌دهد بلکه باعث می‌شود گوشت با کندی از خروجی دستگاه خارج شود.
  • دستگاه را حتماً جایی به دور از نم و رطوبت نگهداری کنید.
  • بعد از پایان هر بار چرخ کردن گوشت، مقدار کمی نان خشک داخل دستگاه بریزید و دستگاه را روشن کنید تا کار کند. با چرخ کردن نان خشک‌ها مطمئن می‌شوید همه ذرات گوشت‌های چرخ کرده از دستگاه خارج شده، و چیزی داخلش نمانده.
  • برای اینکه گوشت چرخ شده شما در دمای محیط فاسد نشود و کیفیت خود را از دست ندهد، می‌توانید از یک ظرف یخ زیر ظرفی که گوشت چرخ کرده از دستگاه به داخل آن می‌ریزد استفاده کنید.
  • وقتی که قصد دارید دستگاه را از حالت ONبه حالت REVERSE (چرخش معکوس) تغییر دهید باید حداقل ۶ ثانیه صبر کنید تا موتور کاملا از حرکت بایستد.
  • دقت داشته باشید که چرخ گوشت‌های خانگی برای مصرف مشخصی طراحی شده اند و عملکردشان با چرخ گوشت‌های صنعتی متفاوت است.
  • چرخ گوشت را در محلی از آشپزخانه قرار دهید که در اطرافش فضای باز به قدر نیازتان موجود باشد.
  • برگه گارانتی را دور نیاندازید.

عیب یابی دستگاه چرخ گوشت

اشاره کردن به چند مورد از مشکلات رایجی که در عملکرد دستگاه چرخ گوشت ممکن است پیش بیاید، می‌تواند مفید باشد و از بروز نگرانی و استرس تا حدی جلوگیری کند. یکی از رایج ترین مشکلاتی که در کار کردن با چرخ گوشت ممکن است به آن برخورد کنیم.

خوب چرخ نکردن گوشت

خوب چرخ نکردن گوشت است که می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد که در اینجا چند مورد از آنها را توضیح خواهیم داد.

  • ممکن است تیغه را خوب محکم نکرده ویا برعکس بسته باشید.
  • پیچیدن رگ و پیه گوشت به دور تیغه یا میله مارپیچ.
  • ممکن است گوشت خیلی نرم و شل است و خوب چرخ نمی‌شود.
  • کند شدن تیغه و پنجره دستگاه
  • ریختن گوشت‌هایی با تکه‌های بزرگ
در راهنمای استفاده چرخ گوشت عیب یابی برخی از عیوب احتمالی دستگاه گفته شده است.

در راهنمای استفاده چرخ گوشت عیب یابی برخی از عیوب احتمالی دستگاه گفته شده است.

علت خوب نچرخیدن میله مارپیچ

  • خرابی چرخ دنده گیر بکس
  • ساییده شدن انتهای میله مارپیچ
  • هرز شدن آرمیچر
خرید چرخ گوشت

خرید چرخ گوشت

راهنمای شستشو و نگهداری در راهنمای استفاده چرخ گوشت

پس از اتمام کار با دستگاه چرخ گوشت تمام قطعات داخلی را با دقت جدا کرده، با آب و مایع ظرفشویی تمیز بشویید. به گونه‌ای که مطمئن شوید اثری از ذره‌های گوشت یا سایر مواد غذایی روی آن‌ها باقی نمانده است. سپس تمام آن‌ها را یک به یک کاملا خشک کنید.

  • بدنه اصلی دستگاه را نیز با یک دستمال نم دار پاک کنید.
  • از تماس آب با قسمت‌های برقی دستگاه خودداری کنید.
  • و در نهایت دستگاه را داخل یک نایلون بپیچید زیرا ممکن است حشرات یا موجودات ریز به داخل چرخ گوشت راه پیدا کرده و محیط آن جا را آلوده کنند و در محلی که برایش در نظر دارید قرار دهید.
در هنگام استفاده از دستگاه به آن برای مدتی استراحت بدهید تا به موتور فشار وارد نشود.

در هنگام استفاده از دستگاه به آن برای مدتی استراحت بدهید تا به موتور فشار وارد نشود.

نکات ایمنی راهنمای استفاده چرخ گوشت

  1. قبل از استفاده حتما دفترچه راهنمای دستگاهتان را با دقت مطالعه کنید.
  2. ولتاژ ورودی دستگاه را بررسی نمایید.
  3. حتما قبل از بستن یا باز کردن قطعات چرخ گوشت مطمئن شوید که دستگاه به برق وصل نباشد.
  4. اگر دوشاخه یا سیم برق دستگاه آسیب دیده هرگز آن را به برق نزنید و در اولین فرصت تعمیرش کنید.
  5. هرگز دستگاه را با چند وسیله برقی دیگر به وسیله سیم رابط به یک پریز نزنید، زیرا ممکن است که پریز بیش از حد داغ شود و احتمال آتش سوزی وجود دارد.
  6. اگر سیم برق یا بدنه دستگاه به طور غیرعادی داغ شد حتماً با نمایندگی تماس بگیرید.
  7. برای جلوگیری از بروز حوادث دلخراش همیشه توجه داشته باشید که همیشه گوشت کوب چرخ گوشت را درون محفظه تعیین شده روی دستگاه قرار دهید.
  8. هرگز گوشت یا سایر مواد غذایی را با دست به داخل گلوی فشار ندهید و برای این کار حتماً از گوشت کوب استفاده کنید.
  9. زمانی که دستگاه چرخ گوشت روشن است آن را رها نکنید و سراغ کار دیگری نروید، قبل از آن حتماً دستگاه را خاموش کنید.
  10. هرگز چرخ گوشت را کنار منبع حرارت (اجاق گاز و…) قرار ندهید.
  11. دقت داشته باشید سطحی که دستگاه را روی آن قرار می‌دهید سطحی صاف و ثابت باشد.
  12. مراقب باشید که چرخ گوشت چه در زمان استفاده و چه قبل و بعد از آن دور از دسترس کودکان باشد.
  13. در صورت نفوذ آب به داخل دستگاه فورا آن را از برق بکشید.
  14. برای جلو گیری از وارد آمدن فشار به موتور دستگاه، حد المقدور در ساعات اوج مصرف (۸ الی ۱۱ شب) و به صورت مداوم و بدون استراحت از آن استفاده نکنید.
  15. دستگاه در جایی نزدیک پریز برق قرار دهید.

هدف مقاله راهنمای استفاده چرخ گوشت این بود که شما را با دستگاه چرخ گوشت، قطعات، کارکرد و قابلیت ها، روش راه اندازی وکار کردن با دستگاه و نحوه مراقبت از آن آشنا کند، که با مطالعه دقیق این مطلب بتوانید بدون هیچ مشکل و نگرانی و با تسلط کامل بر دستگاه چرخ‌گوشت تان به بهترین شکل و به درستی از آن استفاده کرده و با آسایش و اطمینان خاطر تغذیه‌ای سالم و بهداشتی برای خود و خانواده تان تهیه کنید.

منبع +++

راهنمای خرید چرخ گوشت

راهنمای خرید چرخ گوشت

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *